انعکاس جهانی اعتراض به روحانی/ انتقادات معلمان، کارگران و معدنچیان به روایت مشاور رئیس جمهور/ وزرا وارد گود شدند/ تحلیل حسین شریعتمداری از تاکتیک های انتخاباتی/ توضیح کمیسیون تبلیغات درباره سانسور برنامه قالیباف و روحانی

بخش سیاسی الف، 17 اردیبهشت 96

17 ارديبهشت 1396 ساعت 19:13


دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در روز جمعه 29 اردیبهشت برگزار می‌شود. حجت‌الاسلام روحانی، مصطفی میرسلیم، حجت‌الاسلام رئیسی، محمدباقر قالیباف، اسحاق جهانگیری و مصطفی هاشمی‌طباء به عنوان کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در حال رقابت هستند. در ادامه به مهمترین اخبار انتخاباتی امروز مرتبط با فعالیت مقامات، شخصیت ها، احزاب و جریان های گوناگون سیاسی اشاره شده است.

انعکاس جهانی اعتراض به روحانی
بسیاری از رسانه های جهان اخبار مربوط به بازدید امروز حسن روحانی رئیس جمهور ایران از محل حادثه انفجار معدن در شهر آذرشهر استان گلستان و دیدار وی با خانواده های قربانیان و کارگران معدن را پوشش دادند.

شبکه خبری ال‌بی‌سی لبنان در تیتر گزارش خود درباره سفر روحانی نوشت: کارگران و خانواده های جانباختگان حادثه انفجار معدن، خودروی رئیس جمهور کشورشان را در آذرشهر لگد زدند و در اعتراض به وی بر سرش داد و بیداد کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی در خصوص اعتراض امروز معدنچیان معدن مصیبت‌زده یورت در استان گلستان به حضور رئیس دولت یازدهم در این مکان نوشت: معدنچیان خشمگین و خانواده‌هایشان به خودروی حامل حسن روحانی که از منطقه بازدید کرده بود، حمله بردند. به نوشته این خبرگزاری، در ویدئوی منتشر شده از این اعتراضات یک معدنچی بالای سقف خودرو رفته است و دیگری به خودرو لگد می‌زند.

روحانی اعتراضات دانشجویان معلمان و کارگران معدن را شنید
 حسام‎الدين آشنا با با اشاره به اينکه حجت الاسلام حسن روحاني در طول رياست جمهوري خودش را موظف مي دانست که صداي اقشار مختلف مردم را بشنوند؛ افزود: ايشان هم به صداي دانشجويان در 16 آذر گوش دادند هم اعتراضات معلمان را در روز معلم شنيدند و هم ناله ها و گلايه هاي معدن کاران را در بازديد از معدن يورت. به گفته وي، براي رئيس جمهور اين مهم است که بي واسطه و با عبور از رويه هاي مرسوم اداري حقايق را از نزديک و از دهان مردم بشنوند.

ابوطالبی به نقل از رییس جمهوری:
من رئیس جمهور زمان درد و التهاب مردم هستم

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری درباره سفر رئیس جمهوری به معدن یورت آزاد شهر نوشت: من رییس جمهوری زمان درد مردم و التهاب آنان هستم، اگر فریاد آنان در برابر من، سبب آرامش ملی خواهدشد، من باید بروم.

حمید ابوطالبی روز یکشنبه این مطلب را در صفحه توئیتر خود نوشت که متن آن به شرح زیر است:
«استاندار محترم گلستان از من خواست با سفر رییس جمهور به معدن یورت آزادشهر به علت غم و اندوه بالای کارگران و التهاب خانواده های آنان مخالفت کنم.
دکتر روحانی با مخالفت به من گفت: من رییس جمهور زمان درد مردم و التهاب آنان هستم، اگر فریاد آنان در برابر من، سبب آرامش ملی خواهدشد، من بایدبروم.
ابوطالبی گفت: دکتر روحانی گفت: من تنها به معدن می روم تا معدنچیان برای فریاد کشیدن برسر بالاترین مقام رسمی کشور احساس آرامش وراحتی کنند؛ این افتخارمن است.»
 
بسیج کارمندان برای رای آوردن روحانی
با اوج گرفتن تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، دستگاههای دولتی به صورت تمام قد به دفاع از یک نامزد انتخابات پرداخته و حجم بیانیه نویسی در آنها به حدی بالا رفته که عملا وظایف عادی وزارتخانه ها به حالت نیمه تعطیل درآمده است. در روزهای اخیر حجم فعالیت دستگاههای دولتی به شدت افزایش یافته است اما نه برای حل مشکلات عدیده اقتصادی حاکم بر کشور بلکه برای پاسخ دادن به انتقادهای وارده به عملکرد 4 ساله حسن روحانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم. قسمت عمده‌ای از زمان وزارت خانه‌ها به پاسخ گویی و صدور بیانیه و تکذیبیه نسبت به اظهارات رقبای انتخاباتی حسن روحانی صرف می‌شود.
 
مناظره دوم ویترین ناتوانی‌های دولت بود
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در تحلیل خود از دومین مناظره نامزدهای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: مناظره روز جمعه ویترین ناتوانی‌های 4 ساله دولت بود؛ مناظره جاده یکطرفه نبود که دولتمردان مانند 4 ساله گذشته بدون دغدغه از برخورد مقابل،"تخته گاز" روند و به همین علت در مواجه با پرسش‌های منطقی، "وارد شانه خالی جاده" می‌شدند و گرد و خاک بلند می‌کردند.

وی افزود: آقای روحانی در سکو ایستاده بود و پایین نمی‌آمد؛ به این معنی که همه نارسایی‌ها و ناکامی‌های دولت خود را به حساب عملکرد دولت گذشته قرار داد و دوم همه دستاوردهای دیگران را به حساب دولت خود "فاکتور" می‌کرد. شریعتمداری با بیان اینکه سومین سکو که  تنها سکوی اختصاصی ایشان بود به "تهدید مردم" اختصاص داشت، تصریح کرد: ایشان بالای این سکو ایستاده بود و مردم را تهدید می‌کرد که اگر برای بار دوم به ایشان رای ندهند باید منتظر حمله نظامی آمریکا باشند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره عملکرد جهانگیری نیز در مناظره دوم گفت‌: آقای جهانگیری تقریبا بی‌توجه به پرسش‌های مطرح شده انشاء خود را می‌خواند و اصرار داشت هرچند دقیقه یکبار یادآوری کند، من اصلاح‌طلب هستم.

اینک می‌آیم تا «قفل شکنم» نه آنکه «کلید سازم»
سید مصطفی میرسلیم نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پیامی به دانشجویان کشور گفت:‌ اینک می‌آیم تا قفل شکنم نه آن که کلید سازم؛ در سال‌های طولانی حضور در دانشگاه، همواره در وعده خویش صادق بوده‌ام؛ افتخار می‌کنم که اولین مرکز تحقیقات موتور در خاورمیانه را با کمک دانشجویان برپا کردم ... نمی آیم تا نقاب بهشتی‌ها و رجائی‌ها بر چهره زنم، بلکه می آیم تا تجربه گذراندن عمری در نزد آنان را به کار بندم.

کناره‌گیری رییسی و قالیباف به نفع یکدیگر بعید است
اسدلله عسگراولادی با اشاره به مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری گفت: آنچه در این مناظره مشاهده شد صحبت‌های آقای میرسلیم معقول بود و بعد از او هاشمی طبا بود که حرف های خوبی مطرح کردند و بقیه با  یکدیگر ستیز داشتند. او ادامه داد: همه حرف‌های خوبی می‌زنند و این مردم هستند که باید تشخیص دهند کدام یک از آنها می‌توانند کشور را در این ۴ سال خوب اداره کنند.

عضو اتاق بازرگانی افزود: من به آقای میر سلیم رای می‌دهم و او را اصلح می‌دانم. عضو حزب موتلفه در پاسخ به اینکه کدام یک از کاندیداهای اصولگرایان به نفع دیگری کناره‌گیری خواهد کرد، بیان کرد:رییسی قطعا کناره گیری نمی‌کند. در مناظره معلوم است که برنامه آقای قالیباف و رییسی با هم فرق دارد .بعید می‌دانم رییسی  و قالیباف به نفع یکدیگر کناره گیری کنند. اگر قرار براین بود تا حالا کناره گیری کرده بودند و در مناظره‌ها شرکت نمی‌کردند. وقتی وارد مناظره می‌شوند قطعیت دارد که شرکت خواهند کرد.

توضیحات کمیسیون تبلیغات درباره سانسور مستند روحانی
سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی در گفت‌وگویی در پاسخ به سوالی درباره اصلاحیه مستند حسن روحانی از سوی صداوسیما گفت: موارد اصلاحیه‌های برنامه تبلیغاتی برای بخش عمده‌ای از نامزدها وجود داشته و امری عادی محسوب می شود؛ اصلاحیه برنامه مورد اشاره نیز به حکم ماده ۶۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری که فراقوه‌ای است، اعلام شد؛ همچنانکه برنامه‌های دیگر کاندیداها نیز دارای اصلاحیه بود و اگر نمایندگان ستاد نامزدها اصلاحیه را انجام ندهند، اصلاحیه‌های باقی‌مانده به تشخیص کمیسیون توسط سازمان صداوسیما صورت می‌گیرد.

نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی در خصوص روند اصلاح برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها اظهار کرد: بر اساس روند فعلی انجام اصلاحیه‌ها بر عهده ستاد کاندیداهای دوازدهمین دوره ریاست جمهوری است، به عنوان مثال در این بین برنامه رادیویی آقای قالیباف نیاز به اصلاحیه داشت که بعد از نپذیرفتن ستاد وی مبنی بر انجام این مهم، این ستاد درخواست عدم پخش برنامه را داشت.
 

مقاومت برخی کاندیداها در برابر پیشنهاد اعلام اموال کاندیداها
ستاد مردمی جنبش 96 درصدی حامیان محمدباقر قالیباف در پی پیشنهاد این کاندیدای ریاست جمهوری مبنی بر اعلام اموال، دارایی‌های نامزدهای انتخاباتی و بستگان درجه یک خود بیانیه‌ای صادر کرد که برخی از متن آن به شرح ذیل است:  پیرو پیشنهاد دکتر قالیباف مبنی بر اعلام اموال، داراییهای نامزدهای انتخاباتی و بستگان درجه یک خود محضر شریف شما ملت بزرگ ایران، متاسفانه عوامل دولتی که غرق در سرمایه و اموال رانتی و باد آورده می باشند تاکنون نسبت به این پیشنهاد مقاومت کرده‌اند.


کد مطلب: 469678

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchqwnk623n--d.tft2.html?469678

الف
  http://alef.ir