نبرد آینده جهان: جنگ‌های سایبری

29 خرداد 1390 ساعت 9:57


بخش خبری الف
 
وزارت دفاع آمریکا در حالی تدابير جدید را برای مقابله با حملات سایبری اتخاذ کرده است که برخی کارشناسان معتقدند جنگ‌های سایبری ممکن است در آینده نزدیک به جنگی تمام عیار میان کشورها تبدیل شود.
 
به گزارش الف به نقل از گلوبال ریسرچ، اخیرا رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که واشنگتن از حملات سایبری به عنوان تهدید جدی یاد می کند و ممکن است با حملات جنگی واقعی به این حملات سایبری پاسخ دهد که این موضوع چشم انداز خوبی را برای جهان به ارمغان نمی آورد.
 
روزنامه واشنگتن پست اخیرا در گزارشی در مورد تمهیدات آمریکا برای مقابله با حملات سایبری نوشت: جنگجویان سایه در آمریکا( اشاره به عوامل امنیتی که در امور سایبری فعال هستند) لیستی از ابزارها و تسلیحات شامل ویروس‌های خطرنک را برای انتقال به سیستم‌های مهم کشورها در اختیار گرفته اند. در این راستا سازمان سیا نیز همکاری‌های گسترده را با وزارت دفاع آمریکا داشته است. گفته می شود که انگلیس نیز قصد دارد برنامه‌های گسترده‌ای را برای مقابله با حملات سایبری اجرا کند.

به نظر می رسد که قوای غرب جنگ سایبری را جدی گرفته و در حال تجهیز خود است. با این حال مطرح شدن موضوع حملات سایبری ممکن است سناریوی جدیدی از سوی غرب برای ایجاد تنش در جهان باشد. غرب در حال هزینه کردن میلیاردی در جنگ سایبری است.

شبکه بلومبرگ گزارش داد که شرکتهای لاکهید مارتین و بوئینگ از سال 2008 در حال توسعه ابزار و منابع لازم برای جنگ جدید: "جنگ سایبری" بوده‌اند. "لیندا گودن" یک مقام ارشد شرکت لاکهید مارتین گفت: آمریکا مدتهاست بودجه زیادی را امور مقابله با حملات سایبری هزینه کرده است. به نطر می رسد آمریکا خود را برای یک نبرد جدید جهانی آماده می کند. در این راستا اکثر اقدامات آمریکا برای نبرد سایبری به صورت مخفیانه انجام می شود.

اخیرا در یک جلسه تیم امنیت ملی دولت اوباما، "لئون پانه تا" مدیر سازمان سیا گفته است که پرل هاربر بعدی برای آمریکا در نبردهای سایبری رخ خواهد داد و اگر آمریکا اقدامات جدی برای مقابله با حملات سایبری انجام ندهد، اکثر سیستم‌های امنیتی و مالی‌اش با حملات سایبری گسترده مواجه خواهد شد که این اختلال جدی در آمریکا ایجاد می کند. آمریکا آنقدر جنگ سایبری را جدی گرفته که اعلام کرده ممکن است با اقدام نظامی واقعی به این حملات سایبری پاسخ دهد. در این میان آمریکا بیشتر نگران حملات سایبری از سوی چین و  روسیه است. چین و روسیه سرمایه گذاری فراوانی برای نفود در سیستم های مهم و حیاتی آمریکا کرده‌اند.

به گفته کارشناسان نبرد آینده کشورها در فضای سایبری بسیار پیچیده و سخت خواهد بود و تجهیزات نظامی و پول بیشتر ملاک پیروزی در این جنگ‌های آینده نیست. نبرد آینده سایبری می تواند تعادل قدرت را در جهان دستخوش تغییرات گسترده کند.

در این راستا آمریکا نبردهای سایبری را آغاز کرده است. چند شرکت خصوصی در آمریکا که به استخدام سازمان سیا در ٱمده اند، طرح استراتژیکی را برای حمله به سایت‌هایی همچون ویکی لیکس توسعه داده است.

در حالی که چین، روسیه و چند کشور دیگر در امور جاسوسی سایبری سرمایه گذاری کرده‌اند، آمریکا حتی ممکن از سلاحهای کشتار جمعی در نبردهای سایبری استفاده کند. برخی از مقامات آمریکایی بر این موضوع تاکید دارند که باید حملات سایبری را با اقدام نظامی پاسخ داد که با این نگرش آغاز جنگ جهانی سوم دور از انتظار نیست.

آیا بحران‌های آینده در جهان از حملات سایبری آغاز خواهد شد؟ واشنگتن پست اخیرا در گزارشی افشا کرد که کاخ سفید به طور فعالانه در حال توسعه و استقرار ابزار سایبری در راستای آمادگی برای حضور در یک نبرد سایبری جهانی است. کاخ سفید برای مقابله با حملات سایبری علیه تاسیسات زیربنایی خود هزینه های سنگینی را متحمل شده است. آیا جنگ‌های سایبری غیرقابل پیش‌بینی خواهند بود؟
 
 


کد مطلب: 107879

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjaaevhuqeyoz.fsfu.html?107879

الف
  http://alef.ir