صبحانه انتخاباتی الف؛

هاشمی و پنجه در پنجه شورای نگهبان /قالیباف چطور سوژه بی بی سی شد؟

بخش داخلی الف،29 اردیبهشت 92

29 ارديبهشت 1392 ساعت 11:00

اینکه خارجی ها چه خوابی برای انتخابات ایران دیده اند با آنچه در داخل می گذرد بسیار متفاوت است. نه هاشمی برای آنها خواهد ماند و نه جلیلی فرصت برای نقد سیاست های هسته ای می دهد و نه قالیباف فردی است که با چند مستند بی بی سی فرمان بگرداند.


این روزها اخبار انتخاباتی بعد از روزهای رونق خود دچار افت شده است. علت راباید در ایستگاه شورای نگهبان دید. کاندیداها در بالاترین سطح هم نمی توانند مدعی باشند که از خان نظارت استصوابی بدون گرد و غبار عبور کنند. همین موضوع باعث شده است فعالیت ستادهای انتخاباتی بی رمق شود. انگیزه برای کار بی امان نیست. مگر آنانکه آمده اند تا حرف بزنند؛ تائید هم شوند نمی مانند. البته بعد از تب تند روزهای ثبت نام خیلی هم عجیب نیست که عرصه خبر به حالت طبیعی بازگشت کند. چشم ها به دست آیت الله جنتی است و نگاهها به سوت آغاز رقابت.
 
هاشمی و پنجه در پنجه شورای نگهبان 
این روزها شورای نگهبان در گیر و دار احراز صلاحیت کاندیداها است. از یک طرف مجبور است بسیاری از کاندیداهای باسابقه انقلابی که از حیث رجل سیاسی شایستگی نامزدی را ندارند ردصلاحیت کند و از سوئی دیگر با مطالبه بی امان بخشی از بدنه جامعه مواجه است که معتقدند فردی مثل هاشمی باید ردصلاحیت شود.
 
شورای نگهبان البته اعتقاد دارد که به مر قانون عمل می کند و سلیقه افراد را ملاک قرار نمی دهد. با این حال درباره ردصلاحیت هاشمی تحت فشار است . البته برخی از اعضای شورا نیز انگیزه کافی برای رد صلاحیت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را دارند.
 
طی روزهای گذشته از همین حیث فشارهای زیادی بر شورای نگهبان بوده است. نامه 100 نماینده مجلس و بعد هم نامه هفت هزار و خرده ای حقوق دان و بعد از آن اظهارات آیت الله یزدی که هرچند اسم نبرد اما با توجه به سابقه اختلاف با هاشمی، سخنانش بر ردصلاحیت آیت الله تعبیر شد، گویای این قبیل فشارها است. یادداشت روزنامه کیهان که تائید صلاحیت هاشمی را خواسته یا ناخواسته همراهی با فتنه آمریکائی-اسرائیلی دانسته بود هم باید به این لیست اضافه شود. اظهارات روز جمعه آیت الله جنتی نیز توسط بسیاری جهت دار و کنایه آمیز علیه هاشمی تفسیر شد.
 
در همین رابطه اخبار ضدونقیض هم فراوان است. خبر تائید و ردصلاحیت هاشمی در محافل به صورت درگوشی رد و بدل می شود. برخی معتقدند که ردصلاحیت هاشمی از عهده شورای نگهبان خارج است و برخی دیگر می گویند شورای نگهبان ردصلاحیت می کند اما رهبری حکمیت می کنند. برخی دیگر معتقدند که قانون درباره هاشمی صراحت دارد و مثلا دهقان عضو هیات رئیسه مجلس می گوید که اگر شورای نگهبان به مر قانون عمل کند حتما هاشمی ردصلاحیت می شود.
 
اما برخی اظهارات آیت الله یزدی و آیت الله جنتی را اینطور تعبیر می کنند که چون شورای نگهبان به عنوان یک نهاد انقلابی نمی تواند آیت الله هاشمی را 50 سال سابقه مبارزاتی و فردی که منصوب رهبری است ردصلاحیت کند، مجبورند موضع شخصی خود را فارغ از تصمیم شورای نگهبان اعلام کنند تا مقابل افکار عمومی از خود رداتهام سازند. باید منتظر ماند و دید.
 
قالیباف در دست انداز دو سخنرانی ظاهرا متناقض 
محمدباقر قاليباف اين روزها موضوع اصلي اتاق‌ فکر ستادهای انتخاباتی شده است. رسانه های خارجی برای تخریب قالیباف اهتمام ویژه تری دارند. علت هم روشن است. وضعیت آرای قالیباف طی چند نظرسنجی از نهادهای رسمی کشور نسبت به دیگر کاندیداهای اصولگرا با فاصله معناداری بالاتر است. از سوئی تنها کسی که می تواند با چنین پایگاه اجتماعی مقابل آیت الله هاشمی قرار گیرد قالیباف است. البته معلوم نیست این وضعیت و شرایط تا انتهای نیز ثابت بماند. اما نکته حائز اهمیت در این است که پایگاه رای قالیباف مستتر در یک طیف رنگین کمانی است. از حزب اللهی ها گرفته تا خانواده های شهدا و تا بخشی از بدنه جریان اصلاحات. به همین دلیل برخی معتقدند که ممکن است طی روزهای آینده قالیباف رای خود را از سبد هاشمی بردارد و به همین دلیل باید از میدان رقابت خارج شود.
 
مطلوب رسانه های خارجی این است که جلیلی مقابل هاشمی قرار گیرد. جلیلی در حال حاظر در نظرسنجی ها از قالیباف عقب تر است. از طرفی دیگر آمدن جلیلی باعث ارزیابی و حمله به سیاست های هسته ای نظام می شود. از هر حیث برای خارجی ها حضور جلیلی جذاب تر است و البته نگرانی شان از رای آوریش مقابل هاشمی کمتر.
 
البته اینکه خارجی هاچه خوابی برای انتخابات ایران دیده اند با آنچه در داخل می گذرد بسیار متفاوت است. نه هاشمی برای آنها خواهد ماند و نه جلیلی فرصت برای نقد سیاست های هسته ای می دهد و نه قالیباف فردی است که با چند مستند بی بی سی فرمان بگرداند.
 
اما ماجرا چه بود؟ طی چند روز گذشته رسانه های خارجی از جمله بی بی سی و صدای آمریکا و باقی رسانه های همراهشان به بهانه دو سخنرانی قالیباف درباره حوادث کوی دانشگاه  موج تخریبی گسترده ای علیه وی براه انداختند.
 
ابتدا سایت کلمه با انتشار متن سخنرانی قالیباف در جمع بسیجیان، او را بعنوان فردی خشونت طلب و عامل سرکوب دانشجویان معرفی کرد. به دنبال کلمه بی بی سی فارسی هم با انتشار یک فایل صوتی ناقص  تلاش کرد سخنان قالیباف را متناقض نشان دهد. اما بعد از مدتی یک سایت حقوق بشری و ضدایرانی برای تکمیل پروژه خبری کلمه و بی بی سی اقدام به انتشار فایل صوتی کامل سخنرانی قالیباف در جمع دانشجویان می کند. کلید رفع این تناقض ساختگی در فایل صوتی کامل منتشر شده در دیگر سایت ضدانقلابی است.
 
قالیباف در جمع دانشجویان شریف اینطور می گوید که برخی به دنبال این بودند که ما در ماجرای کوی دانشگاه به سمت دانشجویان تیراندازی کنیم اما ما زیر بار نرفتیم. در جمع بسیجیان می گوید که ما قصد برخورد و جمع کردن فتنه داشتیم اما برخی مدیران وقت همراهی نمی کردند. رسانه های خارجی با تقطیع بخشی از سخنان وی در جمع بسیجیان اینطور وانمود کردند که وی متناقض حرف زده است. اما بخش تقطیع شده سخنان قالیباف چه بود؟ قالیباف بعد از اشاره به جلسه تصمصم گیری برای کوی دانشگاه توضیح می‌دهد که «من نرفتم آن دانشجویی را که لاستیک آتش می‌زند، بزنم. او عامل هست، کس دیگری او را انداخته جلو تا منِ نیروی انتظامی این جوان بچه مسلمان و گمراه شده را بزنم. من که نباید او را بزنم.»
 
این همان بخشی است که سانسور شده است و نشان می دهد که تناقضی وجود ندارد. برخی به دنبال برخورد با دانشجویان بودند که قالیباف زیر بار نمی رود و برخی دیگر نیز در انفعال بودند و قالیباف به همین دلیل نسبت به شعله ور شدن آتش فتنه در آن ایام به دلیل همین اهمال و کم کاری ها اظهار نگرانی می کند.


کد مطلب: 187752

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchmqnzi23n6qd.tft2.html?187752

الف
  http://alef.ir