تبلیغ شامپوی ناسالم ۳۴۰ هزار تومانی

5 آبان 1395 ساعت 22:37


 برخلاف قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان سلامت، به تازگی صدا و سیما به تبلیغ شامپویی به نام «ژیوار» روی آورده است که علاوه بر قیمت بالای آن که حدود ۳۴۰ هزار تومان در بازار به فروش می رسد، سلامت این محصول هم به گفته متولیان نظام سلامت، مورد تردید جدی قرار دارد.

به گزارش سلامت آنلاین، سازمان غذا ودارو از سفارش دهندگان و سفارش گیرندگان اینگونه تبلیغات خواسته که از ادعاهای اغراق گونه و خارج از چارچوب مجوز خودداری کنند. 

 تولید کنندگان این شامپو در تبلیغات خود مدعی هستند که این شامپو کاملاً گیاهی بوده و ضد ریزش مو، ضد موخوره و ضدشوره است و علاوه بر کم کردن و توقف ریزش مو موجب رویش سریع موها شده، به حدی که به سختی شانه می شوند.

این تولیدکنندگان همچنین با اشاره به اینکه این شامپو ریزش مو را متوقف می کند، حتی مدعی هستند که این شامپو موهای سفید را نیز تیره می کند و با این خواص جادویی که اعلام کرده اند، قیمت آن را ۳۴۰ هزار تومان تعیین کرده اند، اما در این زمینه روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه ای تصریح کرد: با توجه به گزارشات متعدد از سوی مردم و مسئولان مرتبط بویژه برخی معاونان غذا و داروی دانشگاه های کشور، تبلیغات شامپو و لوسیون تقویتی مو با نام تجاری ژیوار، شامپو ضد ریزش آناژن و همچنین شامپو یی که بدون ذکر نام تجاری و صرفاً با اعلام شماره تماس تلفنی بفروش می رسد در تیزرهای تبلیغاتی خود از ادعاهای غیر واقعی ضد ریزش مو و رویش مجدد مو استفاده می کنند که این موضوع باعث گمراهی اذهان عمومی شده است.

همچنین روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر غیر مجاز بودن این گونه تبلیغات، از صدا و سیما به عنوان رسانه امین و مورد وثوق خواست قبل از قبول آگهی های تجاری، استعلامات لازم را از منابع اصلی اخذ نمایند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ادعاهای اغراق گونه می تواند مشمول پیگرد قضایی گردد؛ به صاحبان کالاهایی که به هر نحو قانونمندی، تمایل به  انجام تبلیغات درباره محصولات خود هستند یادآوری کرد که آنها صرفا ملزم به بیان اطلاعات قید شده در مجوز محصول، صادره از ارگان و نهاد مرتبط هستند.

از سوی دیگر، دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو هم در گفتگو با ایرنا تاکید کرده است که تبلیغات کالاها و ادعاهای درمان ریزش مو یا درمان لاغری که در تلویزیون انجام می شود به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نیست و وزیر بهداشت، به صورت کتبی در مورد این تبلیغات گمراه کننده به رئیس صدا و سیما تذکر داده است.

وی اظهار داشت: به طور کلی تبلیغ هر نوع دارو که برای درمان یک عارضه باشد، در کشور ممنوع است، تبلیغات سایر کالاها مثل فرآورده های آرایشی و بهداشتی، غیر قانونی نیست و مجاز است، اما هیچکدام از این کالاها نیز حق ادعای درمانی ندارند. هر کالایی که ادعای درمانی کند، تبلیغش ممنوع می شود، حتی اگر یک کفش که اصلا کالای سلامت نیست، ادعا کند که برای درمان دیسک کمر کاربرد دارد و موثر است، تبلیغ آن ممنوع می شود، برای اینکه این ادعا ثابت نشده است و باید در مراجع ذی صلاح این ادعا ثابت شود و حتی اگر این ادعا ثابت شود و خاصیت درمانی داشته باشد، حق تبلیغ ندارد.




 


کد مطلب: 407035

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgwu9tnak9zz4.rpra.html?407035

الف
  http://alef.ir