گرانی چندین‌باره آب‌بها

25 مهر 1395 ساعت 16:00


سازمان آب و فاضلاب بندهای فراوانی برای محاسبه قبوض خود دارد اما جالب اینکه در قبوض مشترکان میزان تعرفه عوارض و مالیات و آبونمان همواره از مبلغ آب‌بها بیشتر می‌شود. 

به گزارش تسنیم، افزایش آب‌بها و رقم‌های عجیب و غریب در قبوض مشترکان تعجب همگان را در پی داشته است. سازمان آب و فاضلاب بندهای فراوانی برای محاسبه قبوض خود دارد اما جالب اینکه در قبوض مشترکان میزان تعرفه‌ عوارض و مالیات و آبونمان همواره از مبلغ آب‌بها بیشتر می‌شود. چند مخاطب با ارسال قبوض آب خود از موارد بیشمار برای محاسبه آب‌بها گله کرده‌اند و آن را نامفهوم می‌دانند. در دولت یازدهم میزان نهایی قبوض آب حداقل 4 بار دستخوش تغییرات شده و هزینه آن افزایش پیدا کرده است. مشترکان جز هزینه‌هایی که برای احداث فاضلاب شهری پرداخت می‌کنند باید هزینه دفع فاضلاب را هم بپردازند.

در قبوض آب 7 مورد برای محاسبه مبلغ قبض وجود دارد که آب‌بها فقط یکی از آنهاست و این مبلغ به همراه کارمزد دفع فاضلاب، آبونمان آب، آبونمان فاضلاب، مالیات، تبصره و سهم آبفای روستایی محاسبه می‌شود. مسؤولان وزارت نیرو نیز بارها و بارها اعلام کرده‌اند که آب‌بها افزایش پیدا نکرده و نمی‌کند و در حالی که دولت آب‌بها را 2 سال است افزایش نداده اما تا توانسته تبصره و بند به آن اضافه کرده و مبلغ نهایی افزایش پیدا کرده است. در یک سال گذشته 2 بار قبوض آب تغییر داشته است که آخرین مورد از افزایش هزینه‌ها نیز از خرداد امسال اعمال شده و آن افزایش نرخ سهم آبفای روستایی بود. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از دریافت 15 ریال برای اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب روستایی در اولین قبض ارسالی برای مشترکان خبر داد.

حمیدرضا جانباز با اشاره به ابلاغیه‌ای درباره دریافت 15 ریال از مشترکان گفت: از سال 1393 این مبلغ از مشترکان دریافت می‌شود که البته در سال ابتدای اجرای این طرح تنها مبلغ 10 ریال اخذ می‌شد. وی با بیان اینکه سال گذشته از این طریق 32 میلیارد تومان درآمد حاصل شد، اظهار کرد: تمام این مبلغ به اسناد خزانه واریز و براساس توافق با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به طور کامل برای پروژه‌های آب و فاضلاب روستایی هزینه می‌شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پاسخ به این سوال که چرا باید این مبالغ از قبوض حاصل شود، گفت: در تمام دنیا هزینه خدمات از خود مردم اخذ می‌شود و همچنین علاوه بر اینکه این مساله یک قانون است قطعا برای شهرنشینان نیز منفعت‌هایی را به دنبال خواهد داشت. به گفته جانباز، اگر مردم روستایی حداقل امکانات همچون آب را نداشته باشند اقدام به مهاجرت به اطراف شهرها می‌کنند که این مساله نیز زیان‌هایی را با خود به همراه خواهد داشت. وی با بیان اینکه این مساله می‌تواند موجب کاهش مهاجرت از روستا به شهر شود، اظهار کرد: این مساله تنها معطوف به حوزه آب نمی‌شود بلکه در بخش راه نیز این اتفاق می‌افتد.


کد مطلب: 402797

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgyx9tuak9zu4.rpra.html?402797

الف
  http://alef.ir