رییس سازمان نظام پرستاری:

پزشکان ۲۰ تا ۸۰ برابر مردم عادی درآمد دارند/ مرگ ۱۶ پرستار براثر فشار کار زیاد

بخش اجتماعی الف، ۲۵ تیر ۹۶

25 تير 1396 ساعت 12:44


رییس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه پزشکان در ایران ۲۰ تا ۸۰ برابر مردم عادی درآمد دارند، گفت: در سال گذشته ۱۶ پرستار ۲۵ تا ۴۵ ساله براثر فشار کار زیاد جان باختند.

علی‌محمد آدابی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری امروز در نشستی خبری با اشاره به دهمین سال تصویب قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: این قانون 10 سال پیش به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، اما به نحو رمزآلودی یک دهه است که بر زمین مانده و به نوعی حقوق پرستاران از این طریق پایمال شده است.

او خاطرنشان کرد: قانون تعرفه‌گذاری 10 سال است به دلیل منافع عده‌ای خاص اجرا نمی‌شود. همچنین با تصویب طرح‌های دیگر که در آن منافع عده‌ای دیده شده و زحمتش بر دوش پرستاران نهادینه می‌شود حقوق پرستاران را تضعیف می‌کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: انتظار ما این است مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل 90 این قانون را دیانت و حفاظت کنند و مشخص کنند؛ چرا قانونی که 10 سال از تصویب آن می‌گذرد، هنوز اجرایی نشده و چه کسانی مانع آن می‌شوند. در حقیقت این قانون چوبی شده است که طبقه غنی از آن رد می‌شوند و سدی برای طبقه ضعیف جامعه شده است. انتظار ما این است که با سالگرد این تعرفه‌گذاری به اجرایی شدن آن توجه بیشتری شود.

آدابی با بیان اینکه در روزهای اخیر بحث تربیت پرستار در بیمارستان‌های آموزشی و غیر آموزشی مطرح شده است گفت: این موضوع مورد اعتراض جامعه پرستاری و برخی از پزشکان و جامعه سلامت است. جای نگرانی است که عده‌ای بدون اینکه صلاحیت اظهارنظر داشته باشند، استقلال پرستار را مورد هجمه قرار داده و بر پرستاری و سلامت جامعه می‌تازند.

او با تاکید بر اینکه عده‌ای منافع خود را در تضاد با پیشرفت پرستاری می‌دانند، گفت: برخی با سناریوهای متفاوت پرستاری را تضعیف می‌کنند و بدیهی است در این شرایط اتحاد بدنه کشور در دفاع از کیان سلامت جامعه به خطر می‌افتد.

آدابی با تاکید بر اینکه کمبود پزشک از کمبود پرستار به مراتب جدی‌تر است، گفت: اگر تربیت نیروهای کم‌سواد مناسب وزارت بهداشت است، چرا این طرح را از پرشکی آغاز نمی‌کنند.

او ادامه داد: سال گذشته 130 هزار دلار به طور مستقیم و غیرمستقیم در بخش بهداشت کشور هزینه شده است در حالی که تنها درآمد نفتی ما 140 هزار دلار بوده است. هیچ جای دنیا درآمد یک کشور با هزینه درمان آن برابری نمی‌کند.

رییس کل نظام پرستاری با بیان اینکه پزشکان در ایران 20 تا 80 برابر مردم عادی درآمد دارند تصریح کرد: این عدم تعادل درآمد باعث می‌شود نظام‌های سیاسی اجتماعی در جامعه نیز تحت تاثیر قرار گیرند. متاسفانه در سال گذشته ما 16 نفر از پرستارانمان که بین 25 تا 45 سال بودند را به دلیل فشار کار زیاد از دست دادیم.

در ادامه شریفی‌مقدم با بیان اینکه طرح تربیت پرستار بیمارستانی به بهانه کمبود کادر پرستاری کلید خورده است اظهار کرد: اساساً این سوال وجود دارد که آیا ما با کمبود کادرفنی مواجه هستیم یا نه. ما اعتقاد داریم در بیمارستان‌ها کمبود کادر پرستاری داریم اما این تعداد در سراسر کشور متفاوت است. بحث دیگر این است که برای جبران این کمبود چه اقدامی را باید انجام داد.

او با بیان اینکه در سایرنقاط کشور به جز تهران با کمبود پرستار مواجه نیستیم، خاطرنشان کرد: فراخوانی چند روز گذشته روی سایت پرستاری قرار دادیم و 9هزار و 300 پرستار و کادر پرستاری ثبت‌نام کرده‌اند که بیشترین آمار مربوط به خراسان رضوی است و این نشان می‌دهد که ما با چه تعداد پرستار بیکار در کشور مواجه هستیم.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در برخی از استان‌ها 2500 نفر در طول این سال‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند اما تنها 450 نفر جذب شده‌اند یا 120 نفر در استانی فارغ‌التحصیل شده‌اند اما در تنها 15 نفر امکان جذب داشته‌اند چراکه ما در برخی از شهر‌ستان‌ها تنها یک بیمارستان داریم.

شریفی‌مقدم با تاکید براینکه موضوع کمبود پرستار تنها یک بهانه است بیان کرد: اگر برای وزارت بهداشت می‌خواهد کمبود پرستار را برطرف کند چرا از پرستارانی که در حال حاضر فارغ‌التحصیل شده‌اند استفاده نمی‌کنند. موضوع مهم این است که وزارت بهداشت امکان جذب پرستار ندارد.

او با بیان اینکه ما با کمبود پرستار در تهران مواجه هستیم گفت: می‌توان مشکل کمبود پرستار در تهران را با راه‌های مختلفی برطرف کرد ضمن اینکه ما در تهران پرستار داریم اما راغب به کار نیستند.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه طرح آموزش پرستار در بیمارستان‌ها از ابتدای طرح تحول سلامت آغاز شد گفت: این طرح در سال 93 کلید خورد و ابلاغ شد هر بیمارستانی می‌تواند اقدام به تربیت پرستار در بیمارستان کند که اجرای این طرح با مخالفت مواجه شد به دنبال آن آیین‌نامه‌ای در اصفهان مصوب شد که براساس آن پذیرش دانشجو با محوریت دانشگاه انجام می‌شود.

شریفی‌مقدم با بیان اینکه ابلاغیه‌ای در تاریخ 96.2.23 که براساس آن از طریق بیمارستان‌ها دانشجو جذب شود ادامه داد: این ابلاغیه از آنجا که همزمان با انتخابات بود در آن تاریخ مسکوت ماند اما در هفته گذشته که منتهی به کنکور بود معاونت آموزش وزارت بهداشت پیگیر این ابلاغیه شد و اولویت پذیرش دانشجو به بیمارستان‌ها داده شد و اصرار دارند که این کار توسط بیمارستان‌ها انجام شود.

او با تاکید براینکه این طرح غیرکارشناسی است گفت: متاسفانه برای این طرح از هیچ‌یک از جامعه 300 هزار نفری پرستاری که 60 هزار نفر از آن را دانشجویان تشکیل می‌دهند کوچکترین نظری پرسیده نشده و با انجام آن باعث التهاب در جامعه پرستاری شده‌اند.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه مسئولان وزارت بهداشت تاکنون با فرافکنی این موضوع را بی‌پاسخ گذاشته‌اند خاطرنشان کرد: نگرانی ما از این است که در دفترچه کنکور که به زودی منتشر می‌شود اسامی بیمارستان‌ها و مجتمع‌های آموزشی برای جذب دانشجوی پرستاری مطرح شود و این موضوع باعث شود که تخصصی شدن کادر پرستاری که سال‌هاست در حال انجام است از ریل خارج شده و ما به صد سال گذشته عقبگرد داشته باشیم.

شریفی‌مقدم با بیان اینکه در این طرح جذب پرستار با بیمارستان است و دانشگاه فقط ناظر است گفت: کشورهای توسعه یافته سال‌ها از طرح پرستار بیمارستانی عبور کرده‌اند و اگر وزارت بهداشت اعلام می‌کند می‌تواند 1400 پرستار را از طریق این طرح جذب کند بهتر است افراد فارغ‌التحصیل را که در حال حاضر جویای کار هستند و در نوبت گذراندن طرح‌شان هستند جذب کنند تا مسئله کمبود پرستار نیز برطرف شود.


کد مطلب: 492617

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgqx9tuak9y34.rpra.html?492617

الف
  http://alef.ir