معاون سازمان محیط زیست: مشکل پسماند در بسیاری از شهرها هنوز حل نشده است

15 اسفند 1395 ساعت 14:44


معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه گرد و غبار و خشکسالی از آثار تخریب محیط زیست در کشور است، گفت: از میان 609 دشت کشور بیش از 360 دشت ممنوعه است و در بسیاری از آنها زمین نشست می‌کند.

به گزارش فارس،‌ سیدمحمد مجابی در همایش محیط زیست و حقوق شهروندی که با حضور ابتکار رئیس سازمان محیط زیست و الهام امین‌زاده دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی در محل سالن همایش‌های سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: شاید توجهی که فرهنگ غنی ایران به بحث محیط زیست دارد در کمتر فرهنگی دیده شود. در جای جای فرهنگ ایرانی مضامینی از حفظ محیط زیست وجود دارد.

وی ادامه داد: موضوع محیط زیست از لحاظ فرهنگی نیز سبقه غنی دارد به گونه‌ای که وقتی به قراردادهای اجتماعی می‌رسیم در اصل 50 قانون اساسی کشورمان بر آن تأکید شده است و موارد متعددی در قوانین و  برنامه‌ها در خصوص محیط زیست وجود دارد.

وی با بیان اینکه وضع محیط زیست کشورمان خوب نیست، گفت: از 609 دشت کشور بیش از 360  دشت ممنوعه است و زمین در دشت‌های مختلف نشست‌ می‌کند. آلودگی هوا موضوع دیگری است که در شهرهای مختلف کشورمان وجود دارد و مشکل پسماند هنوز حل نشده است. گرم شدن زمین، گرد و غبار و خشکسالی عوارضی است که به دلیل تخریب محیط زیست به وجود می‌آید. 

معاون سازمان محیط زیست اظهار داشت:‌بسیاری از کشورها در این شرایط مشابه ما بودند و حتی کره زمین نیز با این مشکلات مواجه است ولی در بسیاری از کشورها تلاش کردند و توانستند بر این مشکلات فائق آیند برای اینکه بتوانیم عزم ملی برای حل مشکلات محیط زیست داشته باشیم باید به یک باور مشترک برسیم و به باور برسیم که در زمینه محیط زیست مشکل داریم اما آیا رفتارهای ما این نوع باور را نشان می‌دهد؟ آیا اگر ما مشکل کم آبی را باور داشته باشیم از آب به عنوان جارو استفاده می‌کنیم یا در شرایط آلودگی هوا با خودروهای تک‌سرنشین در شهر تردد می‌کنیم آیا وقتی جاده‌ای را از وسط جنگل می‌کشیم باور داریم که میزان جنگل‌ها کاهش پیدا کرده است بنابر این اول باید باور پیدا کنیم و سپس عزم و هم پیمانی میان مردم باید پیدا شود.

مجابی افزود: آنچه که در طی چند سال اخیر شاهد بودیم ایجاد مطالبه محیط زیست است هم در سطح سیاست‌گذاران و هم در سطح جامعه، وقتی سیاست‌های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و از سوی ایشان تأکید می‌شود که حتی برای ساختن حوزه‌های علمی  نیز نباید جنگل‌ها تخریب شود حجت برای ما تمام می‌شود. 

وی اظهار داشت: هم اکنون آحاد جامعه به دنبال حل مشکلات زیست محیطی و رسیدن به زندگی با کیفیت هستند ما در سیاست‌گذاری هم اکنون به مرحله پنجره باز رسیده‌ایم و بحث محیط زیست که در دولت قبل آن را نقش روی گل قالی می‌دانستند هم اکنون به یک اصل مهم در دولت یازدهم تبدیل شده است.سیاست پنجره را باید پاس داشت و هم با عزم ملی در این راستا حرکت کنیم.

معاون سازمان محیط زیست خاطر نشان کرد:‌در مورد حقوق شهروندی بسیار خوشحال هستم که رئیس‌جمهور در برنامه‌های اولیه خود در زمان آغاز دولت موضوع محیط زیست را مطرح می‌کند و منشوری را ابلاغ می‌کند که یک بخش آن به محیط زیست اختصاص پیدا می‌کند اما از آنجایی که محیط زیست موضوعی فرابخشی است در سایر مواد نیز جاری است.

وی افزود: ما نیاز داریم این موارد نهادینه شوند و باید آموزش در این زمینه صورت بگیرد اولین آموزش داشتن حقوق است و حقوق از دو منظر مطرح می‌شود کسی که مطالبه‌گر باشد نمی‌تواند خودش رعایت نکند. 

مجابی افزود: بنده دو پیشنهاد را در زمینه حقوق شهروندی دارم اول اینکه این منشور یک بیانیه از سوی رئیس‌جمهور است و برای اینکه از استحکام بیشتری برخودار شود باید به مصوبه دولت تبدیل شود که فسخ آن و عمل نکردن به آن هزینه داشته باشد. پینشهاد دوم اینکه تنقیح قوانین باید صورت بگیرد اگر می‌گوییم حقوق شهروندی و قانون وجود دارد باید دقت کنیم که اگر قانونی این حقوق شهورندی را زیر سوال می‌برد باید ان را مورد بررسی قرار دهیم چرا که اگر این منشور در قانون جایی پیدا نکند نمی‌تواند تسری پیدا کند و اگر شهروندی حقوقش ضایع شد نمی‌داند باید به کجا مراجعه کند. نهادهای مردمی می‌توانند به عنوان مرجعی نسبت به مشکلات زیست محیطی به دستگاه قضایی مراجعه کنند که امیدواریم این موضوع سریع‌تر اجرایی شود.

 وی خاطر نشان کرد: اگر حقوق شهروندی می‌خواهد پیگیر شود باید ساختار مناسبی برای آن ایجاد شود ما معتقد هستیم که حق دانستن برای احاد جامعه وجود دارد و اگر هوا آلوده است باید همه آن را بدانند تا اگر می‌داند برای خودش کاری انجام دهد زودتر آن را انجام دهد تا به مشکل بر نخورد.

وی افزود: ما شورای کار را با آموزش و پرورش آغاز کردیم و اعتقاد داریم که باید از آموزه‌های دینی و بحث‌های تذکری نیز استفاده کنیم. 

در ادامه این مراسم حسین‌زاده مدیرعامل بانک ملی نیز با بیان اینکه تهران نباید بیش از 5 میلیون نفر جمعیت داشته باشد گفت: نزدیک 95 درصد فعالیت‌های بانکی در بانک ملی ایران امروز بدون کاغذ و تمام الکترونیکی انجام می‌شود و روزانه 40 میلیون تراکنش ملی در بانک ملی داریم که بیش از 80 درصد آن غیرحضوری انجام می‌شود.

وی افزود: در نظر داریم برای هر نفر مشتری بانک ملی یک اصله درخت بکاریم و اگر این فرهنگ در کل کشور ایجاد شود می‌توانیم گام مهمی در فرهنگ درختکاری کشور برداریم.


کد مطلب: 451360

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcg3q9tzak9nw4.rpra.html?451360

الف
  http://alef.ir