شوک برگزاری مجمع ملی جبهه مردمی به اصلاح طلبان

8 اسفند 1395 ساعت 18:57

یکی از مهمترین دستاوردهای اولین مجمع ملی جبهه مردمی این بود که به خوبی مردمی بودن ماهیت این تشکیلات و تاثیر رای بدنه اجتماعی حامی نیروهای انقلاب بر سرنوشت تعیین کاندیدای نهایی را به نمایش گذاشت.


 برگزاری اولین مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی که نمایشی از وحدت و جدیت اصولگرایان برای ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بود، رقبای سیاسی این طیف را غافلگیر کرد. حضور بیش از 3000 نفر از نیروهای سیاسی جریان انقلاب که فارغ از دسته بندی های سیاسی کنار یکدیگر قرار گرفته بودند، پیام روشنی برای جریانات منتقد اصولگرایی داشت و آن این بود که دیگر قرار نیست آنها برنده بازی اختلاف در جبهه اصولگرایی باشند.


راهبردهای رسانه های اصلاح طلبان در برابر وحدت اصولگرایان

درست در شرایطی که نمایش وحدت اصولگرایی، رسانه های اصلاح طلب در فضای مجازی را دچار بهت کرده بود، اصلاح طلبان کوشش کردند تا از طریق انتشار خبرهایی درباره نتایج انتخابات درون تشکیلاتی اصولگرایان و یا تاکید بر غایبان نشست روز پنجشنبه، نوعی فضای تفرقه در جبهه نیروهای انقلاب را القا کرده و از این طریق، بر روند وحدت اصولگرایان اثر بگذارند.

با این همه، واکنش رسانه ها و بدنه اجتماعی اصلاح طلبان به وحدت گروه های انقلابی در جبهه مردمی، نشان از آن داشت که آنها حضور موثر این جبهه در انتخابات دوازدهم را به رسمیت شناخته و از حالا برای مقابله سیاسی با فرآیند وحدت و اثرگذاری این جبهه بر انتخابات برنامه ریزی می کنند.

تاکید بر از پیش مشخص بودن نامزد جبهه مردمی، اصرار بر غیبت برخی جریانات اصولگرایی در مجمع ملی حبهه منا مانند طیف نزدیک به علی لاریجانی یا اعضای جبهه پایداری، مانور تبلیغاتی بر روی برخی چهره هایی که اعتماد گروه های اصولگرا به آنها در اولین مجمع ملی روشن بود و یا کوشش برای بزرگنمایی برخی حاشیه های برگزاری این نشست، از محورهای پروپاگاندای رسانه ای علیه جبهه مردمی در اولین نمایش حضور مقتدرانه در انتخابات دوازدهم بوده است. ترفندهایی که البته هیچ یک نتوانست اهیمت برگزاری این نشست را کاهش دهد.

نمایش اقتدار مردمی نیروهای انقلابی

یکی از مهمترین دستاوردهای اولین مجمع ملی جبهه مردمی این بود که به خوبی مردمی بودن ماهیت این تشکیلات و تاثیر رای بدنه اجتماعی حامی نیروهای انقلاب بر سرنوشت تعیین کاندیدای نهایی را به نمایش گذاشت.

همزمان با برگزاری نشست روز پنجشنبه جبهه منا، یکی از احزاب اصلاح طلب نیز نشست انتخاباتی خود را برگزار کرد. حزب اتحاد ملی که شکل گرفته از برخی نیروهای سیاسی اصلاح طلب است که پیش از این در قالب جبهه مشارکت ایران اسلامی فعالیت می کردند، در نشست خود نشان داد که چطور احزاب اصلاح طلب بدون اجازه دادن به بدنه اجتماعی حامی خود، در سطح فعالان سیاسی و راس تشکیلات مبادرت به تصمیم گیری کرده و پس از رسیدن به اجماع بر روی یک گزینه، بدنه حامی خود را تحت تاثیر روندهای عملیات روانی ترغیب می کنند تا به گزینه ای رای دهند که آنها بر انتخاب آن تاثیری نداشته اند. اقدامی که روز پنجشنبه نتوانست حتی موجی در فضای مجازی ایجاد کرده و کمکی به موقعیت سیاسی اصلاح طلبان کند.

دموکراتیک بودن ماهیت تشکیلاتی نیروهای انقلاب در برابر رویکردهای الیتیستی و نخبه گرایانه اصلاح طلبان، کامل روشن می کند که اصلاح طلبان برخلاف شعارهای مردم سالارانه، کوشش می کنند تا در روندی از بالا به پایین در انتخابات مشارکت کرده و ترجیح می دهند تا روز انتخابات، حامیان خود را از فرآیند تصمیم گیری دور نگه دارند.

مدلی فراگیر برای وحدت در جریان نیروهای انقلاب

شکست روش های انتخاباتی از بالا به پایین در ادوار گذسته انتخابات، امید به ثمربخش بودن فرآیند جبهه مردمی برای تعیین نامزد نهایی را بیشتر کرده است. شاید برای همین است که برخی تحلیل گران بر این عقیده اند که دستیابی اصولگرایان به مدل جبهه منا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دستاوردی به مراتب مهمتر از نتیجه انتخابات سال 96 خواهد بود.

با این همه روشن است که مخالفان جبهه مردمی کوشش خواهند کرد تا جبهه مردمی نیروهای انقلاب را به انحراف کشیده و با طرح موضوعات حاشیه ای و اختلاف انگیز، بر وحدت آنها اثر منفی بگذارند. کیست که نداند وحدت اصولگرایان، بیش از همه به زیان اصلاح طلبانی است که می خواهند از میانه بازار تعدد کاندیدا در انتخابات بعدی، برای خود فرصتی جهت عرض اندام و رای آوری فراهم کرده و بازگشت خود به عرصه رقابت های سیاسی و اثرگذاری بر آن را اعلام کنند. بنابراین آنها بیش از هرچیز از وحدت اصولگرایان می هراسند چراکه این وحدت، آنها را مجبور می کند برای جلوگیری از شکست حسن روحانی، همه پشت سر او بسیج شوند.

چنین است که مراقبت از وحدت موجود در جبهه مردمی و واکنش منطقی به تبلیغات منفی رسانه های طرف مقابل بهترین راهکار برای جلوگیری از انحراف فرآیند وحدت نیروهای انقلابی است. فرآیندی که می تواند به تدریج مدلی فراگیر برای وحدت در جریان نیروهای انقلاب شود.

شفافیت در برابر کارنامه دولت، انتظار افکارعمومی از اصلاح طلبان

سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری 96، افکارعمومی از جریانات سیاسی انتظار دارند تا به گونه ای شفاف در عرصه انتخابات عمل کرده و به جای سنگ اندازی در مسیر وحدت جریان مقابل، از برنامه های خود در عرصه انتخابات دفاع کنند.

افکار عمومی از اصلاح طلبانی که سال 92 رای خود را به سبد حسن روحانی اضافه کردند، می پرسد که نسبت آنها با عملکرد این دولت در قریب به چهار سال گذشته چیست؟ آیا آنها این دولت را موفق می دانند یا ناموفق و اگر ناموفق می دانند چرا رسما نقدی به آن وارد نمی کنند؟

اصلاح طلبان باید بدانند که دوره پنهان کردن مواضع و مخفی شدن پشت سر شایعات و جنجال ها و فضاسازی ها سپری شده و بنابراین اگر آنها فکری به حال ارائه برنامه و شعارهای اصلی خود در انتخابات 96 نکنند، نمی توانند حرفی برای گفتن داشته باشند و بیش از گذشته به حاشیه سیاسی خواهند رفت.

البته در برابر پنهان کاری مواضع اصلاح طلبان، اصولگرایان در چارچوب جبهه مردمی موضعی روشن نسبت به عملکرد دولت داشته و می کوشند تا از این موضع در برابر محافظه کاری حامیان روحانی دفاع کنند. رای مردم در روز 29 اردیبهشت 96 به خوبی نشان می دهد که آنها نقدها به عملکرد دولت را می پسندند یا دفاعیه های سیاسی از روند مدیریتی چهار سال گذشته را.

منبع: دیدبان


کد مطلب: 449346

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchkwnk-23nkxd.tft2.html?449346

الف
  http://alef.ir