ادامه جنجالها درباره دیدار پنهان ترامپ با پوتین در آلمان
30 تير 1396 ساعت 9:23
جنجال پیرامون گفتگوی مجدد با پوتین در هامبورگ نشان داد که "دونالد ترامپ" موقعیت محکمی در آمریکا نداشته و کرملین باید در سیاست خویش در قبال واشنگتن تجدیدنظر کند.
به گزارش تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا متهم شده که پروتکل مربوط به امنیت ملی در خصوص دیدارهای دوجانبه را نقض کرده و برای دومین مرتبه در حاشیه نشست سران گروه «جی-20» در هامبورگ با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه بطور غیررسمی دیدار کرده است.
البته احتمالا این مسئله مشکل بزرگتری از آنچه در حال حاضر در آمریکا وجود دارد، برای ترامپ بوجود نخواهد آورد. ولی بعید نیست که این جنجال کرملین را وارد کند تا در خط مشی سیاست خارجی خود در قبال واشنگتن دچار تجدیدنظر گردد.
در کاخ سفید تکذیب نمی کنند که ترامپ و پوتین بطور غیررسمی بار دیگر در هامبورگ با یکدیگر دیدار داشته اند، ولی این مسئله را طبیعی می کنند که رهبران کشورها در جریان نشست سران گروه 20 بارها با یکدیگر برخورد کرده و صحبت کنند. خود ترامپ در صفحه تویئتر خود در این رابطه نوشت: «اخبار کذب بیشتر از گذشته و بیش از پیش غیرصادقانه شده، بطور که حتی میهمانی شام ترتیب داده شده برای رهبران گروه جی-20 هم اقدامی غلط به نظر می رسد.»
در محافل کارشناسی بر این عقیده اند که جوی که بعد از دیدار پوتین و ترامپ در نشست سران هامبورگ بوجود آمده، مقامات کاخ کرملین را بر آن خواهد داشت تا محدودیتها و اقدامات شدیدالحنی در چارچوب روابط دوجانبه روسیه و آمریکا در نظر بگیرند.
روابط آمریکا و روسیه تا مدتها قابل بهبود نخواهد بود
"والری سالووی" کارشناس مسائل سیاسی و معاون روابط اجتماعی دانشگاه دولتی روابط بین الملل مسکو به این روزنامه گفته است: «در کرملین، اکنون دیگر، این مسئله به خوبی درک شده است که روسیه و آمریکا اگر در رویارویی مستقیم با یکدیگر قرار نداشته باشند، حداقل اینکه روابط بسیار خصمانه ای پیدا کرده و برای مدت زمان طولانی بهبود در روابط دوجانبه ممکن نخواهد بود و نه تنها هر اقدام ترامپ زیر ذره بین قرار دارد، بلکه هر نگاهی به طرف روسیه هم بعنوان یک خیانت ملی تلقی خواهد شد.»
این کارشناس بعید نمی داند که بعد از پشت سر گذاشتن نخستین دیدار سران دو کشور، اکنون کرملین تلاش خواهد کرد تا در خط مشی سیاست خارجی خود در قبال آمریکا تجدیدنظر کند. وی افزود: «فکر می کنم که این خط مشی اصلاح شود، برای اینکه روابط غیردوستانه طرف آمریکایی کاملا آشکار شده است. البته با این وجود در برخی جهت گیریها، از جمله سوریه و کره شمالی امکان همکاری دوجانبه وجود دارد. هرچند امکان بوجود آمدن مشکلاتی در این همکاریها نیز هنوز مشخص نیست.»
"ویکتوریا ژوراولیوا" کارشناس ارشد موسسه تحقیقات ملی روابط بین الملل «پریماکوف» د ر گفتگو با «نیزاویسیمایا گازیتا» گفته است: «موقعیت بی ثبات دونالد ترامپ در عرصه سیاست داخلی آمریکا، توافق پذیری وی در رابطه با روسیه را به حداقل رسانده است. این واقعیت که روسای جمهوری روسیه و آمریکا حتی در دیدار با یکدیگر نتوانسته اند در مورد مشکلات موجود در روابط دوجانبه به توافق خاصی برسند، گویای این مسئله است که رئیس کاخ سفید در موقعیتی قرار ندارد که بتواند امتیازی به روسیه داده و با این کشور به سازش دست یابد.»
الگوی جدید روابط مسکو و واشنگتن: اقدام و مقابله به مثل
به عقیده وی، در حال حاضر روابط دوجانبه به الگوی جدیدی رسیده است و بر اساس اعمال فشار طرفین بر یکدیگر تعیین می شود و از این به بعد شاهد خواهیم بود که یک طرف اقدامی انجام داده و طرف دیگر مجبور به «مقابله به مثل» خواهد شد و همین شیوه ادامه خواهد داشت.
ژوراولیوا افزود: «مسئله این نیست که مسکو از دونالد ترامپ ناامید شده است، مشکل اینجاست که او واقعا نمی تواند کاری انجام دهد. بدین ترتیب روابط مسکو و واشنگتن به بن بستی رسیده که کسی نمی تواند آن را از این وضعیت خارج سازد.»
به گفته وی، طرف آمریکایی می خواهد نشان دهد که نیازی ندارد تا از موضع گیری خود در قبال اخراج جمعی دیپلماتهای روسی از آمریکا و توقیف ساختمانهای متعلق به سفارت روسیه کوتاه نخواهد آمد. البته در عین حال به خوبی می داند که مسکو نیز می تواند به این مسئله پاسخ متقابل نشان دهد. ولی مسئله اینجاست که جو حاکم بر واشنگتن به گونه ای است که این اقدام نیز تنها بهانه دیگری برای اعمال فشار بیشتر بر روسیه بوجود خواهد آورد و این «دور باطل» همینطور ادامه پیدا خواهد کرد.
کد مطلب: 494023
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcj8xextuqehyz.fsfu.html?494023