خیانت زن به شوهر در قوانین کیفری
16 مرداد 1396 ساعت 11:14
آنچه که در عرف خیانت شخص به همسر نامیده می شود در زبان حقوقی عناوین خاصی دارد که مهمترین این عناوین، زنای محصنه و روابط نامشروع مادون زنا است که در قوانین کیفری ایران به عنوان جرم شناخته شده و دارای مجازات مشخص قانونی است. زنا از جمله حدود شرعی است، یعنی یکی از چند جرمی است که در فقه اسلامی تعریف مشخص و دقیق داشته و مجازات آن مشخص است.
بنابر تعریف قانونی زنا عبارت است برقراری رابطه جنسی به معنای خاص ( دخول ) میان زن و مردی که رابطه زوجیت ( اعم از دائم و موقت ) ندارد. اگر چنین جرمی توسط فرد دارای همسر دائمی از جمله زن شوهر دار انجام شود عنوان زنای محصنه را دارد که مجازات آن سلب حیات ( سنگسار یا اعدام ) است که البته اثبات آن امری دشوار و نیازمند بررسی دقیق قضایی است.
جرم دیگری که می توان تحت عنوان خیانت به همسر به آن اشاره کرد عبارت است از رابطه نامشروع مادون زنا که شامل مواردی مانند تماس فیزیکی و در آغوش گرفتن توسط فردی از جنس مخالف ( غیر از همسر ) می شود که مجازات آن شلاق تا 99 ضربه و از نوع جرایم تعزیری است. لازم به ذکر است که در خصوص جرایم فوق الذکر، همسر به عنوان زینفع می تواند شکایت را مطرح کند و مقام قضایی از حدود شکایت مطروحه مکلف به رسیدگی است و در صورت مطرح نبودن شاکی خصوصی مقام قضایی حق تحقیق و پرسش در خصوص جرایم فوق از جمله جرایم فوق که از جمله جرایم منافی عفت هستند را ندارد.
اگر سوالی در مورد خیانت زن به شوهر دارید و مسائلی همچون طلاق توافقی و مهریه و یا طلاق نیازمند مشاوره هستید می توانید با موسسه حقوقی تهران وکیل تماس بگیرید و با وکیل های دپارتمان مخصوص بخش خانوادگی صحبت کنید.
طلاق توافقی عبارت است از طلاقی که در آن زوج و زوجه در ارتباط با تمامی حقوق و تکالیف یکدیگر به توافق جامع و واحدی خواهند رسید که به اختصار در رابطه با هر یک از این حقوق و تکالیف در ذیل بحث خواهیم کرد. مهریه مالی است که مرد همزمان با انعقاد نکاح در سند رسمی ازدواج متعهد می شود به همسر خود بپردازد. مهریه باید چیزی باشد که در بین مسلمانان مالیت داشته باشد، مثلا شراب را نمی توان مهریه قرار داد، زیرا در بین مسلمانان مالیت ندارد، بنابراین مهریه می تواند پول نقد، سکه و طلا، اموال منقول و غیر منقول و حتی انجام کار خاصی بر ذمه شوهر باشد، مثلا اینکه شوهر به عنوان مهریه متعهد شود که سوره یاسین را به همسرش بیاموزد. مهریه باید کاملا مشخص و معین باشد و مبهم نباشد مثلا اینکه زوج بگوید یکی از خانه هایم یا زمین هایم یا سه دانگ از خانه ای که در آینده میخرم را به عنوان مهریه به زوجه می دهم صحیح نیست. مهریه بعد از نکاح و ثبت در سند ازدواج به عنوان دین و بدهی بر ذمه زوج قرار می گیرد.
منبع : خیانت زن به شوهر
کد مطلب: 499502
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgzy9txak9yn4.rpra.html?499502