رشته هاي دانشگاهي بدون بازار كار

بخش تعاملی الف - اصغر مناف زاده

22 شهريور 1394 ساعت 8:05

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


سال هاست كه كارشناسان بازار كار بر روي اين موضوع اتفاق نظردارند كه اكثر رشته هاي دانشگاهي عملا بازار كار خود را از دست داده اند و اين موضوع خود يكي از دلايل عمده ي بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاهي در تمامي محافل علمي و كارشناسي شناخته و معرفي شده و تاكيد گرديده و مي گردد كه اين چالش جدي در بازار كار سريعا با سياستگذاري از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد اصلاح گردد.

نكته جالب در اين موضوع، اذعان صريح مسئولين ارشد وزارت علوم مبني بر اصلاح رشته هاي دانشگاهي متناسب با بازار كار در سال هاي متمادي درتريبون هاي مختلف است ولي متاسفانه تاكنون كوچكترين حركتي در اين راستا از سوي وزارت مربوطه ديده نشده است. دليل اين امر دفترچه انتخاب رشته دانشگاهي سال ۱۳۹۴ مي باشد.

زيرا وقتي دفترچه مزبور را بويژه در رشته هاي گروه علوم انساني ورق مي زنيم بخوبي مي بينيم كه رشته هايي كه در حال حاضر فاقد بازار كار مي باشند و تعداد زيادي فارغ التحصيل بيكار در آن رشته ها در بازار كار وجود دارد، باز هم براي اكثر دانشگاه هاي سراسر كشور براي جذب دانشجو درآن رشته ها سهيمه از طريق وزارت علوم لحاظ شده است.

در جدول زير تنها به برخي از رشته هاي گروه علوم انساني دانشگاه محقق، پيام نور و موسسات غيرانتفاعي استان اردبيل با تعداد پذيرش دانشجو براي سال تحصيلي ۹۵-۹۴ كه از دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش كشور استخراج گرديده، اشاره شده است. حال اين سوال از روساي سراسر دانشگاه هاي علوم انساني پرسيده مي شود كه هدف از پذيرش و تربيت دانشجو در اين رشته ها چيست؟


کد مطلب: 294527

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgxt9xuak9yn4.rpra.html?294527

الف
  http://alef.ir