عذرخواهی زيباكلام از کشورهای عربی

12 ارديبهشت 1391 ساعت 1:06


صادق زیباکلام گفت: من از ۳ میلیون افغانی به خاطر ظلم هایی که به آن ها می کنید، معذرت خواهی می کنم؛ من از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به خاطر بی احترامی های شما معذرت خواهی می کنم؛ شما باید ادب را در برابر آن ها رعایت کنید؛ شما از قادسیه می سوزید؛ از اعراب کینه دارید به خاطر این که اسلام را برای شما آورده اند.

به گزارش دانشجو ، در جلسه ای که بعد ازظهر دیروز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه قم در سالن شیخ این دانشگاه برگزار شد، دکتر صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران به عنوان مهمان این برنامه دعوت شده بود تا در رابطه با این که «چرا علوم انسانی اسلامی نمی شود؟» بحث و گفتگوی آزاد انجام شد.

این مراسم که با تاخیر به دلیل دیر رسیدن مهمان برنامه برگزار شد، با حاشیه هایی همراه بود که به آن ها می پردازیم.

پس از حضور زیباکلام در محل سخنرانی از این که کسی به عنوان مخالف نظرات و عقاید خود وجود ندارد، ابراز شگفتی و تعجب نمود، چرا که می توانست بدون حضور مخالف و به صورت مستقیم، به ارائه نظرات خود در رابطه با مسئله ای خاص بپردازد.

زمانی شگفتی استاد به حد بالای خود رسید که در اواسط جلسه بسیج دانشجویی دانشگاه قم را قدرتمند و پرجذبه دانست؛ چرا که در مقابل خود شخصی را به عنوان مخالف دعوت نکرده و با این شرایط مجوز از قسمت های مختلف دانشگاه دریافت کرده است.

زیبا کلام ابتدای بحث خود را به مدت ۴۵ دقیقه به تاریخچه انقلاب فرهنگی و چگونگی شکل گیری آن پرداخت.

وی با بیان اینکه در اواخر سال ۵۸ این بحث جدی شده و در تیرماه ۵۹ دانشگاهها بسته شد، گفت: سه گروه برای انقلاب فرهنگی هم عقیده بودند که اول گروهی از اساتید فنی دانشگاههای تهران که در ابتدای راه جا ماندند و گروه دوم عده ای از سیاسیون بودند که مخالف حضور دانشجویان و اساتید حامی گروههای ضد انقلاب در دانشگاهها بودند و تعداد زیادی از دانشجویان و اساتید را اخراج کردندند.

زیبا کلام گروه سوم را افرادی عنوان کرد که اسلام را دین جامع و کامل می دانستند و این گروه سازنده و شاکله اصلی انقلاب فرهنگی بودند.

وی با اشاره به اینکه امام خمینی برای پنج نفر به نام های سروش، شریعتمداری، فارسی، ربانی و شمس آل احمد احکام جداگانه صادر کرد تا کارهای انقلاب فرهنگی را به سر انجام برسانند، تصریح کرد: پس از گذشت سه سال علوم غیرانسانی در دانشگاهها بدون تغییر بازگشایی و علوم انسانی بدون نتیجه ماند. درگیری بین اعضای شورای انقلاب فرهنگی و دانشجویان مسلمان و خط امام و انقلاب به دلیل عدم تغییر در علوم انسانی بالا گرفت و با میانجی گری هاشمی رفسنجانی، زحمات و تلاش های دانشجویان خط امام و انقلاب بی نتیجه ماند و به دستور امام مطالب علوم انسانی قبل از انقلاب با تغییر اندکی در دانشگاهها دوباره راه اندازی شد.


این تحلیل گر مسائل سیاسی در پایان صحبت ۴۵ دقیقه ای خود توصیه ای به کسانی که دنبال اسلامی کردن علوم انسانی هستند، نمود که باعث اعتراض چند تن از دانشجویان شد.

زیباکلام گفت: کسانی که می خواهند این علوم را اسلامی کنند، بررسی کنند که آیا علوم انسانی، اسلامی شدنی هست یا خیر؟

وی در ادامه گفت که من معتقدم که طرح اسلامی شدن علوم انسانی دقیقا یک مسئله سیاسی است و هر وقت علم با سیاست درگیر شود به دره می افتد. بخش قابل توجهی از کسانی که دنبال اسلامی کردن علوم انسانی هستند، مشکلاتشان با دانشگاه است.

در پاسخ به این سوال، یکی از دانشجویان دختر اعتراض کرد و گفت: کسانی که در کشور به دنبال اسلامی کردن علوم انسانی هستند، دیدگاهی کاملا علمی دارند و با مسائل حاشیه ای سیاسی، دنبال این کار نیستند.

این دانشجوی یک اشکال دیگری به سخنران جلسه گرفت و بیان کرد که متونی که در علوم انسانی دانشگاه ها تدریس می شود، برگرفته از نظرات متفکران غربی است و هیچ سنخیتی با مبانی اسلامی ندارد و حتی از نظرات متفکران اسلامی نیز به صورت محدود استفاده نشده است.

در قسمت دیگری از صحبت های سخنران، مطالبی مطرح و سوال شد که اعتراض عده ای دیگر از دانشجویان را به همراه داشت.

زیباکلام گفت: ۳۰ سال از انقلاب گذشته است، چرا علوم انسانی غربی را اسلامی نکردید و چه کسی جلوی شما را گرفته بود.

دانشجویان در اعتراض به این سوال خاطرنشان کرد: هشت سال سازندگی، هشت سال اصلاحات و به اضافه هشت سال جنگ کشور را در مسائلی قرار داد که فرصتی برای این کار نبوده است و در آن زمان افرادی از همفکران شما مانع از تحقق این کار می شده اند.

زیباکلام با قبول این جواب گفت که چرا در هفت سال ریاست جمهوری احمدی نژاد کاری را از پیش نبرده اید؛ که یکی از دانشجویان پسر از میان جمعیت بلند شد و گفت: با ساختاری که شما در دوران گذشته در نظام آموزشی کشور درست کرده اید و اکنون در راس دانشگاه تهران به عنوان یکی از مسئولان قرار دارید، مانع از این حرکت شده اید.

زیباکلام در پاسخ به جواب قاطع دانشجو ، طیف مقابل تفکرات خود را محکوم به بی بینشی کرد و گفت: من در هشت سال اصلاحات در جلسات مختلفی در خارج از کشور در کنفرانس و گفتگوهای مختلف شرکت داشته ام، ولی شما تا بحال چند جلسه و کنفرانس و همایش و مراسم برای موشکافی مسائل سیاسی روز کشور داشته اید.

مهمان برنامه در بخش دیگری از صحبت هایش وقتی که فشار اعتراضات به دیدگاه هایش را زیاد دید، شروع به گفتن خاطره ای از سال ۷۸ نمود و به عنوان اعتراف آن را مطرح کرد.

وي گفت: من در سال ۷۸ در اوج حوادث دوم خرداد و چند روز پس از ۱۶ آذر در دانشگاه تربیت مدرس از طرف اصلاحات در مقابل نبویان، به عنوان جناح مخالف در برابر هم قرار گرفتیم.

در آن جلسه من برای اولین بار در میان دانشجویان حاضر در جلسه گفتم که می خواهم اعتراف کنم، و حلالیت بطلبم. اگر در این جمع کسی از خود و یا بستگانش در جریان انقلاب فرهنگی صدمه دید من را ببخشد و در دفاع از خود به عنوان متهم یک جمله می گویم که فکر می کردم با همه وجود خدمت می کنم. من شجاعت دارم می گویم که اشتباه کردم و اگر بعدها هم اشتباه کنم، می گویم.

کاش شجاعت خود را برای بالابردن سطح علوم سیاسی در دانشگاه ها خرج می کردید

یکی از دانشجویان در مقابل این شجاعت مهمان جلسه گفت: ای کاش شما شجاعت خود را برای بالابردن سطح علوم سیاسی در دانشگاهها خرج می کردی نه صرف اعتراف!

در بخشی از برنامه که مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه قم برای تشکر از حضور سخنران در پشت تریبون قرار گرفته بود، در جواب این خاطره زيبا كلام گفت: همانطور که از افکار ده سال گذشته خود پشیمان شده اید، انشاالله ده سال آینده از افکار امروز خود پشیمان می شوید.

در قسمت دیگری از این برنامه یکی از دانشجویان در جواب این شبهه زیباکلام که وجود اختلاف در مسائلی مانند ولایت فقیه در بین علما وجود دارد و آن را مانند اختلاف نظر اندیشمندان غربی دانست، گفت که اختلاف علمای اسلام در اصول نیست، بلکه در فروع با هم اختلاف نظر دارند و این، آزادی اسلام را در بیان نظرات و دیدگاهها را می رساند. مهمتر این است که تمام اسلام شناسان در اصول با یکدیگر هیچ مشکلی ندارند.

یکی از دانشجویان دختر که از شدت کوچک شمردن قرآن و اسلام در برابر دیگر کتب و ادیان آسمانی که توسط زیباکلام بیان شده بود، طاقت نیاورده و با صدای بلند خطاب به مهمان برنامه گفت: شما نباید اسلام را با این دین های تحریف شده مقایسه کنید و شان و منزلت قرآن را به اندازه این متون تحریف شده پایین بیاورید.

سخنران در پاسخ گفت: اندیشمندان غربی نمی دانند که مسیحیت تحریف شده است، ولی یک دختر دانشجو در قم که رشته غیر علوم انسانی می خواند، از این مطلب آگاه است!

دکتر زیباکلام که تمام دیدگاه های خود را در مقابل دانشجویان با اعتراض و پاسخ مواجه دید، در پایان جلسه مطلبی را بیان کرد که با اعتراض همگانی دانشجویان مواجه شد.

وی گفت: من از ۳ میلیون افغانی به خاطر ظلم هایی که به آن ها می کنید، معذرت خواهی می کنم؛ من از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به خاطر بی احترامی های شما معذرت خواهی می کنم؛ شما باید ادب را در برابر آن ها رعایت کنید؛ شما از قادسیه می سوزید؛ از اعراب کینه دارید به خاطر این که اسلام را برای شما آورده اند.

يكی از دانشجویان با چهره ای افروخته خطاب به سخنران گفت: به خاطر چه چیزی کشور و میهن خود را می فروشید؛ شما ۳۰۰ هزار شهیدی که بدليل خیانت آن ها به ما رسیده است را به چه چیزی می فروشید؛ به سادگی تاریخ را زیر سوال برده و قراردادهای جزایر را به فراموشی سپرده اید و حامی کشورهای عربی شده اید.

این صحبت حق طلبانه دانشجو مورد تشویق همه حضار قرار گرفت.

این برنامه پس از صحبت های جنجالی ای اتفاق افتاد به پایان رسید و در پایان جلسه دانشجویان به بیان دیدگاهای خود نسبت به جلسه پرداختند.


کد مطلب: 153175

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjateviuqeivz.fsfu.html?153175

الف
  http://alef.ir