پشت پرده تجمع بیماران ام.اس مقابل داروخانه هلال احمر

4 تير 1386 ساعت 10:02


در پی تولید و عرضه داروی ایرانی برای بیماران ام اس (اینترفرون)، شرکت وارد کننده این دارو تلاش گسترده ای را برای اخلال در عرضه داروی ایرانی و حفظ بازار ایران برای داروی وارداتی آغاز کرده است.

به گزارش الف، شرکت ایرانی سیناژن سال گذشته با خرید فناوری تولید داروی بیماران ام اس موسوم به اینترفرون از یک شرکت تحقیقاتی آلمانی و ورود این دارو به بازار، برای اولین بار انحصار جهانی شرکت بیوژن آمریکا در تولید داروی اینترفرون را شکست و در نتیجه با اعلام این خبر در رسانه های خارجی در ماه مارس 2007، سهام بیوژن در بازار بورس نیویورک (وال استریت) سقوط کرد.

 
 
 
در ماه های اخیر و با ورود داروی ایرانی به بازار، ابتدا شایعه کم اثر بودن داروی ایرانی اینترفرون (با نام تجاری سیناوکس) در میان پزشکان و بیماران ام اس پیچید و پس از روشن شدن کارایی مطلوب داروی ایرانی، شرکت وارد کننده این دارو به شکل مرموزی تلاش کرده است داروی دیگری بنام بتافرون را جایگزین اینترفرون کند.بتافرون، یکی از سه داروی بیماران MS است که به دلیل عوارض بعد از مصرف آن، معمولاً در صورتی که داروی اینترفرون برای بیماری جواب ندهد، تجویز می شود.

در جهان به طور متوسط 80 درصد بیماران ام.اس داروی اینترفرون و 20 درصد بقیه داروی بتافرون مصرف می کنند. در ایران نیز تا پیش از تولید داروی اینترفرون، مانند بقیه نقاط جهان، پزشکان برای 80 درصد بیماران MS داروی اینترفرون تجویز می کردند اما پس از تولید داروی اینترفرون در ایران، برخی از پزشکان به شکل محسوسی به سمت تجویز داروی بتافرون گرایش پیدا کردند به نحوی که امروز برای 50 درصد بیماران MS در ایران داروی بتافرون تجویز می شود!

در بهار سال 86 و همزمان با جا افتادن داروی ایرانی اینترفرون دربازار، تغییر جهت برخی پزشکان از تجویز داوری صددرصد وارداتی بتافرون بجای داروی اینترفرون به حدی سریع بود که وزارت بهداشت و هلال احمر که برای این تغییر برنامه ریزی نکرده بودند، غافلگیر شدند و در 26 فروردین ماه انبوه بیماران ام اس با نسخه های بتافرون در دست ، در اعتراض به کمبود این دارو مقابل داروخانه هلال احمر در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.
 
 
26 فروردین 86؛ تجمع بیماران ام.اس مقابل داروخانه هلال احمر در اعتراض به کمبود داروی بتافرون 
 
یک مقام آگاه در نظام دارویی کشور به خبرنگار "الف" گفت:

امروزه ارتباط شرکتهای وارد کننده دارو با پزشکان به امری عادی و رایج تبدیل شده و ویزیتورهای شرکت های وارد کننده دارو به طور مرتب به مطلب پزشکان رفت و آمد دارند و بعضاً به جای معرفی داروهای جدید، پزشکان را برای تجویز داروهای شرکت خود تطمیع می کنند.
البته این تطمیع عمدتاً غیر نقدی و بصورت هدیه لپ تاپ یا اهدای سفر خارجی است.

وی یادآوری کرد برخی شرکت های دارو از طریق دوستی با صاحبان داروخانه ها و بررسی نسخه های صادر شده، پزشکانی را که داروهای مورد نظر این شرکتها را بیشتر تجویز کرده باشند، به شکل های مختلف با هدیه و سفر خارجی تشویق می کنند.
 
 
داروی ساخت ایران برای بیماران ام.اس 
 
در حال حاضر 60 درصد ارز تخصیص داده شده برای واردات دارو به داروهای بیوتکنولوژی اختصاص دارد که داروهای بیمان MS نیز در این ردیف قرار می گیرند.

در ایران 50 هزار نفر مبتلا به بیماری ام اس هستند که 30 هزار نفر از این عده با مصرف داروهای اینترفرون یا بتافرون تحت درمان هستند.


کد مطلب: 11223

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcipraz.t1azr2bcct.html?11223

الف
  http://alef.ir