مازندرانی های دوست داشتنی در پایتخت 3

بخش تعاملی الف - حسین رضایی بیداخویدی

15 فروردين 1393 ساعت 10:16

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


سلام بر مازندرانی های عزیز که شخصا خاطره ای شیرین و بسیار احترام آمیز از خرابی ماشینم در مسیر عبوری از مشهد دارم و بابت آن همه محبت دستشان را می بوسم و در کرج هر مازندرانی را تا نهایت احترام می کنم.

لکن درباب سریال پایتخت ۳ که بینندگان فراوانی دارد و برخی اعتراضات اهالی مازنی را بر انگیخته و یا چندی پیش بختیاری های غیور و تاریخ ساز را به واکنش به سرزمین کهن واداشت لازمست به عنوان فرد سوم و ناظر بی طرف نکاتی را معروض دارم.

۱. فرض بر آنست که اگر حسودی و یا سادگی را در موردی نشان می دهند بینندگان آنرا مختص مازندران خواهند دانست! در حالی هر کس در شهر خودش نمونه از تیپ بازیگران را دارد و نهایت به یاد آشنای خودش می افتد و اصلا حواسش به مازندرانی بودن فیلم ندارد.

۲. به نظر می رسد بعضی از مناطق کشور ما به آن حد از اعتماد به نفس نرسیده اند که برخی امور منفی تاثیری بر روحیه اشان نداشته باشد وگرنه بدترین آدم ها در فیلم ها در تهران و به عنوان تهرانی ساخته می شود و یا در ساختمان پزشکان تنها فرد خسیس پدر دکتره بود که اصفهانی صحبت می کرد و یا رشید با لحجه ی اصفهانی امروز نماد لودگی و بی دست و پایی در ایران شناخته می شود و هیچ اصفهانی وتهرانی را به واکنش وا نداشته است.

۳.با تمام احترامی به اقوام ایرانی قائلم ترس از منفی نگری را مناسب نمی دانم چرا که از هر نوع انسانی در هر قومی وجود دارد.

۴. البته سهل انگاری در توزیع و پخش سی دی های فردی بنام ماهی صفت که برای خنداندن مخاطبانش به هر لودگی و توهینی به مناطق و اقوام اصیل ایرانی دست می زد، در این ترس زیر پوستی اقوام ایرانی بی تاثیر نیست چه آنکه آن فیلم ها که نمی دانم چگونه اجازه ی پخش داشت هر قسمتی از ایران را با نمادی بعضا بی شرمانه معرفی و به اذهان القاء می کرد و فرض اولیه اش هم این بود که آن مناطق آن خصلت را دارند و من آن را جوک ساخته ام !

به نظر می رسد برای عزت نفس اقوام ایرانی وزارت ارشاد و مسئولین فرهنگی باید در مواردی مثل ماهی صفت دقت بیشتری نمایند و حتی فرد خوش ذوقی را در جهت طنز پردازی از خصایل نیکوی اقوام مختلف پرورش دهد، چه آنکه از امور مثبتی مثل دینداری ونجابت یزدی، خوش برخوردی تهرانی، غیرت ترکی، هوش و همت گیلانی، شجاعت لری، مهربانی بلوچ و بلند طبعی کردها نیز می توان طنز پردازی کرد و با احترام خنداند به خصوص در تصادم طنز آمیز این خصوصیات مثبت شنیدنی خواهد بود.

دست همه ی ایرانی های عزیز از هر قوم نژادی را می بوسم و برای همه سال خوبی را آرزو می نمایم.


کد مطلب: 221455

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgnq9xnak9xt4.rpra.html?221455

الف
  http://alef.ir