۱۰ نکته مهم در تحریمهای آمریکا علیه روسیه
13 مرداد 1396 ساعت 11:10
تسنیم نوشت: اقدامات محدود کننده در نظر گرفته شده در قانون تحریمهای جدید آمریکا دارای ۱۰ نکته است که آن را به شدیداللحن ترین تحریمها علیه روسیه در طول تاریخ روابط دو کشور تبدیل کرده است.
همانطور که همه می دانند، "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه قانون مربوط به تشدید تحریمها علیه روسیه را امضاء کرد. روزنامه اینترنتی «آر.ب.کا» در تحلیلی 10 نکته مهم در این سند را یادآور شده است:
1-تحریمهای جدید زمان مشخص برای شرکتهای آمریکایی که طی آن حق دارند به شرکتهای روسی فعال در زمینه انرژی از جمله «راس نفت»، «گازپروم نفت»، «نوواتک» و «ترانس نفت» اعتبار مالی بدهند، را از 90 روز به 60 روز کاهش داده است. زمان مجاز برای پرداخت اعتبار به بانکهای دولتی روسیه نیز از 30 روز به 14 روز تقلیل یافته است.
2-قانون اعمال تحریمها مشارکت در معاملات خصوصی سازی املاک دولتی که حجم سرمایه گذاری در آنها بیش از 10 میلیون دلار در سال باشد را منع کرده است.
3-این سند مسدود سازی حسابهای بانکی افرادی که رژیم محدودیتها را نقض کرده و معاملات ممنوعه با شرکتهای روسی داشته و یا به انعقاد قراردادها در این زمینه کمک کنند را در نظر گرفته است. ضمن اینکه این مسئله شامل همه افراد خانواده این افراد هم می شود.
4-این لایحه قانونی خواستار تنبیه افرادی شده که به دستور دولت روسیه در حملات سایبری به افراد حقیقی و موسسات آمریکایی دست داشته اند. این افراد از ایالات متحده اخراج شده، حق ورود به خاک این کشور را نداشته، روادید آنها لغو و حسابهای بانکی آنها مسدود خواهد شد.
5-این سند سرمایه گذاری در طرحهای روسیه در زمینه ساخت خطوط لوله برای صادرات منابع انرژی و همچنین ارائه کالا، خدمات و فناوری به آنها که ارزشی بیش از یک میلیون دلار داشته و یا کل هزینه اختصاص یافته در آن بیش از 5 میلیون دلار باشد را ممنوع کرده است.
6-تحریمها علیه تمام افرادی که در نقض جدی حقوق بشر در سرزمینهایی که توسط روسیه «اشغال شده» و یا «تحت کنترل آن قرار دارد» اعمال خواهد شد. چنین افرادی از ایالات متحده اخراج شده، حق ورود به خاک آمریکا را نداشته و روادیدشان لغو، حسابهای بانکی آنها مسدود و معامله با آنها ممنوع خواهد بود.
7-تحریمها شامل افراد حقیقی و شرکتهایی می شود که با ستادکل نیروهای مسلح روسیه، سرویس امنیت فدرال و دیگر ارگانهایی که در روسیه در زمینه دفاعی، امنیتی و جاسوسی فعال هستد، معاملات قابل توجه انجام داده و در ارتباط مستقیم باشند.
8-این لایحه قانونی همچنین تحریمهایی را علیه موسسات مالی روسی و شرکای آنها که به "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه کمک کرده و در ارسال تسلیحات نظامی مختلف به او مشارکت دارند، اعمال می کند. این افراد از آمریکا اخراج شده، حق ورود به خاک این کشوررا نداشته و روادیدشان لغو و حسابهای بانکی آنها مسدود خواهد شد.
9-سند مصوبه همچنین قوانین صادره از سوی "باراک اوباما" رئیس جمهوری سابق آمریکا در زمینه اعمال تحریمها علیه روسیه را به یک قانون دائمی تغییر شکل داده است تا هیچ رئیس جمهوری دیگری در ایالات متحده قادر به لغو آنها نباشد.
10-ویژگی منحصر به فرد این قانون هم در این نکته است که این سند اختیار "دونالد ترامپ" برای ایجاد هر نوع تغییری در این اقدامات محدودکننده را از او سلب کرده است.
لایحه قانونی مربوط به چنین تحریمهایی یک هفته بعد از تصویب آن در هر دو مجلس کنگره و سنای پارلمان آمریکا، به امضای رئیس جمهوری آمریکا رسید و شدیدالحن ترین تحریمها علیه روسیه در طول تاریخ روابط دوجانبه محسوب می شود.
پاسخ روسیه به اقدام آمریکا چه بود؟
مقامات رسمی روسیه قبل از امضای این سند توسط دونالد ترامپ، به آن واکنش نشان دادند. دولت فدراسیون روسیه برای مقابله به مثل با این قانون، تصمیم گرفت تا تعداد دیپلماتها و کارکنان سفارت و دفاتر نمایندگیهای دیپلماتیک آمریکا در خاک این کشور را به تعداد 755 نفر کاهش داده و آنها را به 455 نفر، یعنی معادل تعداد دیپلماتهای روسی در خاک ایالات متحده برساند. این کاهش باید تا اول ماه سپتامبر سال 2017 انجام شود. علاوه بر این، از اول ماه آگوست نیز سفارت آمریکا حق استفاده از یک ساختمان انباری و ویلای خود در شهر مسکو را از دست داد.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه اعلام نموده که مسکو از این جهت دست به چنین اقدامی زده که طرف آمریکایی بدون دلیل اقدامات بسیار جدی در تیرگی روابط با روسیه انجام داده است. وی یادآور شد که روسیه برای مدت زیادی صبر نموده و امیدوار بوده تا اوضاع به سمت بهبودی تغییر یابد، ولی چنین اتفاقی نیفتاده است.
مقامات مسکو تاکید کرده اند که همچنان حق خویش می دانند تا در صورت لزوم، به اقدامات محدود کننده واشنگتن پاسخهای مناسب و بیشتری داده شود، ولی در حال حاضر این ضرورت احساس نمی شود.
کد مطلب: 498505
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciuva5wt1a3w2.cbct.html?498505