ادامه واکنش ها به حادثه فرودگاه جده؛

طرح لغو حج عمره در مجلس/ نباید برای امری مستحب حیثیت و آبروی ایرانی به زمین ریخته شود

بخش داخلی الف، 19 فروردین 94

19 فروردين 1394 ساعت 17:36


«اگر دولت عربستان بخواهد در رابطه با روند محاکمه خاطیان و فرآیند قضایی این پرونده کوتاهی کند، بیانگر این است که قادر به تأمین امنیت زائران نیست و یقیناً باید تصمیمات دیگری در این‌باره اتخاذ شود.»

این واکنش رسمی رییس سازمان حج و زیارت به فاجعه اتفاق افتاده در فرودگاه جده بود که اعلام شد. از بعد از پایان تعطیلات واکنش ها به این اتفاق در سطح دولت، مجلس، قوه قضاییه و مراجع آغاز شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: پیگیری های دستگاه دیپلماسی کشور و سازمان حج و زیارت تا اشد مجازات دو مامور فرودگاه جده ادامه خواهد داشت. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از ارائه طرح یک فوریتی لغو حج عمره با ۷۰ امضا به هیئت رئیسه مجلس خبر داد.

«سعید اوحدی» در تشریح پیگیری ماجرای قصد تعرض دو مامور سعودی به دو نوجوان عمره گزارایرانی گفت: دو زائر نوجوان ایرانی در آخرین بخش بازرسی فرودگاه به بهانه تفتیش مورد قصد شوم دو مامور فاسد فرودگاه قرار گرفتند که با هوشیاری و اقدام به موقع این دو زائر نوجوان و آگاه شدن خانواده آنان، این دو مأمور برای انجام اقدام شنیع خود ناکام ماندند.

وی در این باره افزود: بلافاصله همان موقع موضوع در فضای کاروان زائران مطرح شد و با فشار های و پیگیری های جدی، فرمانده پلیس جده، نیروهای امنیتی و پزشکی قانونی در فرودگاه برای بررسی مسئله حضور پیدا کردند و پرونده بسیار سنگینی در این خصوص تنظیم شد و دو پلیس فاسد فرودگاه شناسایی شده و همان شب دستگیر و روانه زندان شدند.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: پیگیری های دستگاه دیپلماسی کشور و سازمان حج و زیارت تا اشد مجازات دو مأمور فرودگاه جده ادامه خواهد داشت و اگردولت عربستان بخواهد در روند محاکمه خاطیان و فرآیند قضایی این پرونده کوتاهی کند، بیانگر اینست که قادر به تأمین امنیت زائران نیست و یقیناً باید تصمیمات دیگری در این خصوص اتخاذ گردد.

عذرخواهی رسمی فرمانده پلیس جده از زائران
وی افزود: بدلیل فضایی که در میان زائران کاروان حاکم شده بود، فرمانده پلیس جده مجبور شد در میان زائران سخنرانی کند و بابت این اقدام شنیع، به صورت رسمی از طرف پلیس و دولت عربستان از زائران عذرخواهی کند و همانجا هم او تأکید کرد که بر اساس قوانین شرعی این دو پلیس را تا اشد مجازات محاکمه خواهند کرد و مجازات سنگینی برای آنان در نظر گرفته می شود.

اوحدی افزود: اوایل صبح شنبه ۸ فروردین ماه طی تماس از فرودگاه جده مجموعه سازمان حج و زیارت در جریان این ماجرا قرار گرفت و ساعت ۸ آن روز پس از تماس تلفنی با معاونت کنسولی وزارت خارجه کشورمان اولین مکاتبه خود در خصوص این موضوع را داشتیم. همچنین در مذاکره تلفنی با آقای قشقاوی در خصوص این ماجرای تلخ و غیر قابل گذشت اشاره کردیم، بر اساس وظیفه ای که بر عهده کنسولی ایران هست، این موضوع به صورت ویژه پیگیری شود.

ارائه طرح یک فوریتی لغو حج عمره در مجلس
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از ارائه طرح یک فوریتی لغو حج عمره تا حصول اطمینان از امنیت زائران با ۷۰ امضا به هیئت رئیسه مجلس خبر داد.

برابر این گزارش، حسین نقوی حسینی اظهار داشت: با توجه به اینکه جسارت ها و بی حرمتی ها به حجاج ایرانی در حج عمره افزایش یافته است و همچنین با توجه به جسارت اخیر به دو نوجوان در فرودگاه جده عربستان، این طرح به هیئت رئیسه ارائه شد و مت در این طرح تاکید کرده ایم تا حصول اطمینان از امنیت حجاج سفرهای حج عمره به عربستان متوقف خواهد شد.

وی همچنین از جلسه کمیسیون امنیت ملی با مسئولان سازمان حج و زیارت وزارت خارجه برای بررسی ماجرای جسارت اخیر به دو نوجوان ایرانی خبر داد و گفت: پس از این جلسه کمیسیون امنیت درخصوص ادامه حج عمره تصمیم خواهد گرفت.

همچنین 18 نماینده مجلس شورای اسلامی با پیگیری ۳ راهکار مهم به دنبال توقف حج عمره به عربستان به خاطر تعرض به دو نوجوان ایرانی و همچنین سیاست های اخیر این کشور در قبال یمن و شیعیان هستند.

بر این اساس، نادر قاضی پور، احمد امیر آبادی، احمد توکلی، اسماعیل کوثری، رضا آشتیانی، علی مطهری، حمید رسایی، علیرضا محجوب، محمد قسیم عثمانی، علی اصغر زارعی، محمد بزرگواری، الیاس نادران، موسی احمدی، حسین نقوی حسینی، محمد جوکار، جبار کوچکی نژاد، یوسفیان ملا، آریایی نژاد و پژمان فر. در نامه ای به رئیس جمهور نیز با اشاره به تعرض به دو نوجوان ایرانی خواستار پیگیری موضوع و مجازات عاملان شدند.

واکنش آیت الله مکارم شیرازی به اتفاق ناگوار جده
آیت الله مکارم شیرازی در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره حادثه ناگوار فرودگاه جده گفت: سؤال ما از مسؤولان حج این است که عمره مستحب را باید به هر قیمتی برویم؟ ما نمی خواهیم مسئله تحریم عمره را پیش بکشیم، اما آیا باید به هر قیمت رفت و به هر ذلتی تن داد.

وی تاکید کرد: به مسئولان سعودی می گویم شما ساخت و سازهای عظیمی کردید که دست تان درد نکند، اما مهم تر از همه امنیت است آن هم امنیت ناموسی؛ اگر در فرودگاه جده امنیت نباشد آیا در کوچه و پس کوچه های آن امنیت خواهد بود؛ اگر امنیت آنجا متزلزل شود مردم دنیا درباره شما چه خواهند گفت؟
مکارم شیرازی تصریح کرد: مسئولان کشور از این مسئله ساده نگذرند، تا کی باید عمره مستحب به هر قیمتی برویم، به علما در مسجد پیغمبر اهانت می شود، گاهی عمامه شان را انداخته اند، در فرودگاه به برخی اهانت کرده اند؛ چرا ما باید تن به اهانتی بدهیم که می خواهیم یک مستحب را انجام دهیم؛ این حادثه ای نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت.

رئیس قوه قضاییه: متعرضان به ۲ زائر ایرانی باید به اشد مجازات برسند
در همین حال، رئیس قوه قضاییه با اشاره به «خبر تأسف بار تعرض مأموران سعودی به دو زائر نوجوان ایرانی» تاکید کرد:تعرض به دو زائر در کشوری که مسئولانش خود را خادم حرمین شریفین می‌دانند به هیچ وجه قابل قبول نیست و خاطیان باید به اشد مجازات برسند تا دیگر شاهد چنین جرایمی نباشیم.
 
آیت الله صادق آملی لاریجانی با محکوم کردن این اقدام و اعلام اینکه «خاطیان باید به اشد مجازات برسند» گفت: ما نمی توانیم از امنیت شهروندان خود عبور کنیم و از وزارت امور خارجه قاطعانه می خواهیم با حساسیت و جدیت این موضوع را پیگیری کند.

روایت خانواده دو نوجوان ایرانی
در همین حال خانواده دو نوجوان ایرانی که در فرودگاه جده مورد تعرض جنسی قرار گرفته‌اند به تشریح جزئیات حادثه رخ داده، پرداخته‌اند.

یک عضو خانواده قربانی اول درباره این اتفاق گفته است: «کاروان ما قرار بود ساعت ۱ بامداد هشتم فروردین‌ماه از فرودگاه جده به سوی تهران پرواز کند، در هنگام بازرسی، ماموران سعودی دو نوجوان ایرانی را به بهانه بازرسی بیشتر از کاروان جدا و به اتاقی منتقل کردند؛ سپس شرطه عربستانی در اتاق اسلحه خود را پشت سر قربانی اول قرار می‌دهد و به فارسی به او می‌گوید فقط خفه شو و حرف نزن و عمل شیطانی خود را انجام می‌دهد.»

این عضو خانواده نوجوان اول در ادامه اعلام کرده است: «ماموران عربستانی قربانی اول را به بیرون می‌فرستند، اما او به دلیل وحشت‌زدگی و حیرت شدید هیچ چیزی به خانواده و مسئولین کاروان نمی‌گوید؛ در این حین شرطه‌های عربستانی به قربانی دوم نیز تجاوز می‌کنند و سپس او را به خارج از اتاق می فرستند. قربانی دوم اما ماجرا را برای خانواده و مسئولین کاروان می‌گوید و با اعتراض و سر و صدای خانواده و اعضای کاروان، ماجرا دهان به دهان می‌چرخد و زوار ایرانی در اعتراض به این جنایت از سوار شدن به هواپیما خودداری می‌کنند.»

به گفته عضو خانواده قربانی اول، پزشکی قانونی در محل به بررسی وضعیت دو نوجوان پرداخته و تعرض به آنها را تایید ‌کرده است.

به گزارش الف، روز دوشنبه، ۱۷ فروردین، معاون وزیر خارجه خبر داد که در هفته دوم تعطیلات نوروز، به هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، ماموران فرودگاه جده، به بهانه مشکوک‌ شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و مود آزار و اذیت جنسی قرار داده‌اند. حسن قشقاوی، معاون وزیر خارجه، در این‌ باره گفته بود که «اعتراض شدید ایران نسبت به این عمل شنیع» به کاردار عربستان ارائه شده «و منتظر برخورد ریاض با این افراد و اِعمال اشد مجازات آنها هستیم».

حدود دو سال پیش بود که یک دیپلمات عربستانی در حالی که مست بود رانندگی می کرد در یک تصادف شدید، یک شهروند ایرانی را به قتل رساند و یک شهروند دیگر را مصدوم کرد.


کد مطلب: 266205

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciuqarwt1aqr2.cbct.html?266205

الف
  http://alef.ir