اشرف غنی وعبدالله در یک برنامه مشترک حضور یافتند

4 مهر 1395 ساعت 15:01


«محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائی دولت افغانستان به دنبال علنی شدن اختلاف ها میان آنان، امروز (یکشنبه) به طور مشترک در آئین رونمائی از «میثاق ملی شهروندی» حضور یافتند و عبدالله به عنوان سخنران افتتاحیه این مراسم گفت که عده ای به فکر از هم پاشیدن حکومت وحدت ملی هستند.

به گزارش ایرنا، رئیس اجرائی دولت افغانستان گفت که مشروعیت نداشتن دولت وحدت ملی بعد ازگذشت دوسال ازعمر این دولت یک ادعای نادرست است و سقوط و از هم پاشیدن حکومت وحدت ملی برای بر سر کار آوردن یک دولت جدید در این کشور یک خواب و رویا بیش نخواهد بود.

معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان نیز روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی وجود اختلاف میان رهبران دولت وحدت ملی را رد کرد و گفت که تنها در برخی از شیوه های اجرائی میان آنان تفاوت دیدگاه وجود دارد.

عبدالله در این مراسم که در کاخ ریاست جمهوری برگزار شد، تصریح کرد که عمر حکومت وحدت ملی افغانستان پنج ساله است و اعضای کابینه کشور از مجلس رای اعتماد گرفته اند و ادامه کار این دولت کاملا قانونی است و ما به کار خود تا پایان ادامه خواهیم داد.

دولت وحدت ملی افغانستان به دنبال ایجاد شائبه تقلب درانتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳این کشورباتقسیم قدرت میان اشرف غنی و عبدالله به عنوان دو نامزد پیشتاز انتخابات با میانجیگری جان کری وزیر امور خارجه افغانستان و مطابق با امضای یک توافق نامه سیاسی تشکیل شد.

در این توافق نامه آمده است که این دولت در مدت دو سال باید با تشکیل مجلس تعدیل قانون اساسی نسبت به اصلاح قوانین از جمله قانون انتخابات اقدام کند و تمامی ساختارهای قانونی را از طریق انتخابات شکل دهد. کمتر از یک ماه دیگر دو سالگی عمر حکومت وحدت ملی فرا می رسد.

شماری از تحلیلگران سیاسی و مخالفان و منتقدان دولت وحدت ملی بر این باور هستند که بعد از گذشت دو سال، مشروعیت این دولت به پایان می رسد و برخی از تشکل های سیاسی نیز خواهان تشکیل دولت جدید در پایان این مدت شده اند.

وزیر امور خارجه آمریکا سال گذشته در سفر به کابل اعلام کرد که عمر این دولت ۵ ساله است و با پایان مهلت تعیین شده برای تشکیل مجلس تعدیل قانون اساسی، کار این حکومت پایان نخواهد یافت.

رئیس اجرائی دولت افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود همچنین به موضوع امضای توافق نامه میان دولت و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار اشاره کرد و گفت که در گفت وگوهای صلح نسبت به حقوق مردم هیچ معامله ای صورت نخواهد گرفت و کسی نمی تواند حق مردم را معامله کند.

عبدالله افزود که پیوستن گلبدین حکمتیار در روند صلح قدم بزرگی است و کسانی که ادعا می کنند برای امضای توافق نامه صلح با حکمتیار بهای سنگینی پرداخته شده، نادرست است؛ زیرا جنگ بهای سنگین تری را به بار خواهد آورد.


کد مطلب: 395614

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfytdmjw6d1va.igiw.html?395614

الف
  http://alef.ir