چرا مردم روز شروع برجام به خیابان ها نریختند؟

بخش تعاملی الف - سجاد خادم

3 بهمن 1394 ساعت 9:18




از ساعات پایانی روز شنبه ۲۵ دی ماه حضور نیروهای انتظامی در میادین اصلی شهر نشان از پیش بینی دولت برای شادی های خیابانی بعد از اعلام اجرایی شدن برجام داشت، که این پیش بینی هم مثل پیش بینی محدود بودن اعتراضات جلوی سفارت عربستان درست از آب در نیامد آنقدر که رسانه های حامی دولت مجبور به استفاده از تصاویر آرشیو برای القای شادی غیر قابل وصف بین مردم شدند. این عدم حضور حتی از نگاه روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» هم پنهان نماند و در گزارشی با اشاره به فرارسیدن روز اجرای برجام نوشت "ظاهراً لغو تحریم‌ها یک خبر بزرگ و مهمی در ایران نبود!"

اما بررسی اینکه چرا مردم بعد از اعلام لغو تحریم‌ها به خیابان‌ها نیامده و شادی نکردند و صبح روز اجرای برجام را کاملاً عادی آغاز نمودند، از چند نظر قابل بررسی است.

- قریب به دو سال است دولت در هر مرحله از پیشروی در روند مذاکرات اعلام می کند که فصل جدیدی در روابط بین المللی ایران آغاز شده و رئیس جمهور در پیام های رسانه ای و نشست های خبری از دستاوردهای مذاکرات می گوید وعده ی بهبود وضعیت معیشتی مردم را میدهد، اما در عمل نه تنها آثار پیشروی در مذاکرات برای مردم ملموس نبوده بلکه تشدید رکود زندگی آنها را هر روز سخت تر روز قبل کرده است.

- در حالی دولت کار را تمام شده می انگارد که جانمایه ی کم‌محلی مردم به خبر اجرای برجام حاوی این پیام مهم به دولتمردان است که، از دید آنها هنوز اتفاق جدی صورت نگرفته و گام اصلی و نهایی - یعنی همان ایجاد رونق اقتصادی با نگاه به ظرفیت های داخلی با استفاده از فرصت پیش آمده - در راه است.

- بررسی اجرای نصفه، نیمه و پر اشکال بسته ی خروج از رکود، نشان می دهد که راهبردهای دولت تدبیر و امید در حل معضل رکود بی تدیبر و نا امید کننده است، لذا طبیعی است که چشم انداز روشنی برای تبدیل فرصت "برداشته شدن تحریم"به رونق اقتصادی وجود نداشته باشد.

- حقیقت آنست که هیچ کس غیر از دولت برجام را اینقدر جدی نگرفته و به آن تکیه نکرده، چرا که علی رغم تلاش های تیم رسانه ای دولتی برای مخفی نگهداشتن نواقص برجام، این موضوع دیگر عیان شده که ابهامات برجام می تواند در آینده دستاویزی جدی برای استمرار رفتار خصمانه ی آمریکایی ها باشد. لذا این خوش بینی - از روی سادگی- دولتمردان، مردم را نگران عدم پیش بینی و برنامه ریزی، برای کنترل رفتار کینه توزانه ی غربی ها می نماید.

- وضع تحریم های جدید بر علیه ایران به بهانه ی واهی آزمایش موشکی آن هم در روز اجرای برجام نشان داد که خیال کنترل اقدامات آمریکایی ها توهمی بیش نیست.

متاسفانه باید گفت شواهد نشان می دهد اعتماد مردم به دولت به ویژه در خصوص اثر بخش بودن رفع تحریم ها در حال افول است.

پس لازم است دولتمردان این مهم را نیز مثل جلب اعتماد دول غربی جدی گرفته و با کنار گذاشتن رویکردهای تبلیغاتی همه توان خود را بر تحقق اقتصاد مقاومتی – آنهم نه در غالب شعار بلکه در عمل- صرف نمایند، که اگر این امر محقق شود بی شک نقض احتمالی برجام از طرف مقابل بی اثر تر خواهد بود و کشور قدرتمند ایران پاسخی در خور تر از خود نشان خواهد داد.


کد مطلب: 326522

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchi-nxi23nimd.tft2.html?326522

الف
  http://alef.ir