در باب پولی شدن امانت سپاری زائران امام هشتم؛

بحث یک بی احترامی است، نه یک هزار تومانی!

کبری آسوپار؛ 22 آذر 94

22 آذر 1394 ساعت 10:04


"مبلغ اندک" ؛ این توصیفی است که یک منبع آگاه در آستان قدس رضوی، درباره ی میزان پولی که این روزها زائران امام رضا علیه السلام برای سپردن امانات خویش می پردازند، بکار می برد. منبع آگاهی که البته نخواست نامش فامش شود!

موضوع امانت داری حرم رضوی موضوعی امنیتی نیست و عبارت هایی همچون "منبع آگاه" و "نخواست نامش فاش شود"، چندان به قامت این ماجرا نمی آید؛ اما فی الحال می شود از این چرایی بیم شفافیت هویت خبررسان گذشت...

"مبلغ اندک" البته دغدغه ی هیچ یک از منتقدین نیست؛ زائرانی که جاده های سرد برفی را پیاده، نذر ثامن الائمه طی کرده اند یا آنهایی که با بلیط های دوبرابر قیمت، به مشهدالرضا رسیده اند؛ کسانی که صدها هزار تومان هزینه کرده اند تا ایام شهادت امام رضا علیه السلام را در جوار امن امام رئوف باشند، آیا معطل ۱۰۰۰ تومان و ۲۰۰۰ تومان مانده اند؟!

واقعا چرا یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، فکر می کند دعوا سر یک هزار تومانی است؟!

معطل کردن زائران امام رضا علیه السلام برای همین "مبلغ اندک" بی احترامی به مردم است. ارزش مالی در این قضیه اصلا مطرح نیست؛ اما شان و احترام ملت خصوصا زائران امام هشتم، پای حساب و کتاب هزارتومانی و هزاروپانصد تومانی زیر سوال می رود. ماجرا، ماجرای یک بی احترامی است؛ نه یک هزار تومانی!

خدمت رسانی آستان قدس رضوی به زائران امام رضا علیه السلام همواره در سطح کیفی رضایت بخشی بوده و این اتفاق اخیر حتی با آنچه پیش از نیز مردم از خدمات این آستان در ذهن دارند، در تضاد است.

با این همه، این منبع آگاه تنها توضیح دهنده ی ماجرای پولی شدن امانت داری زائران حرم رضوی نیست. مدیرکل حراست آستان قدس رضوی مسائل امنیتی را دلیل تعطیلی امانت داری حرم و سپردن این کار به یک موسسه خصوصی می داند. او می گوید که این ماجرا برای آستان قدس رضوی منفعتی ندارد و آن شرکت گیرنده ی امانات زوار هم با نظر نهادهای مربوطه در دولت و شهرداری تاسیس شده و تحت نظارت آنها فعالیت می کند.

منبع آگاه هم می گوید به دلیل اینکه محل در نظر گرفته شده برای تحویل امانات زائران، ملک شخصی است، امکان رایگان بودن محل آن وجود ندارد!

سوال این است که وظیفه ی امانت داری وسایل زوار امام رضا علیه السلام با کدام نهاد در کشور هست؟ آیا دولت و شهرداری مسئول هستند یا آستان قدس رضوی؟ و اگر به دلایل امنیتی نیاز به جابجایی امانت داری حرم باشد، آیا کل وظیفه ی امانت داری از آستان قدس سلب می شود؟ اکنون با دستور نهادهای امنیتی امانت داری اصلی حرم تعطیل شده و آستان قدس با این توجیه که نهادهای امنیتی گفته اند، از وظیفه ی امانت داری شانه خالی کرده است. آیا نهادهای امنیتی گفته اند که آستان قدس، زائران امام رضا را رها کند و مسئولیت امانت داری با دولت و شهرداری باشد و یک مکان شخصی را برای آن درنظر گرفته و هزینه اش را هم از زائران بگیرید؟

دستور امنیتی برای تعطیلی امانت داری حرم نافی وظیفه ی آستان قدس در قبال زوار نیست. یافتن مکان جایگزین برای تسهیل کار زوار و اندیشیدن یک تدبیر ساده برای حفظ احترام مردم در عین رعایت مسائل امنیتی، وظیفه ی آستان قدس بود؛ وظیفه ای که از انجام آن شانه خالی کرد. و از آن همه درآمد عریض و طویل آستان قدس رضوی، کافی بود فقط مبلغی بسیار اندک هزینه ی اجاره ی مکان جدید برای استقرار امانت داری شود و اگر هم حرم رضوی برخلاف آنچه همه می دانیم، خادم ندارد (!!!) هزینه ی استخدام متصدی در درآمد آستان گم است، تا هم صاحب آن ملک شخصی، متضرر نشود؛ هم شأن و احترام زائران امام هشتم حفظ شود. اما گویا آستان قدس ترجیح داد یک بار دیگر یاد همه بیاورد که از گردش مالی آستان، اگر جرات بیان هم ندارند، در ذهن شان چیزهایی بگذرد و بپرسند مگر کل هزینه اجاره ی آن مکان و استقرار متصدی و ... درآمد چند ساعت و بلکه چند دقیقه ی آستان قدس می شد که کار به این هزارتومانی گرفتن ها از مردم رسید؟


کد مطلب: 316802

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchv-nxi23nz6d.tft2.html?316802

الف
  http://alef.ir