جهانگیری: حمله آمریکا به سوریه زمینه افراطی‌گری در منطقه را فراهم می‌کند

19 فروردين 1396 ساعت 21:15


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات اخیر آمریکا گفت: این‌گونه اقدامات زمینه تقویت افراطی‌گری در منطقه را فراهم می‌کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار «ژولت شمین» معاون نخست‌وزیر مجارستان با اشاره به اقدامات اخیر آمریکا که به بهانه مبارزه با تروریسم صورت گرفته است، گفت: این‌گونه اقدامات، نه تنها موجب از بین رفتن تروریسم نمی‌شود، بلکه زمینه تقویت افراطی‌گری در منطقه را فراهم می‌کند.

وی افزود: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، همکاری با کشورهای اتحادیه اروپا و به‌خصوص مجارستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و رابطه دیرینه میان تهران و بوداپست بر ضرورت همکاری میان دو کشور افزوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران علاقه‌مند است روابط خود را در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و به‌ویژه مجارستان توسعه دهد، خاطر نشان کرد: متأسفانه تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باعث شد روابط ما با کشورهایی که روابط دیرینه‌ای داشتیم کاهش یابد.

جهانگیری افزود: پس از اجرای برجام لازم بود که اراده سیاسی برای توسعه روابط در طرفین ایجاد شود که با سفر نخست‌وزیر مجارستان به تهران این اراده در مقامات دو کشور ایجاد شد.

وی ادامه داد: در سفر نخست‌وزیر مجارستان به تهران، توافقات خوبی میان دو کشور به امضا رسید که برخی از این توافقات وارد مرحله اجرا شده است. کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور نیز که مدتی متوقف بود، مجدداً کار خود را آغاز کرد و امیدوارم این کمیسیون ضمن برطرف کردن موانع توسعه مناسبات دوجانبه، زمینه‌های همکاری میان دو کشور را شناسایی کند تا بتوانیم سطح روابط دوجانبه را ابتدا به مرحله پیش از تحریم‌ها برسانیم و سپس گام‌های بلندتری در این زمینه برداریم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران آمادگی دارد در زمینه انرژی نفت و گاز و فناوری‌های نوین با مجارستان همکاری کند، گفت: توافقنامه همکاری هسته‌ای که امروز میان دو کشور به امضا رسید، مورد حمایت دولت ایران است و علاوه بر آن، دو کشور می‌توانند در زمینه‌های علمی، فرهنگی و دانشگاهی نیز همکاری مناسبی داشته باشند. تعداد دانشجویان ایرانی که در مجارستان تحصیل می‌کنند زیاد است و ایران نیز از حضور دانشجویان مجارستانی استقبال می‌کند.

جهانگیری با تأکید بر اینکه برای توسعه مناسبات لازم است برخی موانع به سرعت برطرف شود، تصریح کرد: پس از اجرای برجام، محدودیت‌های موجود در روابط بانکی میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا باقی است و هنوز گام‌های جدی از سوی کشورهای اروپایی در این زمینه برداشته نشده است.

وی با یادآوری اینکه اتحادیه اروپا پیش از تحریم‌ها در مقطعی شریک اول تجاری ایران بود و اگر علاقه و اراده‌ای از سوی اروپا برای همکاری‌های اقتصادی با ایران وجود دارد باید مسائل بانکی به سرعت حل و فصل شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بانک‌های مجارستان هم باید برای گسترش مناسبات دوجانبه اقدامات جدی‌تری انجام دهند، افزود: ایران آمادگی دارد در زمینه اجرای پروژه‌های بزرگ و صادرات کالا نیز با مجارستان همکاری کند که البته این همکاری مستلزم برطرف شدن موانع بانکی است.

جهانگیری با اشاره به وجود ظرفیت‌ها و جاذبه‌های مختلف گردشگری و اماکن  متعدد تاریخی در ایران،‌ خاطر نشان کرد: گردشگری می‌تواند یکی از زمینه‌های مناسب برای توسعه همکاری‌های دوجانبه میان ایران و مجارستان باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات منطقه و وجود گروه‌های افراطی و تروریستی نیز اشاره و تصریح کرد: ایران یکی از قربانیان اصلی تروریسم و سلاح‌های شیمیایی است و به همین دلیل ایران تلاش‌های گسترده‌ای در جهت ممانعت از گسترش تروریسم و توسعه و استفاده از سلاح‌های شیمیایی کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه اقدامات برخی کشورهای غربی که به نام مبارزه با تروریسم انجام می‌شود نه امنیت کشور خودشان و نه امنیت منطقه را تأمین نمی‌کند، گفت: اقدامی که آمریکا بدون اجازه سازمان ملل متحد در سوریه انجام داد، اقدامی خطرناک است که می‌تواند به تقویت گروه‌های تندرو و تروریستی منجر شود.

جهانگیری همچنین با اشاره به درگیری و ناامنی‌ها در برخی از کشورهای منطقه، خاطر نشان کرد: ایران در این میان از امنیت بسیار خوبی برخوردار است و به دولت‌های قانونی منطقه که از سوی تروریسم تهدید شده‌اند نیز کمک کرده است و اگر کمک‌های ایران وجود نداشت، امروز داعش بغداد و دمشق را به تصرف خود درآورده بود و جهان با دولت تروریستی داعش روبرو بود.

همچنین «ژولت شمین» معاون نخست‌وزیر مجارستان نیز در این دیدار با اشاره به امضای توافقنامه همکاری‌های هسته‌ای ایران و مجارستان که عصر امروز انجام شد، گفت: در آینده نزدیک یک هیئت بانکی برای عقد قراردادهای همکاری از مجارستان به تهران سفر خواهد کرد.

وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته برای برقراری پرواز مستقیم میان پایتخت‌های دو کشور، گفت: برقراری پرواز مستقیم میان تهران و بوداپست می‌تواند زمینه توسعه همکاری‌های اقتصادی و گردشگری میان دو کشور را فراهم کند.

معاون نخست‌وزیر مجارستان همچنین با بیان اینکه در حال حاضر 1400 دانشجوی ایرانی در بوداپست مشغول تحصیل در دانشگاه‌های این کشور هستند، خاطر نشان کرد: تاکنون در مجموع 4 هزار نفر دانشجوی ایرانی از دانشگاه‌های مجارستان فارغ‌التحصیل شده‌اند و دولت مجارستان نیز تمایل دارد که دانشجویان این کشور را برای ادامه تحصیل به ایران اعزام کند.

 «ژولت شمین» از آمادگی کشورش برای گسترش روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود: بوداپست برای امضای هر نوع قرارداد دو جانبه همکاری با تهران آمادگی دارد و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نیز برای تقویت روابط با ایران تشویق می‌کند.

معاون نخست‌وزیر مجارستان گسترش روابط بانکی میان دو کشور را در توسعه مناسبات اقتصادی موثر و پراهمیت دانست و گفت: در صورتیکه ایران فهرستی از بانک‌های مورد نظر خود در مجارستان ارائه دهد، تلاش خواهیم کرد به برقراری روابط و حل موانع بانکی میان دو کشور کمک کنیم.

 «ژولت شمین» افزود: رئیس بزرگ‌ترین بانک خصوصی مجارستان سفری کاری به ایران را در دستور کار خود دارد و همکاری میان بانک‌های خصوصی دو کشور می‌تواند زمینه را برای گشایش همکاری‌های بانکی فیمابین فراهم سازد.

وی با اشاره به دیدار خود از تخت جمشید، خاطر نشان کرد: هر گردشگری که از آثار باستانی و تاریخی ایران بازدید کند، به تاریخ و فرهنگ بزرگ ایران پی خواهد برد.

معاون نخست‌وزیر مجارستان به رابطه خواهرخواندگی میان برخی شهرهای ایران و مجارستان اشاره و تصریح کرد: در آینده نزدیک قرار است رابطه خواهرخواندگی میان دو شهر بزرگ دیگر ایران و مجارستان نیز برقرار شود.

 «ژولت شمین»، وقایع اخیر در منطقه را بسیار ناراحت‌کننده توصیف کرد و با بیان اینکه مجارستان همواره استفاده از سلاح‌های شیمیایی را محکوم کرده است، گفت: قربانی اصلی استفاده از این‌گونه سلاح‌ها مردم و افراد بی‌گناه هستند.

وی ادامه داد: ما معتقد هستیم که تروریسم نه دولت دارد و نه مذهب و به همین دلیل هیچگاه از عنوان داعش استفاده نکرده‌ایم، زیرا باورمان این است که گروه تروریستی داعش نه دولت و نه اسلامی است.

معاون نخست‌وزیر مجارستان ادامه داد: به یاد دارم زمانی که تونی‌بلر نخست‌وزیر سابق انگلیس به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی دستور حمله به عراق را صادر کرد، پس از آنکه همه جا را گشتند، اما هیچگونه تسلیحات شیمیایی پیدا نکردند.

 «ژولت شمین» اضافه کرد: متأسفانه قدرت‌های بزرگ برای اجرای سیاست‌های خود از تروریسم استفاده می‌کنند و مردم مظلوم قربانیان اصلی این اتفاق هستند.
 


کد مطلب: 460471

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjayexvuqemxz.fsfu.html?460471

الف
  http://alef.ir