اظهارنظرهای متضاد و سرگردانی مردمِ

وزارت ارتباطات: رجیستری موبایل هنوز اجرایی نشده/تعزیرات: اجرایی شد/ اپل ۱۵۰ هزار تومان گران شد

بخش دانش و فناوری الف، ۲ مرداد ۹۵

2 مرداد 1395 ساعت 17:03


علی‌رغم وجود نشانه‌هایی از آغاز اجرای طرح رجیستری موبایل و اظهارنظرهای رسمی در این باره اما وزارت ارتباطات اجرای این طرح را رد کرد.

علی‌رغم اظهارنظرهای مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ارتباط با اجرای طرح رجیستری موبایل از اول مرداد ماه و همچنین برخورد با برخی فروشندگان گوشی‌های برند اپل که نمودی از اجرای این طرح داشت اما وزارت ارتباطات این موضوع را رد کرد.

محمدرضا فرنقی‌زاد –مدیر کل روابط عمومی وزارت ارتباطات- درباره طرح رجیستری تلفن همراه گفت: از شش ماه گذشته جلسات متعددی توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزات صنعت، معدن و تجارت برگزار شده است تا تصمیم‌گیری لازم برای زمان و نحوه اجرای این طرح صورت گرفت.

وی ضمن توضیح درباره روند این جلسات و بررسی‌های همه جانبه عنوان کرد: در این جلسات مقرر گردید که پس از انجام و تمهیدات اولیه، این طرح به صورت آزمایشی اجرایی گردد.

او افزود: هنوز مقدمات لازم برای اجرای طرح رجیستری تلفن همراه مهیا نشده است و قطعاٌ قبل از اجرای طرح اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد.

این مقام مسئول در وزارت ارتباطات درباره گوشی‌های خریداری شده توسط مردم قبل از اجرای نهایی طرح مذکور گفت: برای تلفن‌های تهیه شده قبل از اجرای طرح مشکلی پیش نمی‌آید و محدودیت‌های مورد نظر طرح شامل گوشی‌هایی می‌شود که پس از اجرای طرح وارد کشور می‌شوند.

طرح رجیستری با هدف مبارزه با قاچاق تلفن همراه و واردات غیر قانونی موبایل به داخل کشور صورت می‌گیرد و پس از آغاز اجرای طرح، در صورت ورود غیرقانونی گوشی تلفن همراه اجازه فعال کردن سیم‌کارت روی آن داده نمی‌شود.

 وزارت ارتباطات در حالی خبر از عدم اجرا م‌دهد که عبدالمجید اجتهادی -مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات- نیز امروز در گفت‌وگو با تسنیم خبر از آغاز طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه از روز گذشته داده است.

اما گزارش خبرنگار از حواشی اجرای این طرح در بازار موبایل و اثرات بسته شدن دو فروشگاه آیفون، از رکود معاملات گوشی‌های آیفون در بازار خبر دارد.

توقف عرضه برخی فروشگاه‌های اینترنتی که اجناس خود را از شرکت پلمپ شده تحویل می‌گرفتند رکود و شرایط غیرعادی بازار را تقویت کرده است. عرضه برخی فروشگاه‌ها نیز مانند است و تغییری نکرده است.

فعالان بازار می گویند: در حال حاضر بازار فروش گوشی‌های آیفون راکد شده و فروشندگان نمی‌دانند بفروشند یا نفروشند. قیمت نیز به درستی مشخصی نیست.

برخی فروشندگان نیز قیمت آیفون ها را حدودا ۱۵۰ هزار تومان بالاتر نسبت به هفته گذشته اعلام می‌کنند. آنها در پاسخ به علت افزایش قیمت، برخورد آخر هفته گذشته با دو عرضه کننده آیفون و کمبود جنس عنوان می‌کنند.

اما چند فعال بازار درباره علت افزایش قیمت، تاکید می کنند که از هفته گذشته به دلیل افزایش قیمت ارز و کاهش موجودی کالا در بازار، قیمت آیفون شیب صعودی گرفته است که در نهایت این عوامل در افزایش قیمت حدودا ۱۵۰ هزار تومانی نمایان شده است.

این اهالی بازار می‌گویند: این افزایش قیمت رابطه مستقیمی با اجرای رجیستری ندارد.

هشدار به خریداران موبایل؛ هیچ سیم‌کارتی روی موبایل‌های قاچاق فعال نمی‌شود
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به آغاز طرح رجیستری موبایل با تأکید بر اینکه هیچ سیم‌کارتی در موبایل‌های قاچاق فعال نمی‌شود، از خریداران موبایل خواست تا پیش از خرید تلفن همراه مورد نظر، فعال شدن سیم‌کارت در این گوشی‌ها را چک کنند.

علی اکبر پوراحمدنژاد، با اعلام خبر آغاز اجرای پایلوت طرح رجیستری موبایل از روز گذشته اظهار کرد: سال گذشته با توجه به اینکه تلفن همراه در کشور در بالاترین ردیف کالاهای قاچاق قرار داشت، بررسی طرحی که به‌صورت ویژه بتواند این مشکل را حل کند در دستور ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری قرار گرفت؛ از طرفی با توجه به مشکلات اجرای این طرح در مرحله قبل که چند سال پیش به اجرا درآمد، با برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های مسئول، تمام چالش‌های موجود در طرح قبلی احصا شد و از روز گذشته طرح رجیستری موبایل به‌صورت پایلوت به اجرا درآمد.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با تأکید بر اینکه در طرح مذکور، ارائه خدمات مخابراتی به گوشی‌های تلفن فعال در کشور که پیش از اجرای این طرح فعال شده‌اند، دچار هیچ خللی نخواهد شد، ادامه داد: به‌دنبال اجرای این طرح از روز گذشته، تنها موبایل‌هایی قادر به دریافت خدمات مخابراتی خواهند بود که از مبادی قانونی وارد کشور شده و شماره سریال آنها از طریق گمرکات در سامانه مخصوص این طرح که در اختیار اپراتورهای تلفن همراه قرار دارند، ثبت شده باشند.

وی با تأکید بر اینکه مشکلات این طرح در مرحله پایلوت احصاء خواهد شد، اضافه کرد: از روز گذشته تمام موبایل‌هایی که به‌صورت غیرقانونی به کشور وارد شده باشند دیگر قادر به دریافت خدمات مخابراتی کشور نمی‌شوند و هیچ‌یک از اپراتورهای تلفن همراه کشور، به سیم‌کارت‌هایی که در این تلفن‌های همراه قرار می‌گیرند، خدمات مکالمه و سایر خدمات مخابراتی را ارائه نخواهند داد.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران افزود: از این رو لازم است تا خریدارانی که قصد خرید گوشی تلفن همراه را دارند، در لحظه خرید، اقدام به روشن کردن تلفن همراه کنند و فعال بودن سیم‌کارت‌ها در گوشی‌های موبایل مورد نظر را حتماً بررسی کنند و از خرید گوشی‌هایی که قادر به فعال‌سازی سیم‌کارت‌ها نیستند خودداری کنند.

* تمام برندهای موبایل باید نمایندگی رسمی داشته باشند
پوراحمدنژاد در پاسخ به این سؤال که آیا گوشی‌های تلفن همراه «آیفون» قابلیت واردات قانونی و استفاده از خدمات مخابراتی کشور را خواهند داشت یا خیر، گفت: طبق قانون تجارت، تمامی برندهای کشور که خواستار استفاده از بازار ایران و نفع اقتصادی از بازار کشورمان هستند، می‌بایست برای ارائه خدمات پس از خرید، اقدام به تأسیس نمایندگی رسمی در کشورمان کنند. اما در روزهای اخیر همزمان شدن اجرای طرح رجیستری، با موضوع عدم وجود نمایندگی‌ برخی برندهای تلفن همراه در کشور، حساسیت‌هایی را به وجود آورد؛ اما باید گفت که اجرای طرح رجیستری هیچ ارتباطی با این موضوع و برخورد با برندهایی که فاقد نمایندگی رسمی در کشور هستند،‌ ندارد.

وی در پاسخ به اینکه کدام‌یک از برندهای پرفروش موبایل در کشور دارای نمایندگی رسمی مورد تأیید هستند، خاطرنشان کرد: نمایندگی به واحدهایی اطلاق می‌شود که شرکت سازنده و مادر به‌صورت مستقیم و بی‌واسطه با آنها ارتباط دارد ولی بعضاً شاهدیم که برخی نمایندگی‌های موجود، با واسطه با شرکت مادر در ارتباط هستند که این مسئله در قالب قانونی نمی‌گنجد.

توضیحات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره پلمب تعدادی واحد فروش موبایل
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعیه‌ای ضمن ارائه توضیحات در خصوص اجرای طرح رجیستری موبایل، بر لزوم داشتن نمایندگی برندهای موبایل در کشور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نظر به اخبار منتشره در برخی رسانه‌های کشور و با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی صحیح و دقیق و به منظور تنویر افکار عمومی در خصوص مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه موارد ذیل به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رسد:

۱. امروزه گوشی تلفن همراه به یک کالای ضروری با کاربردهای متنوع در زندگی آحاد جامعه تبدیل شده و دسترسی به این کالا و خدمات پس از فروش، حق شهروندان و مصرف‌کنندگان است. لذا ستاد مرکزی در نظارت بر اجرای طرح‌های مقابله با قاچاق کالا، همواره اصل را بر ضرورت تأمین حداکثری منافع و حقوق مصرف‌کننده قرار داده است.

۲. مطابق ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، واردات کالاهای سرمایه‌ای،‌ الکترونیکی، ارتباطی و... مستلزم وجود نمایندگی و زنجیره تأمین و ارائه خدمات پس از فروش می‌باشد. لذا هر کالایی که مشمول مقررات حاکم بر ماده قانونی فوق باشد از جمله انواع گوشی‌های تلفن همراه برای ثبت سفارش و واردات رسمی، باید نمایندگی رسمی داشته و نسبت به تأمین حقوق مصرف‌کنندگان از طریق ارائه گارانتی‌های معتبر و شبکه خدمات پس از فروش اقدام کنند و این مقررات عام بوده و اختصاص به نشان تجاری خاصی ندارد.

۳. ثبت و شناسه دارکردن گوشی تلفن همراه یک اقدام نرم‌افزاری برای فعال نشدن گوشی‌های قاچاق بوده و ارتباطی با اجرای ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق مبنی بر جمع‌آوری کالاهای قاچاق از سطح عرضه (واحدهای صنفی) ندارد.

۴. پلمپ چند واحد صنفی عرضه‌کننده‌ گوشی تلفن همراه در سطح عرضه‌ تهران با حکم مراجع محترم قضایی توسط ضابطین محترم انجام و هیچ ارتباطی با اجرای طرح ثبت شناسه گوشی‌های تلفن همراه و ارائه خدمات توسط اپراتورهای سه گانه کشور (رجیستری) نداشته که اخبار تکمیلی آن متعاقباً به سمع و نظر مردم شریف کشورمان خواهد رسید.

۵. هدف از اجرای طرح شناسه‌دار کردن گوشی تلفن همراه (رجیستری) صرفاً مبارزه با قاچاق گوشی تلفن همراه بوده و واردکنندگان را ملزم می‌کند که شماره سریال گوشی‌های وارداتی را در سامانه‌ی مربوط ثبت و ارائه خدمات به یک گوشی تلفن همراه برای اولین بار از هریک از اپراتورهای سه‌گانه‌ی منوط به ثبت در این سامانه است.

۶. مسؤولیت اجرای طرح شناسه‌دار کردن گوشی تلفن همراه (رجیستری) وفق مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا که با حضور آقایان وزرای عضو و به ریاست معاون اول رییس جمهور انجام شده بر عهده‌ی وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات است که با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران در حال انجام بوده و اطلاع‌رسانی نسبت به ابعاد آن توسط وزارت ارتباطات و فن‌‌آوری اطلاعات بزودی انجام خواهد شد. لیکن اطمینان داده می‌شود که اجرای طرح مذکور هیچگونه مشکلی در استفاده‌ شهروندان از خدمات اپراتورهای سه‌گانه تلفن همراه در کشور ایجاد نخواهد کرد.


کد مطلب: 375069

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdch-mnxw23nqvd.tft2.html?375069

الف
  http://alef.ir