صبحانه انتخاباتی الف

عزا عزاست امروز.../ قهرمان مناظره از نظر تهرانی ها/ مقایسه جانفداهای هر نامزد/ وضعیت 3 نظرسنجی معتبر/ برداشت غلط از سخنان رهبری

بخش سیاسی الف، 11 اردیبهشت 96

11 ارديبهشت 1396 ساعت 9:58


عزا عزاست امروز...
کارگران امروز در همایش روز کارگر و در حین سخنرانی رئیس جمهور شعار می دادند: عزا عزاست امروز، ورز عزاست امروز، زندگی کارگر رو به فناست امروز.
این شعار چنان گسترده و پرحجم بود که سخنرانی روحانی قطع شد و نتوانست ادامه دهد.
شاید برای اولین بارست که کارگر و سرمایه دار علیه یک دولت متحد می شوند. باید دید چه مسیری طی شده که چنین اعتراض های گسترده ای در جامعه کارگری شکل گرفته است.

صوت اعتراض ها

برداشت غلط از سخنان رهبرانقلاب
روز گذشته رهبرانقلاب در دیدار با کارگران سخنان مهمی درباره انتخابات پیشرو مطرح کردند که مخاطب شان، هم مردم بودند و هم نامزدها و هم مسئولین برگزار کننده انتخابات.

اما درباره نامزدها 2 شاخص را مطرح کردند. یکی اینکه طرفدار محرومین باشد. دوم اینکه اهل مدیریت جهادی و انقلابی باشد و البته تصریح کردند نامزدهای انتخاباتی این شعارها را مطرح کنند و بین خود و خدایشان عهد ببندد که اگر رای آوردند بدین شعارهای پایبند باشند.

از دیروز برخی تلاش کردند این شاخص ها را انحصار خود کنند و نشان دهند که شاخص طرح شده از سوی رهبرانقلاب به نامزد مورد نظر آنها نزدیک تر است. مثلا طرفداران رئیسی گفتند محرومیت زدایی به ما می خورد و طرفداران قالیباف خطاب مدیریت جهادی را خودشان دانستند.

اما به نظر می رسد این تلقی غلطی از سخنان رهبرانقلاب است و چنین برداشت هایی آسیب جدی به جایگاه رهبری است. رهبری تاکید کردند که نامزدها لازم است چنین شعارهایی را مطرح کنند. هرکس این شعارها را مطرح کند شاخص مدنظر رهبری را خواهد داشت. چه روحانی و چه قالیباف و رئیسی و غیره.
 

مقایسه چند نظرسنجی رسمی
سه نهاد معتبر کشور بعد از اولین مناظره نظرسنجی داشتند که نتایج آن بدین شرح است:

نظرسنجی نهاد اول؛
روحانی 28 درصد – قالیباف 26 درصد- رئیسی 15 درصد- جهانگیری 7 درصد- آرای میرسلیم و هاشمی طبا زیر 3 درصد

نظرسنجی دوم؛
روحانی 37 درصد- قالیباف 30 درصد – رئیسی 11 درصد- جهانگیری 4 درصد- میرسلیم و هاشمی طبا هرکدام دو درصد

نظرسنجی سوم؛
روحانی 38 درصد- قالیباف 28 درصد- رئیسی 12 درصد- جهانگیری 5 درصد- میرسلیم و هاشمی طبا هرکدام 2 درصد
 
وضعیت تهرانی ها بعد از مناظره
بعد از اولین مناظره یک نهاد معتبر درباره وضعیت تهرانی ها، نظرسنجی زیر را منتشر کرد؛
60 درصد مردم مناظره را دیده بودند
40 درصد نیز ندیده بودند
40 درصد به نامزد اصلاح طلب رای می دهند و 25 درصد به نامزد اصولگرا و بقیه نیز هنوز تصمیم نگرفتند

تهرانی ها پیروز مناظره را اینطور ارزیابی کردند؛
29 درصد جهانگیری . 27 درصد روحانی و 21 درصد قالیباف و 11 درصد رئیسی و 7 درصد میرسلیم و 5 درصد هم هاشمی طبا

کسانی که در انتخابات شرکت می کنند بدین ترتیب رای می دهند
42 درصد روحانی، 28 درصد قالیباف، 10 درصد جهانگیری، 16 درصد رئیسی، 3 درصد میرسلیم و یک درصد نیز هاشمی طبا
 
مقایسه جان فداهای هر ستاد
جانفدا کسی است که با انگیزه غیرمادی و غیرزمینی و با تعصب و پرانرژی برای نامزد مورد علاقه اش تبلیغ می کند. پیروزی هر نامزدی در گروی کمیت و کیفیت عملکرد این جانفداهاست.

جانفداها فقط خودشان رای نمی دهند. دهها رای هم با تبلیغات گسترده شان جذب می کنند.

هرنامزدی کم و زیاد جانفدا دارد که مقایسه آنها از جهت ترکیب اعتقادی-سیاسی فعالان انتخاباتی اهمیت دارد.

اگر روحانی و جهانگیری را یکی فرض کنیم، جانفدای ایندو یکی اند. کسانی که برای روحانی کار می کنند بعد از مناظره برای جهانگیری هم فعال شدند.

ویژگی بارز این گروه چیست؟ این افراد بیشتر در شبکه های اجتماعی مثل توئیتر و تلگرام فعال اند و کمتر بروز و ظهور خیابانی دارند. اعتدالی ها و کارگزاران خودشان جانفدا ندارند و از پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان و طرفداران خاتمی استفاده می کنند.

این افراد انگیزه شان برای روحانی و جهانگیری متعصبانه است اما انگیزه 100 درصدی هم ندارند. علتش نیز روشن است. جهانگیری و روحانی را نامزد آرمانی شان نمی دانند. از سرناچاری و برای رای نیاوردن طیف مقابل فعال شدند.

اگر بخواهیم یک مصداق از سرشبکه های جانفدایی برای روحانی را نام ببریم به جلائی پور و عبدی می رسیم.

دسته دوم جان فداهای رئیسی هستند. این افراد را جمعیتی از طرفداران سابق احمدی نژاد و طرفداران جلیلی و پایداری ها تشکیل می دهند. هم در شبکه های اجتماعی اند و هم لازم باشد کف خیابان. این گروه کاملا متعصب هستند و 100 درصد هم پای این نامزد آمدند.

نماد سرشبکه ای از جانفداهای رئیسی جلیلی و پناهیان است.

اگر بخواهیم مقایسه ای ساده بین جانفداهای روحانی با رئیسی داشته باشیم باید گفت بیشتر طرفداران ایندو نامزد متعصب اند ولی با یک تفاوت؛ جانفداهای روحانی بجهت عددی بیشتر اما به جهت تعصب ضعیف ترند چون نامزد نهایی شان روحانی نیست. اما طرفداران رئیسی اگرچه کمترند ولی رای ایجابی شان به رئیسی قوی تر از رای سلبی به روحانی است.
دسته سوم طرفداران قالیباف هستند. تعداد جانفداهای قالیباف از دو دسته دیگر کمترند. این دسته در رای سلبی به روحانی قوی هستند. ولی در رای ایجابی بیشتر از شخص معطوف به عملکردند و معتقند نیاز کشور مدیریت جهادی است. هرکس در مدیریت جهادی قوی ترست باید بیاید.

نماد سرشبکه ای جانفداهای قالیباف قاسمیان است. قاسمیان و تعدادی از گروه های جهادی نمونه ای از جانفداهای طرفدار قالیبافند.

یک تفاوت عمده میان جانفداهای قالیباف با رئیسی این است که طرفدارن رئیسی شخص محورند و طرفدارهای قالیباف کارکرد محور. روشن است که این تفاوت هیچ برتری نسبت به دیگری ندارد و هرکدام ویژگی های خودشان را دارند.

ما 4 درصدی ها
از روز گذشته عده ای راه افتادند که ما 4 درصدی هستیم چون پولدار و سرمایه داریم.

یک نفر توئیت خوبی زده بود که شعار قالیباف را در یک خط توضیح می داد؛ هر بچه پولداری 4 درصدی نیست ولی هر مستضعف و یا طبقه متوسطی حتما 96 درصدی است.


کد مطلب: 467382

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdch6qnki23n-xd.tft2.html?467382

الف
  http://alef.ir