درس خواندن‌های دراماتیک در مدارس غیردولتی تهران

بخش اجتماعی الف، 26 خرداد 95

26 خرداد 1395 ساعت 19:02


بررسی شهریه یکسال تحصیل در برخی مدارس غیردولتی شهر تهران نشان می‌دهد که هزینه یکسال تحصیلی در این مدارس از چهار ترم «کارشناسی ارشد» و تا دفاع از پایان نامه هم بیشتر می‌شود.

دانش‌آموزان و اولیای آنها هر ساله با آغاز فصل ثبت‌نام همواره به دنبال مدارس خوب و یا نامداری هستند تا فرزندانشان در آن مدارس تحصیل کنند.

بر اساس آنچه که از سوی مسئولان آموزش و پرورش شهر تهران اعلام شده است، چیزی حدود ۱۶۰۰ مدرسه غیردولتی در تهران وجود دارد که اگر آموزشگاه‌های علمی را هم به آمار آنها اضافه کنیم قریب به ۲۳۰۰ مدرسه و آموزشگاه می‌شود.

بیشترین مدارس غیردولتی مربوط به کدام مناطق تهران است؟
بیشترین تعداد مدارس غیردولتی تهران در منطقه ۲ آموزش و پرورش با بیش از ۲۵۰ مدرسه است. این موضوع باعث شده تا خانواده‌ها دیگر به دنبال مدارس دولتی نباشند و یک راست از مدارس غیردولتی سر در بیاورند.

پس از منطقه ۲، منطقه یک تهران با داشتن حدود ۲۰۰ مدرسه، رتبه دوم بیشترین مدارس غیردولتی پایتخت را به اختصاص داده است، منطقه پنج با حدود ۱۹۰ مدرسه جایگاه سوم و مناطق ۳ و ۴ هم با حدود ۱۸۰ مدرسه غیردولتی رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

به طور متوسط در دیگر مناطق تهران هم حدود ۱۰۰ مدرسه غیردولتی وجود دارد، اما در مناطق جنوبی تهران آمار مدارس غیردولتی به شدت کاهش پیدا می‌کند.

کنکاش جزئی در شهریه برخی مدارس غیردولتی تهران نشان می‌دهد که برای یکسال تحصیل در مدارس مقاطع مختلف، مبالغ متفاوت و بعضاً هنگفتی هم دریافت می‌شود.

اما این نکته هم نباید فراموش شوند که بسیاری از مدارس غیردولتی پایتخت هم حداقل و حداکثر شهریه دریافتی که از سوی آموزش و پرورش اعلام شده را رعایت می‌کنند و در این راستا هم به اولیا و مردم و هم به آموزش و پرورش کمک می‌کنند.

سقف شهریه دریافتی مدارس غیردولتی پایتخت
چندی پیش هم مجتبی زینی‌وند مدیر کل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش سقف و یا حداکثر دریافتی مدارس غیردولتی تهران را تشریح کرد که عددهای عنوان شده به همراه شهریه ثابت و برخی فوق برنامه‌ها منظور شده که مدارس نباید مبالغ بیشتر از سقف دریافت کنند.

در این شرایط برای تحصیل یک دانش‌آموز دبستانی در تهران حداقل شهریه دریافتی ۲ میلیون و ۲۲ هزار تومان و حداکثر شهریه در این مقطع ۵ میلیون و ۵۹۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است که برخی مدارس همین سقف شهریه را هم رعایت نمی‌کنند.

بابت تحصیل در مدارس دوره اول متوسطه یا همان راهنمایی سابق حداقل شهریه دریافتی ۲ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان و حداکثر ۶ میلیون و ۸۵۶ هزار تومان از اولیا دریافت می‌شود.

همچنین برای درس خواندن دانش‌آموزان در دوره دوم متوسطه یا همان دبیرستان حداقل ۳ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان و داکثر شهریه در این دوره ۸میلیون و ۴۱۹ هزار تومان تعیین شده است.

در دوره پیش دانشگاهی نیز حداقل شهریه ۴ میلیون و ۷۲۵ هزار تومان و حداکثر شهریه در این دوره ۱۰ میلیون و ۵۲۴ هزار تومان تعیین شده است.

بررسی تحصیل در دوره دبستان با تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
اگر آمارهای ارائه شده از سقف شهریه مصوب مدارس غیردولتی تهران را با هزینه‌هایی که یک دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در رشته‌های علوم انسانی آن هم برای ۴ ترم و اخذ مدرک کارشناسی ارشد مقایسه کنیم، آمار جالبی دریافت می‌شود.

به گفته یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، از ترم اول تا زمان دفاع از پایان نامه در مقطع فوق لیسانس نهایتاً حدود ۱۰ میلیون هزینه برای چهار ترم تحصیل اخذ می‌شود.

در شرایطی که فقط در مقطع دبستان و بر اساس شهریه مصوب آموزش و پرورش برخی بیشتر از ۵ میلیون تومان آن هم بابت ۹ ماه اخذ می‌کنند، ضمن اینکه مدارسی هم وجود دارد که این سقف شهریه را رعایت نمی‌کنند و تا ۱۰ میلیون تومان از اولیا پول دریافت می‌کنند.

اگر بخواهیم راه دور نرویم، بر اساس سقف شهریه اعلام شده آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان پیش دانشگاهی در یکسال تحصیلی تا ۱۰ میلیون و ۵۲۴ هزار تومان می‌توانند دریافت کنند.

البته این در شرایطی است که سقف شهریه مصوب رعایت شود و اگر این سقف شهریه از سوی برخی مدارس، رعایت نشود مبالغ بسیار بالاتر از آنچه اعلام شده خواهد بود.

در برخی مدارس غیردولتی تهران در کنار شهریه مصوب، هزینه‌های بسیار دیگری اخذ می‌شود که شهریه دریافتی از اولیا بسیار زیاد، سنگین و هنگفت خواهد شد که ایجاب می‌کند بازرسان سازمان مدارس غیردولتی توجه بیشتری به مناطق شمالی تهران و این مدارس داشته باشند.

به گزارش فارس، در شرایطی که چنین هزینه‌هایی از خانواده‌ها در مدارس غیردولتی اخذ می‌شود، باید انتظار داشت تا شرایط تحصیلی دانش‌آموزان از لحاظ کیفی بسیار متفاوت باشد، اما برخی مسئولان آموزش و پرورش هم تلویحاً اذعان دارند که کیفیت آموزشی در برخی مدارس غیردولتی در دوران تحصیل یک دانش‌آموز کاهش پیدا می‌کند؛ البته نباید از این نکته غافل شد که برخی مدارس غیردولتی پایتخت نیز از نظر کیفیت آموزشی در سطح بسیار بالایی هستند.

اما این پرسش مطرح است که چرا برخی دانش‌آموزانی که در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند در زمان شرکت در امتحانات هماهنگ استانی و نهایی با مشکلاتی مواجه می‌شوند؟؛ شرایط آسان تحصیلی در برخی از این مدارس برای اخذ وجه بیشتر از اولیا از جمله دلایل این موضوع است ضمن اینکه عدم استفاده از کادر مجرب و تأمین کافی مالی آنان به این موضوع دامن می‌زند.

هر ساله هستند مدارسی که با دریافت هزینه‌های هنگفت، کیان مدارس غیردولتی را زیر سؤال می‌برند و علی‌رغم اعلام مقابله با این مدارس هم‌چنان در هر سال شرایط به منوال قبل وجود دارد.

به نظر می‌آید به رغم استقرار الگوی تعیین شهریه برای مدارس غیردولتی اما باز هم آموزش و پرورش نتوانسته است تمام مدارس غیردولتی پایتخت را ساماندهی کند.


کد مطلب: 362983

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcivrappt1aq32.cbct.html?362983

الف
  http://alef.ir