فضای مجازی جداکننده والدین از فرزندان

فعالیت ۱۲میلیون کاربر ایرانی زیر ۱۸ سال در تلگرام

بخش دانش و فناوری الف،28 اردیبهشت96

28 ارديبهشت 1396 ساعت 10:11

دور شدن خانواده و فرزندان به سرد شدن روابط دورن خانواده ای و البته دل بستن فرزندان به دوستان مجازی را دامن می زند که این موضوع خود زمینه ای برای انحرافات و آغاز روزهای نافرجام را کلید می زند.


 سال ها پیش که هنوز اینترنت و تلفن همراه همه گیر نشده بود خانواده ها بیشتر یکدیگر را می دیدند و از حال هم با خبر می شدند و رابطه ها گرم و صمیمی بود. روزهایی که همه دور هم در یک خانه و یک اتاق جمع می شدند و از خودشان می گفتند و روز را شب و شب را صبح می کردند.

امروز وضعیت تغییر کرده و دیگر کمتر کسی را می توان یافت که سرش در گوشی نباشد و در فضای بی در و پیکر مجازی چرخ نزند. تکنولوژی چنان پیشرفت سریعی داشت که حتی اجازه نداد تا خانواده ها بتوانند برای استفاده کودکانشان از آن محدودیتی قرار دهند.

اینکه با تکنولوژی روز همراه شویم نکته منفی ای نیست، اما طرز استفاده و سن استفاده از این دستگاه های هوشمند باید مورد توجه قرار گیرد. امروز همه بچه ها تا چشم باز می کنند تبلت و گوشی هوشمند را بدون هیچ محدودیتی در دست می گیرند و روز به روز از محیط گرم خانواده دورتر شده و در تنهایی خود فرو می روند.

دور شدن خانواده و فرزندان به سرد شدن روابط دورن خانواده ای و البته دل بستن فرزندان به دوستان مجازی را دامن می زند که این موضوع خود زمینه ای برای انحرافات و آغاز روزهای نافرجام را کلید می زند. کودکان ممکن است با هر ابراز محبتی از سوی دوستان مجازی خود جذب و ذوب در این فضا شوند.

توسعه شبکه های اجتماعی تیز شدن شاخک سودجویان برای به دام انداختن افراد ساده را در پی دارد. توسعه ارتباطات بعضا ناسالم و خطرناک دور از ذهن نیست وقتی که صفحه حوادث روزنامه ها پر می شود از حوادثی که یک پایش در همین صفحات است.

* فعالیت 12میلیون کاربر ایرانی زیر 18 سال در تلگرام

حمید طهماسبی استاد جامعه شناسی گفت: در حال حاضر 12 میلیون کاربر ایرانی زیر 18سال در تلگرام فعالیت دارند در حالیکه در جامعه ما هنوز استفاده از موبایل و اینترنت و دیگر شبکه های اجتماعی به خوبی فرهنگ سازی نشده است.

امروزه سهم گفتگوی زوجین با یکدیگر و با فرزندان بسیار کم شده است. زن و شوهر احتیاج دارند با هم صبحت کنند و همینطور با فرزندان خود در مورد مسایل روزمره گفتگو داشته باشند، ولی استفاده از شبکه های مجازی منجر شده است که فرزندان در عالمی دیگر سرگردان و رها شوند. کاربری کنترل نشده فضای مجازی موجب می شود نوجوانان، منزوی و دچار افت اخلاقی و پرخاشگر شوند و دیگر پدر و مادر را به عنوان دوست و رفیق خود ندانند و همچنین تمایل به جنس مخالف داشته باشند.

* هدف شبکه های مجازی نابودی خانواده هاست

روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی گفت: شبکه های مجازی ابزار جنگ نرم دشمن هستند که هدف آن نابودی خانواده هاست. شبکه تلگرام را صهیونیست های روس تبار ساکن آلمان ایجاد کرده اند و آن را اداره می کنند و بدتر از همه اینکه 81.2 درصد کاربران این شبکه، ایرانی هستند. در چین کسانی که روزانه بیش از یک ساعت در روز از اینترنت استفاده می کنند، معتاد اینترنت محسوب می شوند و باید به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند و این در حالی است که بر اساس داده های وزارت ورزش و جوانان، به طور میانگین جوانان کشور روزانه 9 ساعت به گوشی های موبایل مشغول هستند.

از عوارض و جنبه های زیانبار استفاده مدیریت نشده از فضای مجازی آن است که تنوع طلبی عاطفی و جنسی در جامعه شیوع پیدا کرده که آسیب های روانی و اجتماعی زیادی دارد. طلاق عاطفی نیز به شدت در حال افزایش است به طوری که 68 درصد طلاق های ثبت شده در میان 140 کشور جهان، به علت ارتباط یکی از زوجین با جنس مخالف از طریق شبکه های مجازی است.

بدون شک این روزها با افزایش ارتباطات در فضای مجازی، روابط بین اعضای خانواده با سردی زیادی همراه است چرا که دیگر والدین و فرزندان مانند گذشته در فضاهای مشترک فیزیکی و تفریحی واقعی، خاطرات مشترکی را با هم تجربه نمی کنند. این کاهش اشتراکات عاطفی و فکری و اطلاعاتی به تفاوت در منظر و دیدگاه آنها دامن میزند.

سهل انگاری و گذرهای بی تفاوت والدین نیز بی تأثیر در استفاده بی محدودیت کودکان و نوجوانان از فضاهای مجازی نیست، برخی از خانواده ها با این باور که «فرزندشان کاری نمی کند که نیاز به نظارت باشد» فزرندانشان را در خطری بزرگ قرار می دهند.

استفاده از لوازم هوشمند ارتباطی بین کودکان و نوجوانان نیازمند نظارت درست و دقیق خانواده است، خانواده هایی که دست فرزندانشان را در دنیای مجازی رها می کنند باید منتظر تبعات سیاه آن باشند.

منبع:باشگاه خبرنگاران


کد مطلب: 473197

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdci3pa5yt1ayz2.cbct.html?473197

الف
  http://alef.ir