درباره بیمه اربعین جوسازی شد

18 آبان 1395 ساعت 9:39


رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از طریق سامانه سماح و شرکت‌های عراقی برای پیاده‌روی اربعین ثبت‌نام کرده‌اند که بالغ بر یک میلیون نفر آنان ویزا گرفته‌اند.

به گزارش فارس،‌ میزگرد «پیاده‌روی اربعین؛ اقدامات و تهمیدات» با حضور حسین ذوالفقاری رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی و داوود کشاورزیان رییس کمیته حمل و نقل ستاد اربعین برگزار شد.

ذوالفقاری در این نشست درباره حضور سفیر عراق در ایران و تمهیداتی که برای برپایی مراسم اربعین حسینی در این کشور اندیشیده شده، عنوان کرد:‌ تابه حال بیش از 10 جلسه با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت کشور با سفیر عراق برگزار کردیم؛ یک بخشی از جلسات برای هماهنگی‌های سرعت‌بخشی به صدور ویزا در دفاتر کشور بود. خوشبختانه مشکلات برخی افراد که ویزای مانیفستی دریافت می‌کنند، رفع شد. همچنین هماهنگی برای تسهیل صدور ویزای اتباع خارجی مقیم ایران نیز رفع شد و تردد کامیون‌های حامل کمک‌های مردمی به عراق نیز تسهیل شده است.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه آنچه مربوط به اربعین امسال باشد با تسریع بیشتری در حال اجرا است، در نظر داریم برای اربعین سال آینده از بعد از مراسم امسال تمهیدات لازم را بیاندیشیم.

ذوالفقاری درباره آخرین آمار ثبت نامی در سامانه سماح گفت: در این سامانه حدود 983 هزار نفر تا به حال ثبت نام کرده‌اند اما مجموع ویزاها از یک میلیون مورد هم بیشتر بوده؛ دلیلش هم برخی شرکت‌هایی است که مستقل با سفارت عراق کار می‌کنند. تا این لحظه کسانی که در سامانه سماح ثبت نام و غیر از آن ثبت نام کرده‌اند حدود یک میلیون و سیصد تا چهارصد هزار نفر ثبت نام کردند که بالغ بر یک میلیون نفر ویزا گرفته‌اند.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت اطلاعات در سامانه سماح گفت: از این طریق می‌توانیم عبور و مرور، اسکان، تغذیه، پارکینگ و سایر امکانات را فراهم کنیم، خوشبختانه از زمان اطلاع رسانی شاهد اقبال به سامانه هستیم. قطعا این مسیر می‌تواند کمک خوبی باشد تا اطلاعات به‌دست بیاید. برخی شرکت‌ها هم که در این وضعیت سوءاستفاده کرده و ویزای جعلی داده بودند از طریق وزارت اطلاعات شناسایی شدند، البته عددشان خیلی کم است.

*قیمت بلیت تهران ـ نجف: یک میلیون و صد هزار تومان
در ادامه نشست داود کشاورزیان رییس کمیته حمل و نقل ستاد اربعین نیز درباره قیمت بلیت مصوب هواپیما توضیح داد: سال‌هاست که قیمت بلیت هواپیما آزادسازی شده است یعنی عملا قیمت مصوب ندارد و متناسب ایام سال و میزان تقاضا قیمت‌ها تغییر می‌کند و این مختص ایران هم نیست، همه دنیا همینطور است. اما در ارتباط با اربعین به دلیل تقاضا و انتظار سازمان هواپیمایی کشوری نوعی توافق صورت گرفت تا هواپیمایی‌هایی که در ایان اربعین به مقصد نجف و بغداد حرکت می‌کنند بلیط به مبلغ یک میلیون و صد هزار تومان از تهران و یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تومان از مشهد است.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر قیمت‌ها بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی است، توضیح داد: با متخلفین در این عرصه برخورد می‌شود مردم اگر تخلفی مشاهده کردند به سازمان تعزیرات حکومتی اطلاع دهند البته نحوه اطلاع رسانی آن خبر ندارم.

*27 آبان آخرین مهلت ثبت نام برای سفر اربعین
در ادامه ذوالفقاری درباره ثبت نام در سامانه سماح و آخرین مهلت ثبت نام گفت: تاکنون حدود 200 هزار نفر مدارکشان را در سامانه تکمیل نکرده‌اند البته پیش‌بینی می‌شود تا پنج‌شنبه آتی دیگر کسی بدون ویزا نباشد، یعنی تا بیست و هفتم آبان دیگر مهلت ثبت نام تمام و تمدید نخواهد شد، چرا که دو روز بیشتر به اربعین نمانده است، بنابراین زائران سریع‌تر برای ثبت‌نام خود اقدام کنند.

وی درباره بیمه و مسائل مربوط به حوادث در سفر کربلا گفت: بیمه متأسفانه یکی از مباحثی بوده که برخی اطلاعات نادرستی داشته و آن را رسانه‌ای کرده‌اند، اولا باید بگویم همه ما علاقه‌مند هستیم تا جایی که بشود هزینه‌های سفر مردم پایین بیاید، این یک واقعیت است. شما حادثه منا را مشاهده کنید، سطح بیمه چقدر بود؟ حدود 55 میلیون تومان! اعتراضی هم آن زمان به حج و زیارت شد که چرا بیمه کامل نبوده است الان نرخ 193 میلیون تومان است.

ذوالفقاری در این باره توضیح داد: سال گذشته که ما دیروقت کار را تحویل گرفتیم و فرصتی هم برای کارهای بیمه‌ای نشد، نهایت یک مبلغ مختصری از طریق دولت برای حوادث و اتفاقات درخواست شد. برای امسال نرخ‌های زیادی بود، شرکت‌هایی بودند که نرخ خیلی بالایی داشتند و حتی نصف دیه را هم پرداخت می‌کردند، سال گذشته ما با مشکلاتی مواجه شدیم، نخست بیمارانی که به بیمارستان‌های عراق می‌رفتند، از هر بیمار بین 60 تا 100 دلار ورودیه دریافت می‌شد، خیلی از مردم اینجا با مشکلاتی روبه‌رو شدند.

وی در ادامه افزود: عده‌ای هم که بستری بودند هزینه‌ها خیلی زیاد بود، امسال برای همین بیمه‌ای منعقد شده و برای بیماران سرپایی بیمه‌گذار باید تا یک میلیون تومان درجا و تا 15 میلیون تومان بستری پرداخت کند. برای کسانی که حالت عادی فوت می‌کنند تا 158 میلیون پرداخت می‌شود و بیمه کسانی که بر اثر تصادف یا حوادث امنیتی مثل قضیه اخیر سامرا فوت کنند، مبلغ بیشتری است.

* جوسازی درباره بیمه اربعین
ذوالفقاری اظهار داشت: از سوی دیگر ما در خارج از بیمارستان‌ها جمعیت هلال احمر را داریم که موظفند تمام مراجعان را سرپایی و رایگان درمان کنند. مدیر مربوطه بیمه، حدود یک میلیون دلار ارز به عراق منتقل کرده و در اختیار نمایندگی‌ها قرار داده تا همانجا حوادث و فوت و مشکلات را بررسی و خسارت را پرداخت کنند. نمی‌دانم چرا برخی جمع و تفریق‌های عجیب و غریب کردند؟!

وی با تأکید بر اینکه طبق آخرین گزارش در حادثه سامرا 8 نفر ایرانی کشته و 93 نفر مجروح و از این مجروحان 59 نفر بستری شدند، افزود: اظهارنظرها در این رابطه متأسفانه غیر کارشناسانه است یکی از شرکت‌های بیمه که سابقه خوبی هم دارد، ما هر کار کردیم از فلان رقم پایین‌تر بیاید اعلام کرد که به هیچ وجه نمی‌تواند و در ضمن هشتاد و اندی میلیون هم بیشتر دیه فوت پرداخت نمی‌کند! لطفا هر سوال و مشکلی هست اطلاعات را از ما دریافت کنید، هر چیزی نباید رسانه‌ای شود، من آمادگی دارم هر فردی پیشنهادی هم دارد گوش دهم.

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی در پایان سخنان خود یادآور شد: امروز هر کس که پایش را از مرز بیرون بگذارد بیمه است البته بیمه داخلی ما تا مرزها جواب می‌دهد بیمارستان‌های عراق بدون دریافت وجه کسی را درمان نمی‌کنند. عقلا و دست‌اندرکاران حج و زیارت تلاش کردند رقم بیمه پایین بیاید، الان قیمت بیمه یک نفر 18800 تومان به علاوه 6 هزار تومان بوده که با نرخ قبلی شرکت دیگر ممکن بود 27900 تومان هم بشود.

* در نظر گرفتن پارکینگ با بیمه و نگهبان
در بخش پایانی این میزگرد که در شبکه خبر برپا شد، کشاورزیان درباره اتوبان چهار باند ایلام ـ مهران که برای امسال به بهره برداری نرسید، توضیح داد: استان ایلام به لحاظ زیرساختی ضعیف است، در طول سال ما تلاش کردیم بخشی از مسیر خروجی ایلام به سمت مهران دوبانده و جداسازی شود. بخشی از مسیر هم در ورودی مهران به طول 10 کیلومتر انجام شد. قراردادی هم با پیمانکار حدفاصل صالح‌آباد تا مهران بسته شده که ان‌شاءالله فعالیت عمرانی باند دوم آن انجام می‌شود. منتها به دلیل برخی مشکلات اعتباری از سال گذشته دیگر اجازه اینکه کار بیشتری انجام دهیم به ما نداد.

وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت پارکینگ‌ها برای توقف ماشین‌ها در مرز گفت: برای تسهیل در رفت و آمد پارکینگ‌هایی قبل از شهر مهران پیش‌بینی شده است که در آنها نگهبان‌هایی نیز برای بیمه و نگهداری ماشین‌ها گمارده شده و مبلغ ۵۰۰۰ تومان بابت پارکینگ از هر ماشین دریافت می‌شود. این پارکینگ‌ها بعد از شهر مهران در ابتدای جاده به سمت پایانه مرزی است که از آنجا هم اتوبوس‌های بین شهری پیش‌بینی شده و از کمربندی این شهر هم اتوبوس‌ها بدون نیاز به عبور از مهران خود را به پارکینگ می‌رسانند.


کد مطلب: 411545

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchkznkm23nzmd.tft2.html?411545

الف
  http://alef.ir