انتقاد روسیه از سازمان ملل

8 بهمن 1395 ساعت 20:44


وزیر خارجه روسیه با انتقاد از سازمان ملل برای تاخیر در از سرگیری مذاکرات سوری در ژنو، اعلام کرد: ایجاد کمیته سه جانبه تهران، مسکو و آنکارا با هدف طراحی جزئیات و نظارت بر پیمان آتش بس در سوریه از گام های مهم اجلاس آستانه است.

به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف روز جمعه در دیدار با گروهی از سران مخالفان دولت سوریه در مسکو، گفت: نشست آستانه در پایتخت قزاقستان که روز سه شنبه پایان یافت، گامی مهم برای حل و فصل بحران سوریه است، زیرا تا کنون گروههای مسلح با هیات دولت و در روند مذاکرات تعیین سرنوشت این کشور شرکت نکرده بودند که در پایتخت قزاقستان عملی شد.

وی افزود: دلیل دوم اینکه در نشست آستانه این نتیجه گیری مهم به دست آمد که مناقشه سوریه راه حل نظامی ندارد.

لاوروف همچنین دلیل دیگر اهمیت نشست سوریه در پایتخت قزاقستان را تثبیت نظام آتش بس در این کشور مطابق توافق 30 آذرماه وزیران خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مسکو خواند و گفت: سه کشور برای کنترل و نظارت بر آتش بس کمیته ای را تشکیل دادند که در باره موارد نقض پیمان ترک مخاصمه تحقیق می کند.

لاوروف افزود: در نشست آستانه همچنین خاطرنشان شد، تلاش ها و نتایج این مذاکرات دو روزه بخشی از مذاکرات سوری-سوری برای پیشبرد روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه خواهد بود که مطابق قطعنامه 2254 شورای امنیت در ژنو برگزار می شود.

وی ادامه داد: این دستاورد ارزشمند است که برنامه برگزاری نشست آستانه عاملی برای تحرک بخشیدن و تشویق همکاران در سازمان ملل شد تا اقدام های خود را برای ازسرگیری مذاکرات سوری در ژنو افزایش دهند، هر چند تاریخ برگزاری این گفت وگوها از هشتم فوریه (20 بهمن) به اواخر ماه انتقال یافت.

وی ادامه داد: معتقدیم غیرفعال بودن همکاران سازمان ملل که از ماه آوریل 2016 تاکنون هیچ گونه مذاکره ای را در باره سوریه برگزار نکردند، قابل قبول نیست.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت: امیدوارم سازمان ملل دوباره مذاکرات سوری-سوری را به تاخیر نیاندازد و در آن باید توجه طرف های شرکت کننده به مسائل مشخص در دستور کار مذاکرات متمرکز و حاشیه ها نیز حذف شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در باره تحویل پیش نویس قانون اساسی سوریه، گفت که مسکو پیش نویس تهیه شده را در نشست آستانه به مخالفان ارائه کرد و اکنون هم بحث های داغی در این زمینه جریان دارد.

لاوروف افزود: روسیه تلاش کرد در پیش نویس تمام موارد و نکاتی را که طرف های مناقشه این کشور در دورهای مختلف مذاکرات در چند سال اخیر بیان کرده اند، گرد آورد و بگنجاند.

وی سپس اظهارات یکی از سران مخالفان را که گفته بود، فقط ملت سوریه حق تدوین قانون اساسی را دارد و این پیش نویس را با قانون اساسی ارائه شده آمریکا به عراق مقایسه کرده بود، نادرست خواند و گفتد: آمریکا در دوره اشغال عراق و در حالیکه پل برمر در واقع فرمانروای اشغالی این کشور محسوب می شد، قانون اساسی را به بغداد تحمیل کرد.
وزیر خارجه روسیه ادامه داد: این موضع گیری درستی نیست، در عراق مساله اشغال کشور مطرح بود و پیش نویس قانون اساسی به عراقی ها تحمیل شد، اما روسیه بدون هر گونه تلاش برای تحمیل، سند قانون اساسی را به طرف های سوری ارائه کرده است.

لاوروف در پایان گفت: بر این باوریم و تجربه چند سال اخیر نشان داده، اگر پیشنهادهای مشخصی روی میز نگذاریم، کار برای حل مسائل معین شروع نمی شود. امیدوارم تمامی طرف های سوری در چارچوب آمادگی برای شرکت در نشست ژنو با متن پیش نویس قانون اساسی آشنا شوند و این سند آغازگر بحث ها برای یافتن نکات مشترک شود که توافقنامه 30 ژوئن سال 2012 ژنو بر آن تاکید دارد.

محور نشست دو روزه آستانه با مشارکت دو هیات دولت سوریه و مخالفان مسلح، ایران، روسیه و ترکیه سه کشور بانی مذاکرات، سازمان ملل و سفیر آمریکا در قزاقستان به عنوان ناظر که سه شنبه هفته جاری پایان یافت، تداوم و تقویت آتش بس بود و به صدور بیانیه نهایی و توافق برای تداوم حضور گروههای مسلح در مذاکرات سیاسی سوری-سوری منجر شد.

حسین جابری انصاری معاون وزارت امور خارجه ایران، سدات اونال همتای ترکیه ای وی و الکساندر لاورنتیف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه، در مذاکرات آستانه و تدوین و تنظیم بیانیه پایانی این نشست شرکت داشتند.


کد مطلب: 439644

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchkwnkk23nx-d.tft2.html?439644

الف
  http://alef.ir