نامه موافقان برجام به ترامپ؛

توافق هسته ای را پاس بدارید/ رفع تحریم ها هنوز اثر ملموسی بر زندگی مردم نداشته است

ترجمه از متن انگلیسی: د.ع.مصلحی، 17 دی 95

17 دی 1395 ساعت 11:35


به گزارش الف، در برابر نامهٔ قبلی به دونالد ترامپ از سوی شماری از ایرانیان مقیم خارج، که خواستار افزایش تحریمها علیه ایران شده بودند، این بار نامهٔ دیگری به رئیس‌جمهور امریکا نوشته شده که در آن از ترامپ خواسته‌ شده توافق هسته‌ای را حفظ کند. در ادامه، ترجمهٔ نامه از متن اصلی انگلیسی آمده است:

رئیس‌جمهور منتخب، ترامپ عزیز،

ما، هنرمندان، دانشمندان، پیشروان کسب‌وکار، مدافعان حقوق‌بشر، و فعالان طرف‌دار دموکراسی، همگی وقتی که توافق هسته‌ای بین ۵+۱ و ایران حاصل شد، نفس راحتی کشیدیم. برای ما، (این توافق) به معنای اطمینان از پرهیز از جنگی فاجعه‌بار بین ایالات متحده و ایران بود.

همان‌گونه که دانشمندان و کارشناسان برجستهٔ کنترل تسلیحات در ایالات متحده و سراسر جهان دیدند و بیان داشتند، این یک توافق خوب بود؛ زیرا به‌نحو چشم‌گیری از احتمال (راه‌افتادن) یک رقابت در خاورمیانه برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای کاست.

در حالی که سبک‌کردن تحریمها که ناشی از این توافق بوده هنوز اثر ملموسی در زندگی مردم عادی در ایران نداشته، بی‌تردید این امید را به میلیونها نفر داده که اقتصاد کشور از لبهٔ پرتگاه به عقب کشیده شود.

دقیقاً به همین دلیل هم هست که ما نگران هر گونه تلاش برای برهم‌زدن این توافق هستیم. همان‌طور که بدان اشاره کردید، جنگ در عراق منطقه را بسیار بی‌ثبات کرد و بی‌دلیل برای هم ایالات متحده و هم عراق هزینه‌های جانی و مالی در بر داشت. به جای سربرآوردن دموکراسی که مدافعان آن جنگ قولش را داده بودند، بخشهای اعظمی از خاورمیانه همچنان گرفتار خشونت مذهبی و سرکوب بی‌رحمانهٔ مخالفان است.

ما بااحترام از شما می‌خواهیم که اجازه ندهید همان عوامل جنگ و درگیری، با افزایش تنشها با ایران، این شرایط مصیبت‌بار فعلی را از آنچه هست بدتر کنند.

با وجود این حقیقت که میلیونها ایرانی با بسیاری از تصمیمات حکومت‌شان مخالف‌اند، (همین مردم) از توافق هسته‌ای با ایران استقبال کردند. افزون بر آن، اکثریتی از آنان بر این باورند که پایان‌بخشیدن به چرخهٔ رویارویی با ایالات متحده به تقویت فضای سیاسی‌ای منجر خواهد شد که بتوانند در آن خواسته‌های‌شان را بیان کنند و خواستار تغییر بشوند.

تنها یک جنبش بومی از درون ایران می‌تواند به (داشتنِ) جامعه‌ای بازتر و حکومتی پاسخگوتر بینجامد. هر چه باشد، تندروها و نیروهای اقتدارطلب به‌سادگی می‌توانند با متحدسازی ملت به بهانهٔ مقابله با تهدید حملات خارجی، هر گونه فعالیت در عرصهٔ دموکراسی و حقوق‌بشر را به تعطیلی بکشانند. همان‌گونه که در مسیر یک‌دههٔ گذشته شاهدش بودیم، تحریمها و تهدید به جنگ تنها در خدمت تقویت تندروها در ایران و (هم‌زمان) به زیان شهروندان عادی‌ای بوده که پشتوانهٔ هر نوع تغییر مثبتی هستند.

کنارگذاشتن برجام تنها ثابت می‌کند که ادعای تندروها در ایران که می‌گفتند ایالات متحده هرگز در عمل به تعهداتش در هیچ توافقی قابل‌اعتماد نیست، درست بوده و بار دیگر ایالات متحده و ایران را در مسیر جنگ قرار می‌دهد. همان (نیز) فاجعه‌ای برای دو ملت خواهد بود.

ایالات متحده و ایران بیش‌ازهرزمان‌دیگری باید به دنبال مراوده و گفتگو باشند. این در پیش‌برد آرمان دموکراسی در ایران مؤثر خواهد بود و هم‌زمان این اطمینان را خواهد داد که شما به قول‌تان در بارهٔ کاهش درگیریهای خارجی و تقویت امنیت ملی پای‌بند بوده‌اید.

به این دلایل، بااحترام از شما درخواست می‌کنیم که دیپلماسی را به‌جای تحریمها و جنگ در برخوردهای‌تان با ایران انتخاب کنید و توافق هسته‌ای بین ۵+۱ و ایران را پاس بدارید.

ارادتمندان،

    اروند آبراهامیان، استاد دانشگاه شهر نیویورک
    شهره آغداشلو، هنرپیشه
    رضا اصلان، استاد دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید
    یحیی الخنسا، نوازنده و موسیقیدان
    زهره الهیان، مدیر عامل گلوبال کاتالیست فاندیشن
    کامران الهیان، رئیس هیئت مدیره، گلوبال کاتالیست پارتنرز
    نرگس باجاقلی، دانشگاه براون
    عبدالعلی بازرگان، نويسنده و معمار
    نرگس بنی‌اسدی، معاون مدیرعامل، روش
    آصف بیات، استاد جامعه‌شناسی، دانشگاه ایلینوی
    تریتا پارسی، رئیس سازمان، شورای ملی ایرانیان آمریکا
    محمد شریف تابع بردبار، پژوهشگر بیومدیکال، دانشگاه هاروارد
    رامین لوگا ترکیان، آهنگساز
    مازیار جبرانی، کمدین
    دارا دارایی، موسیقی‌دان
    فیروزه دوما، نويسنده، در ليست پرفروشترين‌هاى روزنامه نيويورك تايمز
    هژیر رحمانداد، استادیار، دانشگاه ام آی تی
    حمید رحمانیان، هنرمند
    خداداد رضاخانى، محقق تاريخ، دانشگاه پرينستون
    سمیه رمضانی، هنرمند و معمار
    کاوه زاهدی، فیلمساز
    مهرناز سعیدوفا، فیلمساز و استاد سینما، کالج کلمبیا شیکاگو
    ملودی صفوی، خواننده و آهنگساز
    محمد عاقبتی، هنرمند و کارگردان تئاتر
    اعظم علی، آهنگساز
    فریده فرهی، استادیار، دانشگاه هاوایی
    آناهیتا قزوینی‌زاده، فیلمساز
    تارا کمانگر، موسیقی‌دان، آهنگساز،‌ و نوازنده
    احمد کریمی حکاک، استاد دانشگاه مریلند
    احمد کیارستمی، مدیرعامل شرکت کوانتوم
    روی پرویز متحده، استاد تاریخ، دانشگاه هاروارد
    محسن معظمی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری کلمبوس نوا تکنولوژی
    ابراهیم نبوی، نویسنده و طنزپرداز، برنده جایزه پرنس کلاوس ۲۰۰۵
    شیرین نشاط، هنرمند
    آوا نظر، موسیقیدان
    ندا نوبری، بنیاد نوبری
    حامد نیک‌پی، خواننده، تهیه کننده و آهنگساز


کد مطلب: 432182

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdch6inki23nxzd.tft2.html?432182

الف
  http://alef.ir