چرا عاقل كند كاري كه باز آرد پشيماني؟

10 شهريور 1388 ساعت 10:14


اينجانب بعنوان يك كارشناس منتقد و صاحب نظر صنعت برق كه بيشترين و  شديدترين و تندترين  انتقادات را در طي چهار سال گذشته نسبت به كاستي‏هاي موجود در زمينه اجراي اصل 44، عدم مديريت بهينه منابع آب و انرژي و سایر مسایل حوزه انرژی داشته ام، مقارن با بررسي صلاحيت وزيران پيشنهادي آقاي احمدي نژاد در دولت دهم توسط نمايندگان ملت مي خواهم اينبار نه در مقام انتقاد بلكه در مقام دفاع از وزير فعلي نيرو جناب آقاي فتاح سخن بگويم. چرا؟

آقاي فتاح درکنار نقاظ ضعف و قوتشان - همانند استقلال رایی که در جریان مخالفت شجاعانه ايشان با نظر رئيس جمهور جهت بكارگيري آقاي مشائي در دولت دهم عليرغم مخالفت رهبري و اكثريت مراجع و علما نمودار شد - نقاط قوت ديگري هم دارند. مهمترين نقطه قوت ايشان  آشنائي ايشان با حوزه تخصصي خود و مسائل و مشكلات آن و همکاری چهارساله با دولت در وزارت نیرو است كه اگر آقاي احمدي نژاد فرصت دهند ايشان مي تواند در دوره جديد براي حل آنها برنامه ريزي و اقدام كند.

از نقاط قوت ديگر ايشان مي توان حسن نيت و صداقت و انصاف و انتقاد پذيري ايشان ذكر نمود. شايد ايشان از معدود وزیرانی باشد كه هرگز دستاوردهاي دولتهاي پيشين را نفي و به نام خود ثبت نكرده و تقصير مشكلات موجود را به گردن دولتهاي قبلي نيانداخته و ضمن تحمل انتقادهاي تند و تيز حتي الامكان از همكاري معاونين پيشين نيز بهره برده است.

در مقابل، نقطه ضعف عمده آقاي علي آباي نداشتن تجربه و تخصص در ارتباط با حوزه كاري وزارت نيرو است. ايشان از نگاه مردم و متخصصان تجربه‏یي ناموفق در زمينه مديريت سازمان تربيت بدني داشته اند. حالا به چه دليل براي مديريت مهمترين و حساسترين صنعت كشور معرفي شده اند؟

تا به كي بايد مردم كشور ما بايد تاوان و بهاي اين ندانم كاريها و آزمون و خطاها را  تحت نام يارانه بپردازند؟

در واقع آنچه كه درقبوض برق و آب و ديگر حاملهاي انرژي به نام يارانه  به مردم پرداخت مي شود و قرار است كه با اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها حذف و هزينه آن به مردم و اقتصاد نحيف كشور تحميل شود؛ سهم زيادي از آن بهاي بيخردي و بي لياقتي و ناكارآمدي مديران مربوطه است تا ارزان فروشي انرژي.

به راستي اشتراك و ارتباط حوزه كاري سازمان تربيت بدني با وزارت نيرو به جز شعار سر در سازمان تربيت بدني كه مي گويد: ‌"ز نيرو بود مرد را راستي؛ ز سستي كژي زايد و كاستي"  چيست؟

شايد يكي از برنامه هاي كاري آقاي علي آبادي براي وزارت نيرو سرلوحه قرار دادن اين شعر و شعار سازمان تربيت بدني در  وزارت نيرو باشد. اما ايشان چقدر در تحقق اين شعار در سازمان تربيت بدني موفق بوده اند كه حالا بخواهند وزارت نيرو را لابد به زور بازو - چرا که ایشان تجربه و تخصصی در زمینه انرژی ندارند - از كژي و كاستي برهانند؟

و بالاخره مهمترين نقطه ضعف آقاي علي آبادي اين است كه قبل از اثبات برادري ادعاي ارث كرده اند. ايشان قبل از آنكه از مجلس راي اعتماد بگيرند با هدايت پسر عموي خود (منبع: مطبوعات، 87.6.3) كه از قبل در مقام معاونت وزير نيرو بكار گماشته شده است پا به درون وزارتخانه گذارده و با مديران صنعت برق جلسه‌ای شبیه به جلسه معارفه گذاشته است. اين رويه غير مالوف و غير اخلاقي حاكي از اطمينان ايشان به نتيجه بخش بودن لابيهاي انجام گرفته در خلال ضيافتهاي افطاری است.

ايشان بجاي حضور در كميسيون مربوطه در مجلس براي  ارائه برنامه و سوابق و تجربيات كاري خود، در وزارتخانه مربوطه حضور بهم رسانده و با همكاري مديران مربوطه مشغول تهيه برنامه كاري و از بر كردن اصطلاحات تخصصي لازم جهت ارائه در كميسيون مربوطه درصورت لزوم مي باشند و اين امر به وضوح ناديده گرفتن مجلس و راي نمايندگان ملت و دلخوش كردن به لابيهاي ضيافتهاي افطار بجاي ارائه برنامه و طرح نظريات كارشناسي در كميسيون مربوطه مجلس است.

در هر صورت بدلايل متعدد بنده عليرغم همه نقطه ضعفها و انتقادات گذشته خود به مديريت وزارت نيرو، آقاي فتاح را اصلح تر از آقاي علي آبادي براي گزينه وزارت نيرو دانسته و بعنوان يك كارشناس صاحب نظر صنعت برق از نمايندگان محترم ملت مي خواهم تا بجاي وزير پيشنهادي وزير موجود يعني آقاي فتاح را براي گزينه وزارت نيرو برگزينند و در غير اينصورت نمايندگان ملت بايد پاسخگوي مشكلات و معضلات متراكم اين صنعت و بحرانهاي پيش روي آن در آينده به مردم باشند. 

*كارشناس صنعت برق


 


کد مطلب: 52720

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfxedt.w6d00agiiw.html?52720

الف
  http://alef.ir