نگاهی به راهبرد جدید روسیه برای مبارزه با خطرات سایبری

21 آذر 1395 ساعت 13:15


روزنامه تجاری ار.ب.کا در مقاله ای به تحلیل و بررسی راهبرد جدید روسیه برای مبارزه با خطرات سایبری پرداخته است.

به گزارش خبرآنلاین روزنامه تجاری "ار ب کا"در مقاله ای به قلم اولگ دمیدوف کارشناس "پی ای آر سنتر"، مشاور امنیت سایبری نوشته است :  هرچند ویراستاری جدید دکترین امنیت اطلاعاتی روسیه از سند قبلی تفاوت محسوس دارد ولی نمی‌شود گفت که سند جدید با واقعیات معاصر همخوان بوده و به همه سئوال‌های مربوط به امنیت کشور، تجارت و شهروندان در بخش "آی تی" پاسخ می‌دهد.

البته سند جوانب خوبی هم دارد. بین جوانب خوب می توان به بخش مربوط به تأمین امنیت، فعالیت بادوام و بلاوقفه زیرساخت اطلاعاتی حیاتی اشاره کرد. همزمان با امضای فرمان مربوط به دکترین، لایحه مربوط به این نوع فعالیت هم به دومای دولتی فرستاده شد.

جنبه دیگر سند که هرچند بحث انگیز ولی در مجموع صحیح  است بخش مربوط به جایگزینی واردات در بخش فن‌آوریهای اطلاعاتی است. دیدگاه جامع بیان شده در سند به روانه کردن فعالیت در این جهت به بستر معتدل و موزون کمک می‌کند.

اما یکی از معایب اصلی دکترین جدید در بخش مربوط به اهداف راهبردی و تأمین امنیت در بخش اقتصادی مشاهده مي‌شود. در این فصل سند نقش فعالی برای ابتکار خصوصی در حوزه فن‌آوریهای اطلاعاتی روسيه منظور نشده و نیازها و منافع بخش تجاری در نظر گرفته نشده است.

همچنین در توجه خاص به چالش‌های موجود برای امنیت اطلاعاتی کشور و بطور اخص در بخش نظامی سیاسی، توجه کمتر به تهدیدهای موجود برای شهروندان و نادیده گرفتن کامل تهدیدهای موجود برای تجارت اثبات می‌کند حکومت معتقد است بخش تجاری نقشی در این حوزه نمی‌تواند ایفا کند.

در دکترین به همکاری بين‌المللي برای مقابله با حوادث اطلاعاتی توجه ناچیزی شده است. همچنین نقش گروههای واکنش به حوادث سایبری در تأمین امنیت اطلاعاتی نادیده گرفته شده در حالی که سامانه واکنش به این حوادث در روسيه فعالانه و از جمله در حوزه‌های مختلف توسعه می‌یابد.

علت "نابینایی" سند در بخش ابتکار خصوصی و همکاری بين‌المللي نتیجه رویکردی است که حین تهیه آن بکار گرفته شده بود.

عیب اصلی این است که در سند طیف بیکران مأموریت‌هایی منظور شده که بنظر طراحان آن باید در بستر سیاست امنیت اطلاعاتی حل و فصل شود.

بسیاری از این امور با امنیت اطلاعاتی به معنی حرفه‌ای و حوزه‌ای آن هیچ ارتباطی ندارد: مقابله با تبلیغات خصمانه به واسطه رسانه‌های گروهی، انتشار مطالب مخرب برای ثبات اجتماعی سیاسی، تربیت وطن پرستی و حتی ارزشهای اخلاقی سنتی در این سند گنجانده شده است.

این نوع طرز تفکر از دوران شوروی به ارث رسیده است. حکومت نمی‌خواهد امور مربوط به دفاع از زیرساخت را از امور مربوط به افکار و اخلاق جدا کند.

در این سند اموری مطرح مي‌شود که باید در چارچوب قوانین مربوط به رسانه‌های گروهی، نظریه سیاست خارجی، اصلاح آموزش و پرورش، برنامه‌های دولتی در بخش‌های فرهنگی و ارشاد و غیره حل و فصل شود. این نوع طرز تفکر هم باعث بروز معایب مشاهده شده در این سند مي‌شود.


کد مطلب: 423002

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciupa5rt1aru2.cbct.html?423002

الف
  http://alef.ir