چرا ترورها در ایران به ضرر غرب است

بخش خبری الف، 25 دی 90

25 دی 1390 ساعت 9:05


در حالي كه آمريكا و رژيم صهيونيستي همچنان در راستاي ترور دانشمندان و نخبگان هسته اي ايران گام برمي دارند كه اين استراتژي غرب عليه ايران نه تنها نتيجه معكوس داده بلكه اثبات ادامه سياست هاي خصمانه آنها عليه ايران و مردم اين كشور است.

به گزارش الف، پايگاه اينترنتي "ديپلمات" در گزارشي عنوان داشت: مصطفي احمدي روشن يك استاد دانشگاه و رئيس يك دپارتمان در تاسيسات نطنز پنجمين فردي است كه در دو سال اخير به دليل همكاري با برنامه هسته‌اي ايران ترور شد. كشته شدن اين دانشمند هسته‌اي ايران در بحبوحه تنش‌ها ميان ايران و غرب رخ داده است. به دنبال اين حادثه سوالاتي مطرح شده است. اينكه آيا آمريكا و اسرائيل در اين ترور ايفاي نقش كرده‌اند؟ اين حادثه چه تاثيري بر روابط ايران و آمريكا خواهد گذاشت؟ آيا اين نوع ترورها بر روند برنامه هسته‌اي ايران تاثير مي گذارد؟ بايد اذعان كرد كه اين نوع ترورها تاثيري بر برنامه هسته‌اي ايران نداشته و نخواهد داشت. اگرچه آمريكا و اسرائيل به سرعت هرگونه ايفاي نقش در ترور احمدي روشن را رد كرده‌اند اما به احتمال فراوان اين ترور بخشي از سياست خرابكارانه‌ غرب است كه مدتها در ايران در حال اجرا است. از جمله روش‌هاي اعمال شده در راستاي خرابكاري در ايران شامل بمب‌گذاري، اختلال در امور صنعتي ايران و ترور دانشمندان هسته‌اي ايران بوده است. حال آيا اين استراتژي موثر بوده است؟

در ادامه این گزارش آمده است: اگر هدف ايجاد اختلال موقتي، تنزل برنامه هسته‌اي و فشار به ايران باشد موثر بوده است اما به راستي برنامه هسته‌اي ايران همچنان رو به جلو حركت مي‌كند. ممكن است اين نوع اقدامات خرابكارانه تاثير موقتي داشته باشد اما در برنامه هسته‌اي ايران و سياستهاي اين کشور تاثيري نخواهد گذاشت. ايران در حال پيشرفت در روند برنامه هسته‌اي خود است. بايد اعتراف كرد كه اقدامات مخفيانه عليه ايران تاثير منفي و مغاير با اهداف مورد نظر غرب دارد و حتي ممكن است عزم ايران را در اهدافش مصمم‌تر كند. از جمله نتايج اين سياست هاي خصمانه تهديد ايران به بستن تنگه هرمز است. قطعا اين تهديد در صورت اجرايي شدن مشكلاتي را براي منافع آمريكا و اسرائيل در منطقه ايجاد مي‌كند. افزايش خطر تقابل با ايران نيز فقط ادامه روند رو به جلو برنامه هسته‌اي اين کشور را تا چند ماه به تاخير مي اندازد. ترور به عنوان بخشي از يك سياست هماهنگ در راستاي خرابكاري ممكن است باعث کندی پيشرفت‌هاي برنامه هسته‌اي ايران شود و به ديپلمات‌ها و سياستگزاران زمان بدهد اما مشخص نيست كه در اين زماني كه بدست مي‌آيد چه كاري ممكن است مفيد واقع شود. اين نوع ترورها ايران را جسورتر مي‌كند و باعث مي شود در راستاي اهدافش قاطعانه‌تر عمل كند. بايد پذيرفت كه ترور و سياستهاي خرابكارانه راه‌حل درازمدت مناسب براي مناقشه بر سر برنامه هسته‌اي ايران نيست.

"ام جي روزنبرگ" نيز در پايگاه اينترنتي شبكه الجزيره در گزارشي تحت عنوان" ترور در تهران: یک اقدام جنگی" نوشت: ترور يك دانشمند هسته‌اي ايران نشان مي دهد كه اسرائيل و نومحافظه كاران در آمريكا در راستاي جنگ عليه ايران همچنان حركت مي‌كنند. اخيرا جفري گلدبرگ يك نويسنده افراطي تحت نفوذ اسرائيل بار دیگر از ايران به عنوان تهديدي جدي ياد كرد.

براساس اعلام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، ايران هيچ تصميمي براي ساخت سلاح هسته‌اي ندارد اين در حالي است كه چند تن از مقامات ارشد امريكا از جمله لئون پانه‌تا وزير دفاع اذعان كرده‌اند كه ايران در حال ساخت سلاح هسته‌اي نيست. دولت اوباما حتي در دوران باراك اوباما نيز هرگز در راستاي برگزاري مذاكرات واقعي حركت نكرده است. آنچه آمريكايي‌ها به ايران داده‌اند بيشتر به اولتيماتوم شبيه بوده نه پيشنهاد مذاكره. تنها پيشنهاد واقعي براي انجام مذاكره را ايران در سال ۲۰۰۳ داد. واشنگتن به جاي مساعد كردن اوضاع و تنش‌زدايي فقط در راستاي ايجاد تنش‌ها گام برداشته اما اين تحريم‌ها مانع از پيشرفت‌هاي هسته‌اي ايران نشده است. تنها لابي آيپك از اعمال تحريم‌ها عليه ايران راضي است چون باعث شده تا موضوع تقابل با ايران همچنان در كانون ماموريت اين لابي باشد. آيپك پيش‌نويس تحريم‌ها را مي نويسد، كنگره و رئيس جمهوري آمريكا نيز آن را تاييد مي كنند و مردم ايران فشار اين تحريم‌ها را متحمل مي‌شوند.

این گزارش می افزاید، در بحبوحه اين تنش‌ها يك دانشمند ايراني در خودرواش در خيابانهاي تهران ترور شد. اين پنجمين ترور دانشمندان ايراني طي دو سال اخير بوده است. اين ترور به عملياتهاي ترور از سوي اسرائيل شباهت دارد اين در حالي است كه مقامات ارشد اسرائيلي پيشتر در مورد انجام اين نوع اقدامات در ايران هشدار داده بودند. چه كسي از اين ترورها نفع مي برد؟ در تئوري ممكن است گفته شود دولت بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل نفع مي برد اما با توجه به ترور يك دانشمند ايراني حداقل اين است كه فرصت براي از سرگيري مذاكرات و حصول پيشرفت در گفت‌وگو با ايران از بين رفته است. به هر حال نومحافظه كاران جنگ‌طلب (شامل كنگره آمريكا كه تحت نفوذ آيپك است) درخواستها براي به راه انداختن جنگ را افزايش مي‌دهند. در سوي ديگر اين گونه اقدامات عليه غيرنظاميان در يك كشور غيرنظاميان در ديگر كشورها را در خطر قرار مي دهد. انجام اين گونه ترورهاي احمقانه باعث مي‌شود غيرنظاميان ديگر نيز در كشورهاي مختلف در خطر قرار بگيرند.


کد مطلب: 139511

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchzwnzz23nxmd.tft2.html?139511

الف
  http://alef.ir