اهالی موسیقی خواستار جبران مادی لغو کنسرت‌ها شدند

بخش فرهنگی الف، 14 مرداد 96

14 مرداد 1396 ساعت 10:33


اهالی موسیقی در گردهمایی‌شان با تأکید بر جبران‌ناپذیری خسارات معنوی ناشی از لغو کنسرت‌ها، تقاضامند جبران خسارت مادی چنین اتفاقاتی شدند.

به گزارش شرق، گردهمایی اهالی موسیقی در اعتراض به لغو کنسرت‌ها، عصر روز چهارشنبه، ۱۱ مرداد در خانه موسیقی برگزار شد. در ابتدای این گردهمایی محمود سراجی (تهیه‌کننده موسیقی) پشت تریبون رفت و گفت: «امروز دورهم جمع شده‌ایم تا این حرکت نقطه آغازی برای حمایت از فعالیت‌های هنرمندان زحمتکش موسیقی باشد».

حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) هم با قدردانی از حضور هنرمندان در این گردهمایی گفت: ما در سال ۹۴ کمپینی را درباره لغو کنسرت‌ها تشکیل دادیم و در پی آن خانه موسیقی به نمایندگی از هنرمندان نامه‌های اعتراضی مختلفی را به مراجع ذی‌ربط ارسال کرد. در آن زمان جناب آقای رئیسی به‌عنوان دادستان کل کشور پس از دریافت نامه ما، دستور داد جلسه مشترکی با نماینده دادستان کل کشور داشته باشیم. اتفاقا در‌‌ همان دوران بود که مراتب ابراز تأسف ایشان برای این موضوع اعلام و قرار بر این شد که دادستانی‌های کل کشور در جهت برگزاری کنسرت‌ها با ما همکاری داشته باشند و خوشبختانه در سال گذشته هم پیرو همین پیگیری سال نا‌آرامی نداشتیم و همکاری خوبی در این زمینه شد.

تقی ضرابی (عضو هیئت‌مدیره خانه موسیقی و رئیس انجمن موسیقی تهران) پس از سخنرانی نوربخش پشت تریبون قرار گرفت. ضرابی ضمن قرائت بخش‌هایی از اندیشه‌های امام خمینی (ره) در حوزه هنر و بیان نقطه‌نظرات بنیان‌گذار انقلاب اسلامی در حوزه کم‌توجهی به فرهنگ و هنر ایرانی گفت: برخی از مسئولان خواسته یا ناخواسته با جدیت شریک عوامل بیگانه‌ای هستند که در تهاجم فرهنگی مشغول تضعیف موسیقی اصیل و عرفانی این سرزمین هستند؛ تا جایی که مداحان و قاریان از خرده‌فرهنگ‌های بیگانه استفاده می‌کنند. پس اقتدار فرهنگی چه شد و چگونه می‌توان سکوت کرد؟!

بعد از صحبت‌های نوربخش و ضرابی، نامه اعتراضی هنرمندان موسیقی خطاب به رئیس‌جمهوری قرائت شد. در بخش‌هایی از این نامه که خطاب به دکتر روحانی (رئیس‌جمهور) نوشته شده، آمده است: آقای دکتر روحانی شما از بدو قبول مسئولیت خطیر ریاست‌جمهوری خوشبختانه از حقوق شهروندی سخن به میان آوردید و از لزوم بهره‌مندی و دفاع تمامی شهروندان از حقوق حقه خودشان صحبت کردید... طرح آن مسئله دلگرمی و امیدواری بسیاری به‌ویژه در بین فعالان حوزه موسیقی پدید آورد. حال سؤال اینجاست: آیا لغو کنسرت‌های قانونی مصداق بارز ضایع‌کردن حقوق شهروندی هنرمندان نیست؟ هنرمندان و اعضای خانه موسیقی خواسته‌های به‌حق خود را به این شرح اعلام می‌دارد: 

۱- در آستانه تشکیل دولت دوازدهم ما هنرمندان موسیقی تقاضا داریم برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فردی آگاه، شجاع و مدافع حقوق هنرمندان را که دلسوز فرهنگ و هنر ملی ایران باشد انتخاب نمائید. 

۲- دولت باید پشتوانه محکمی برای مجوزهای صادره خود باشد و پس از صدور مجوز برای کنسرت‌ها یا هر برنامه دیگری تا پایان، پای کار بوده و از کیان و حرمت مجوزهای صادرشده دفاع کند. 

۳- در صورت لغو هر برنامه مجوز‌دار دولت باید سازوکار جبران خسارت و پرداخت تمام‌وکمال غرامت‌ها را در نظر بگیرد تا از این پس هیچ هنرمندی متضرر رفتار غیرقانونی و اعمال سلیقه شخصی افراد نشود. 

۴- دولت باید به‌طور شفاف و روشن پشت‌پرده گروه‌های فشار و عواملی را که موجب لغو کنسرت‌ها می‌شوند، اعلام و نسبت به محکوم‌کردن آنها در حمایت از هنرمندان اقدام کند.


کد مطلب: 498811

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcizva5zt1a3v2.cbct.html?498811

الف
  http://alef.ir