ترکیب این ۵ نوع خوراکی باعث سرطان می‌شود

31 تير 1396 ساعت 17:33


یک راه آسان برای فهمیدن ترکیب غذا‌هایی که ما را از سرطان دستگاه گوارش دور می‌کند، این است که مقوله زمان را در نظر داشته باشیم برخی غذا‌ها نسبت به انواع دیگر خیلی سریع‌تر مراحل جذب در بدن را می‌گذرانند. میوه‌ها به طور متوسط بعد از ۳۰ الی ۶۰ دقیقه به مرحله هضم می‌رسند. سبزیجات و دانه‌ها و انواع لوبیا ۱ الی ۲ ساعت طول می‌کشند تا هضم شوند. اما گوشت و ماهی پخته شده به بیش از ۳ الی ۴ ساعت زمان نیاز دارند.

از هر سه امریکایی یک نفر از مشکلات گوارشی رنج می‌برد. تارا آلدر نیز یکی از آنها است که به بیماری کولیت اولسراتیو (کوليت اولسراتيو  یک بيماری التهابی روده است که معمولاً درمحدوده سني پانزده تا سی و پنجاه تا شصت سالگی بروز می‌کند. بيماری کوليت ممکن است با علائمی مانند دل درد، اسهال خونی و تب همراه باشد) داروهای ضد التهاب و استروئیدها می‌توانند این بیماری را به صورت موقت کنترل کنند اما مشکل را حل نمی‌کنند. پزشک تارا پیشنهاد جراحی را داد که همان جراحی کلستومی است. «کلستومی نوعی روش درمانی برای سرطان روده بزرگ است، که جراحان از این راه برای درمان شخص بیمار در نظر می‌گیرند.»
 
تارا آلدر درباره خاطرات این بیماری می‌گوید:«ایده جراحی مرا ترساند بنابراین از دکتر در مورد بهبود از روش‌های دیگر مثل تغذیه مناسب پرسیدم و جوابم را گرفتم». امروز تارای ۴۵ ساله مربی مردم برای تغذیه است. او به مردم راه و روش درست مصرف مواد غذایی را آموزش می‌دهد. تارا آلدر در ادامه می‌گوید؛«یک راه آسان برای فهمیدن ترکیب غذا‌ها این است که مقوله زمان را در نظر داشته باشیم. برخی غذا‌ها نسبت به انواع دیگر خیلی سریع‌تر مراحل جذب در بدن را می‌گذرانند. میوه‌ها به طور متوسط بعد از ۳۰ الی ۶۰ دقیقه به مرحله هضم می‌رسند. سبزیجات و دانه‌ها و انواع  لوبیا ۱ الی ۲ ساعت طول می‌کشند تا هضم شوند. اما گوشت و ماهی پخته شده به بیش از ۳ الی ۴ ساعت زمان نیاز دارند و نرم تنانی مثل میگو به زمان ۴ تا ۸ ساعت زمان نیاز دارند تا هضم شوند».
هنگامی که ما غذا‌ها با مدت زمان هضم متفاوت را یکجا مصرف می‌کنیم، مشکلات گوارشی برایمان اتفاق می‌افتد. زیرا زمان ‌بندی هضم غذا به هم می‌خورد. به‌عنوان مثال وقتی یک وعده غذایی متشکل از میگو و آناناس را می‌خورید، آنزیم‌های بدن به طور خودکار شروع به تجزیه بافت‌های غذا می‌کنند. با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد ساختار میگو باعث می‌شود که خیلی دیرتر از آناناس جذب شود، از این رو زمان بیشتری را در معده سپری می‌کند و چون خورده‌های آناناس نیز در این ترکیب وجود دارد. با توجه به زمان زیادی که باید به همراه ترکیبات میگو در معده بماند، تجزیه آناناس در این مدت منجر به تولید گاز می‌شود که می‌تواند برای شما آزار دهنده باشد.
 
وی می‌گوید:«اگر غذا در زمان بیشتر از معمول، در معده‌تان باقی بماند مدت زمان تخمیر بیشتر شده، در نتیجه مواد غذایی درون معده به مرحله تخریب می‌رسند که این تخریب با تولید گازهای سمی که بعضا می‌توانند سرطان‌زا نیز باشند، همراه می‌شود. این گازها انرژی زیادی دارند و بدن برای دفع این سموم دچار مشکل می‌شود. این سموم می‌توانند در ابتدا باعث خستگی، تحریک پذیری، سردرد و حتی تنگی نفس شوند. اما در دراز مدت باعث ایجاد، کولیت، یبوست، آرتریت، فشار خون بالا و سایر موارد ناخوشایند می‌شود.
 

این یک پیشنهاد کلیدی برای شما است که با ترکیب خوب و بد غذاها آشنا شوید، اما این مطالب یک قانون نیست که ملزم به پیروی از آن باشید. اما ارزش امتحان کردن را دارد بدون صرف هزینه‌ای این دستورالعمل‌ها در پاره‌ای از مواقع به کاهش علائم درد نیز کمک می‌کند. در ادامه با برخی از مواد غذایی که ترکیب آنها می‌تواند برای شما مشکل ایجاد کند آشنا می‌شوید. 
۱. ترکیب میوه‌ها با دیگر غذا‌ها
برای نمونه:
- توت فرنگی در سالاد 
- ساندویچ انبه در ماهی
- پایه سیب و یا انواع توت تازه برای دسر
 
چرا نباید این مواد را با هم ترکیب کرد و خورد؟
میوه‌ها با توجه به ساختاری که دارند به سرعت در معده مراحل هضم را می‌گذرانند و وارد روده برای جذب می‌شوند. هنگامی که میوه‌های با موادی که زمان بیشتر طول می‌کشد تا هضم شوند. مانند گوشت، دانه‌ها و حتی میوه‌های کم آب مثل موز، میوه خشک و آووکادو؛ ترکیب شده و خورده شوند، زمان تخمیرشان بیش از حد می‌شود و این خود مشکلاتی را برای دستگاه گوارش پدید می‌آورند. میوه‌ها طبق گفته آلدر واکنششان بعد از تخمیر زیاد شبیه به قند می‌شود. بتا تاکاریا می‌افزاید میوه‌ها به ویژه میوه‌های تازه فصلی، مواد غذایی پر انرژی و کاملی هستند، وقتی آنها را با پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها ترکیب می‌کنیم، انرژی خالص شان گرفته می‌شود.  
 
 
بهتر است میوه‌ها را ۳۰ الی ۶۰ دقیقه قبل از وعده‌های غذایی خود، بخورید. وقتی میوه‌ها قبل از غذا در معده خالی وارد شوند، دستگاه گوارش را قبل از رسیدن غذا‌های دیگر آماده می‌کند. آب موجود در میوه‌ها به همراه فیبر آن جداره دستگاه گوارش را تمیز کرده و آنزیم‌های موجود در آن روند شیمیایی هضم غذا را تسهیل می بخشد. سعی کنید بعد از صرف غذا تا سه ساعت از خوردن میوه‌ها اجتناب کنید. بهترین کار این است که میوه‌ها را به تنهایی میل کنید، به ویژه خربزه، زیرا آنها داری قند و آنزیم‌هایی فراوانی هستند. برای اینکه از ناراحتی ترکیب غذاها در امان باشید اولین قدم، به تنهایی مصرف کردن میوه‌ها است. 

 
۲. پروتئین حیوانی به علاوه نشاسته
مثال‌:
- گوشت و سیب زمینی
- مرغ و ماکارونی
- ساندویچ بوقلمون
چرا نباید این مواد را باهم مصرف کرد؟
آلدر معتقد است که اگر پروتئین حیوانی به همراه کربوهیدرات‌ها مصرف شود. مانند گوشت و یک تکه نان و یا سیب زمینی و آب‌گوشت‌های مختلف، ترکیب‌شان باعث می‌شود که اثرات یکدیگر را کاهش دهند. در این گونه مواقع پرتئین‌ها گندیده شده و کربو‌هیدرات‌ها آن را تخمیر می‌کنند. در نتیجه تولید گاز زیاد شده و نفخ صورت می‌گیرد. باتاتچاریا می‌گوید با افزودن آنزیم‌های پروتئینی و آنزیم‌های کربوهیدرات‌ها در یک زمان و یک مکان خاص، همه‌چیز را به گند کشیده می‌شود. وی در ادامه می‌پذیرد بدن بسیاری از ما با غذاهای سنتی چون برنج و ماهی گوشت و سیب زمینی سازگار شده‌اند و ترکیباتی مانند لوبیا و برنج که یک پروتئین سالم و کامل را تشکیل می‌دهد. این گزینه برای این گروه یک استثنا است. بختاچاریا می‌گوید؛ برنج و لوبیا یک اثر سینرژیک (هم افزایی) دارند که بعد از ترکیب باعث جذب بهتر می‌شوند.  
 
پیشنهاد ویژه: سعی کنید پروتئین یا نشاسته را با سبزیجات غنی از پروتئین ترکیب کنید. در مواقعی که  شما مجبورید مخلوط پروتئین حیوانی و نشاسته را با هم ترکیب کنید، برای به حداقل رساندن عوارض جانبی منفی سبزیجاتی که دارای رنگ سبز هستند مثل سبزی سالادی، را به این ترکیب اضافه کنید.
 
۳. چربی‌ها و سایر مواد غذایی
مثال:
- زیتون با نان
- کنسرو ماهی تن با سس مایونز
- گوشت سرخ شده در روغن نباتی
چرا نباید این مواد را باهم مصرف کرد؟
چربی‌ها برای جذب نیاز به مایع درون کیسه صفرا و کبد دارند. مخلوط شدن این مواد با سایر مواد غذایی می‌تواند باعث ناراحتی شما شود. به عنوان مثال مقدار زیاد چربی با پروتئین سرعت هضم را زیاد می‌کند. باتاتچاریا می‌گوید چربی‌ها و روغن‌ها باید با توجه به انرژی فرد مصرف کننده ترکیب شوند. اگر روغن‌ها به طور مناسب با غذا ترکیب شوند انرژی زیادی تولید می‌کنند و باعث می‌شوند این مواد بهتر به کبد منتقل شوند. توجه داشته باشید وقتی که میزان انرژی کم است باید از مصرف چربی‌ها اجتناب کرد.
 
یک پیشنهاد: در این باره گیتس توصیه می‌کند هنگام تهیه سبزی جات، غلات و پروتئین مقادیر کمی چربی به ویژه روغن‌های آلی و غیر آروماتیک مانند زیتون و نارگیل به آن اضافه کنید. وی همچنین در ادامه می‌گوید که چربی‌های پروتئینی مانند آووکادو، دانه‌ها و آجیل باید فقط با سبزیجات غیر نشاسته‌ای ترکیب شوند. گیتس توصیه می‌کند برای دوری از ابتلا به بیماری آلزایمر در هنگام مصرف چربی‌ها حتما از سبزیجات دارای برگ سبز و یا سبزی سالادی استفاده کنید.
 
۴. ممنوعیت استفاده از مایعات با غذا
مثال:
- مصرف آب در طول وعده غذایی 
- آبمیوه با وعده غذایی 
- چای درست بعد از غذا
چرا باید مصرف مایعات را از غذا جدا کرد؟
آب تقریبا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا از معده خارج شود و این زمان برای آبمیوه‌ها ۱۵ الی ۳۰ دقیقه است. مایعات در شکم شما آنزیم‌ها را رقیق می‌کنند تا بدن شما با این آنزیم‌ها، پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را هضم کند.
 
بیشتر بخوانید: نوشیدنی مناسب برای مصرف قرص‌ها چیست؟

پیشنهاد درباره مصرف آب:
سعی کنید ۱۰ دقیقه پیش از خوردن غذا و ۱ ساعت پس از خوردن غذا از نوشیدن آب دست بردارید. البته این زمان گاها به ۱ ساعت قبل از غذا و ۳ ساعت بعد از غذا نیز توصیه شده است تا مقداری مایع برای یک وعده غذایی پیچیده در بدن داشته باشید.
 
[ترکیب ۵ نوع ماده غذایی که باعث سرطان می‌شوند]  
۵. اجتناب از خوردن دو منبع متمرکز پروتئین
مثال:
- گوشت پر نمک و تخم مرغ
- آجیل و ماست
چرایی استفاده نکردن از دو نوع پروتئین در یک وعده غذایی 
پروسه هضم پروتئین‌ها در معده زمان بر است. این کار انرژی زیادی را مصرف می‌کند. در این گونه مواقع باید از ترکیب گوشت‌های مختلف با گوشت ماهی اجتناب کرد.
 
بیشتر بخوانید: مغذی‌ترین مواد غذایی را بشناسید

 
پیشنهاد درباره زمان مصرف گوشت
بهتر است که گوشت را در آخر وعده غذایی خود مصرف کنید. برای شروع غذا بهتر است از سبزیجات سبز شروع کنید همچنین بتاتاکاریا در این باره می‌گوید: گوشت باید در آخرین دوره مصرف غذا در سر سفره باشد. زیرا انرژی و آنزیم‌ها در گوشت در اوج خود بسر می‌برند. برای مصرف هر وعده سر سفره غذا ۱۰ دقیقه صبر کنید بعد از این زمان اشت‌ها و آنزیم‌های گوارشی کاهش می‌یابند. آلدرمی‌گوید: اگر شما مجبور شدید دو نوع منبع پروتئینی را یکجا مصرف کنید، سبزیجاتی چون  پیاز، گل کلم، کلم بروکلی یا کاهو را نیز مصرف کنید.
منبع: care2
 


کد مطلب: 494437

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcip5a5yt1a352.cbct.html?494437

الف
  http://alef.ir