عود کردن بیماری واردات واکسن های خارجی؛

واردات محموله‌های سنگین واکسن با وجود تولیدکنندگان داخلی

بخش اقتصادی الف،‌۱۳ مهر ۹۵

13 مهر 1395 ساعت 11:51


این روزها زمزمه‌هایی از واردات محموله‌های سنگین واکسن از فرانسه و چند کشور دیگر به گوش می‌رسد، واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود و انگیزه صدور مجوز برای واردات مشابه خارجی آن هنوز مشخص نیست.

به گزارش الف، این واردات در حالی اتفاق می افتد که در پژوشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی، اتفاقات بزرگی در حال رخ دادن است، محققان ایرانی به دنبال تکمیل تحقیقات واکسن سرطان هستند و به گفته آنها در هفت نوع واکسن های ساخته شده کاملا تومور از بین رفته و به گفته پژوهشگران قرار است این موضوع بر روی تمامی سرطان‌ها از جمله سینه که از یک منشاء سلولی ریشه میگرد، گسترش یابد.

برهمین اساس، دانش فنی تولید واکسن در کشور عملی و روند شکوفایی صد در صدی است اما هنوز به درد بی درمانی مثل واردات بی رویه واکسن هایی که وزیر بهداشت هم در این مورد گفته بود که این موضوع مایه سرشکستگی است، رسیدگی نمی شود. این در حالی است که گفته میشود قراردادهای بسته شده برای واردات محموله های سنگین واکسن از روسیه، هند و فرانسه صورت می گیرد.

در همین راستا، دکتر کهرام، رئیس موسسه رازی، واردات واکسن را ظلم به کشور می داند. وی در این خصوص گفته است: ما امسال به جز فلج اطفال تزریقی واردات دیگری نداشتیم و فقط ما یک واکسن سه گانه داریم که وزارت بهداشت به عنوان قاچاق واکسن پنچ گانه از هندوستان وارد کرد و این موضوعی است که بر روی آن کار خواهد شد اما در حال حاضر واکسن سه گانه در کشور تولید میشود.

وی ادامه داد: اما در بخشی از دامی ها متاسفانه مشابه چیزی که تولید می کنیم، وارد می شود، طبق امار واردات امسال نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و عکس سیاست های اقتصاد مقاومتی در حال اجرا شدن است.

به گزارش الف،‌ طبق آمارها، علاقه بیشتر مصرف کننده ها به استفاده از واکسن های خارجی هم در حالی است که واکسن های ایرانی مطمئن تر هستند، به گفته بسیاری از مردم، واکسن های ایرانی بهتر از خارجی است اما برخی از آنها پورسانتی کار می کنند وهمین موضوع موجب روی آوردن به واکسن های خارجی است.

از سوی دیگر، هدایت واردات واکسن، دست بیش از ۳۰۰ شرکت خصوصی و دولتی است، شرکت هایی که زیر نظر سازمان دامپزشکی نیستند.

دکتر مهدوی نژاد مدیرکل دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی در این خصوص گفته است: در قانون مصوبه مجلس ما مسئول ستاد تنظیم بازار نیستیم و کالایی که می آید از نظر بهداشتی چک میشود و اگر شرایط بهداشتی آن مناسب بود، در خصوص وارداتش از نظر بهداشتی اظهار نظر می کنیم و بعد ثبت و سند است که در وزارت صنعت و معدن و تجارت انجام میشود و واردات کالاهای مشابه که ممنوع شود، اتوماتیک وار استعلامی از نظر بهداشتی از سازمان دامپزشکی انجام نمیشود.

اما حلقه آخر پیگیری ها به سازمان توسعه و تجارت میرسد، جایی که مهر و امضای ثبت سفارشات بی رویه واردات واکسن آنجا است.

روابط عمومی سازمان توسعه و تجارت در این خصوص گفته است: اگر تخلفی یا مشکلی از سمت سازمان توسعه و تجارت ایجاد شده است، از طریق ثبت سفارش است، زمانیکه قانونی از وزارت بهداشت دستوری وجود داشته باشد که این جنس باید وارد شود، سازمان توسعه موطف است و نمیتواند این قانون را زیرپا بگذارد.

همچنین؛ سال گذشته هفت میلیارد دوز واکسن به ارزش سی و شش میلیون یورو از واکسن هایی که بیشترشان تولید داخل اند و بعد از رفت و برگشت دلال گونه به نام برندهای خارجی سر از داخل در می آوردند و وارد کشور شده اند، موضوعی که دکتر مهروانی قائم مقام موسسه رازی به شدت از آن انتقاد دارد.

وی می گوید: بارها دکتر کهرام ریاست موسسه رازی با خود سازمان دامپزشکی از طریق وزارت و خود سازمان مطرح کرده و اعلام کردند که می توانیم نیاز کشور را فراهم کنیم و تعهداتمان را انجام بدهیم و نیازی به واردات نیست چرا که برخی به دنبال سودجویی هستند.

اما باید گفت که تولید صددرصدی واکسن های ایرانی روی پاشنه پیشرفت نمیچرخد و علت آن افزایش واردات و چشم های ناظری است که بر روی توان داخل و سیاست های اقتصاد مقاومتی کم بینا هستند و سوال اصلی این است که وقتی که واکسن های تولید داخل داریم چرا واردات واکسن صورت می گیرد؟


کد مطلب: 398910

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchz6nxv23nwwd.tft2.html?398910

الف
  http://alef.ir