اردوغان: اروپا چهره ای مشابه آنچه در جنگ جهانی دوم داشت، دارد: نژادپرست، فاشیست، ظالم و دشمن ترک‌ها و اسلام

2 فروردين 1396 ساعت 11:18


رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در سخنان تازه‌ای بار دیگر اروپای کنونی را با زمان جنگ جنگ دوم جهانی مقایسه کرد و آن را «نژادپرست، فاشیست، ظالم و دشمن ترک‌ها و اسلام» خواند.

به‌گزارشخبرگزاری آناتولی، اردوغان در یک گردهمایی در آنکارا بار دیگر به تنش‌های اخیر بین ترکیه و برخی از کشورهای اروپایی و همچنین رویکرد اروپا در قبال همه‌پرسی قانون اساسی ترکیه پرداخت.

اردوغان با اشاره به وقایع روتردام و ممانعت دولت هلند از سخنرانی مقامات ترکیه برای تبلیغ همه‌پرسی قانون اساسی این کشور گفت پلیس هلند پوسترهای او را پاره کرده است در حالی‌که به «سازمان تروریست و جدایی‌طلب پ‌ک‌ک اجازه تظاهرات می‌دهند.
اردوغان گفت: «آن‌ها [اروپایی‌ها] اکنون همه آن‌چه را که به ما به‌عنوان معیارهای پیوستن به اتحادیه اروپا تحمیل کرده بودند پایمال می‌کنند.»

در برخی از کشورهای اروپایی همچون هلند، آلمان، اتریش و سوئیس کارزار تبلیغاتی دولت ترکیه برای به‌دست آوردن رأی «آری» شهروندان ترک ساکن این کشورها با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد که به افزایش تنش آن دولت‌ها با ترکیه انجامید.

دولت هلند شنبه ۱۱ مارس / ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ پس از سخنان تهدیدآمیز مولود چاوش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، از فرودآمدن هواپیمای او در فرودگاه روتردام جلوگیری کرد. سپس از سخنرانی فاطمه بتول سایان کایا، وزیر خانواده و امور اجتماعی ترکیه در هلند ممانعت شد.

اردوغان در گردهمایی آنکارا گفت: «همین‌که همه‌پرسی قانون اساسی پایان یافت گرد هم خواهیم آمد. نمی‌توان این‌چنین ادامه داد. ترکیه اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»
از نظر اردوغان اروپا چهره‌ای مشابه آن‌چه در جنگ دوم جهانی داشت عرضه می‌کند: «نژادپرست، فاشیست، ظالم و دشمن ترک‌ها و اسلام».

او گفت: «اروپایی‌ها ابتدا چهره خود را در ارتباط با مسئله سوریه رو کردند و بعد در رابطه با همه‌پرسی قانون اساسی ترکیه. آن‌ها از سازمان‌های تروریستی حمایت می‌کنند اما نه از امامانی که به مسائل مذهبی ما مربوط هستند پشتیبانی می‌کنند و نه از آموزگارانی که وزارت آموزش ما آن‌ها تعیین کرده‌اند. آن‌ها با امامان و معلمان ما همچون جاسوسان رفتار می‌کنند.»

اشاره اردوغان به تحقیقات اخیر مقامات امنیتی آلمان است که نشان می‌داد دولت ترکیه از آموزگاران مدارس ترک و امامان مساجد آلمان درخواست کرده بود که افراد وابسته به فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی مخالف اردوغان را لو دهند. دولت ترکیه گولن را عامل کودتای نافرجام ماه ژوئیه سال گذشته می‌داند. پلیس آلمان در همین رابطه چند مسجد را مورد بازرسی قرار داد.

اردوغان افزود آنگلا مرکل که به‌تازگی به ترکیه سفر کرده بود از او خواسته بود تا فردی را که به‌گفته اردوغان «جاسوسِ تروریست» بود آزاد کند اما او به مرکل پاسخ داده بود که قوه قضائیه در ترکیه مستقل است. رئیس جمهوری ترکیه گفت: «چهار هزار و ۵۰۰ پرونده تروریست‌ها را نشان [مرکل] دادم، نتیجه چه شد؟»

اردوغان اطمینان داد که از این پس هیچ جاسوس اروپایی با هر عنوانی نتواند در خاک ترکیه دست به عملیات بزند: «آن‌ها دیگر نخواهند توانست ما را با فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا و یا توافقنامه پناهجویان تهدید کنند.»

رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود به همه‌پرسی تغییرات قانون اساسی پرداخت و با اشاره به کسانی که به‌گفته او با رأی «نه» خواهان تقسیم کشورند از مردم دعوت کرد که «گوش به هذیان اپوزیسیون ندهند.»

او گفت: «اگر باور نداشته باشیم که نظام جدید به سود کشور و مردمان است نمی‌توانیم حرکت خود را آغاز کنیم… اساس این تغییر ادغام ریاست جمهوری و نخست‌وزیری برای دستیابی به یک مدیریت اجرایی قدرتمند، مؤثر، مسئول و سریع است.»

همه‌پرسی درباره تغییرات قانون اساسی ترکیه ۱۶ آوریل / ۲۷ فروردین برگزار خواهد شد.

تغییرات قانون اساسی در ترکیه اختیارات بیشتری به مقام ریاست جمهوری می‌دهد و از اختیارات مجلس کم می‌کند.
 


کد مطلب: 455990

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjhiexyuqeihz.fsfu.html?455990

الف
  http://alef.ir