احتمال برخورد جنگنده‌های روسیه و آمریکا در آسمان سوریه افزایش یافته‌ است

9 آبان 1395 ساعت 8:12


وب‌ سایت شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از فرماندهان نیروی هوایی آمریکا گزارش داد که اوایل ماه اکتبر یک جنگنده روسیه و یک هواپیمای نظامی آمریکا که بر فراز آسمان سوریه در حال گشت‌زنی بودن به شکل خطرناکی به هم نزدیک شدند که احتمال برخورد جدی زیاد بود.

به گزارش میزان، وب‌سایت شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از فرماندهان نیروی هوایی آمریکا گزارش داد که  اوال ماه اکتبر یک جنگنده روسیه و یک هواپیمای نظامی آمریکا که بر فراز آسمان سوریه در حال گشت‌زنی بودند که به شکل خطرناکی به هم نزدیک شدند به طوری که احتمال برخورد  زیاد بوده است.

 ژنرال «جِف هاریجیان» فرمانده عملیات های نیروی هوایی آمریکا درخاورمیانه ضمن خطرناک خواندن این واقعه تصریح کرد: هردو هواپیما با سرعت بالا و چراغ خاموش در شب 17 اکتبر مناطق شمالی سوریه در حرکت بودند و این دو آنقدر به هم نزدیک شده بودند که احتمال برخورد بسیار بالا بود.

«هاریجیان» می‌افزاید که جنگنده روسیه در حال اسکورت و پشتیبانی یک هواپیمای جاسوسی روس بود.

گزارش «سی‌ان‌ان» در این باره می‌افزاید: در زمانی که تنش بین آمریکا و روسیه بر سر نقش روسیه در جنگ سوریه بالا گرفته‌است، این نزدیکی خطرناک دو جنگنده روسیه و آمریکایی بحران سوریه هشدار جدی از این است  که تشدید بحران سوریه چگونه می تواند تنش بین آمریکا و روسیه را بدتر کند.

یک مقام نظامی آمریکا با اشاره به تنش‌های موجود بین آمریکا و روسیه، احتمال برخورد جنگنده‌های آمریکایی و روسیه در آسمان سوریه وجود ندارد و نباید چنین نزدیکی‌های خطرناکی را به عنوان  اشتباهاتی بی‌ضرر تفسیر کنیم.

ژنرال «هاریجیان» در رابطه با احتمال افزایش چنین حوادثی ،ضمن اشاره به برقراری یک خط تلفن مستقیم با همتایان روسی خود برای جلوگیری از برخورد احتمالی در عملیات های همزمان در آسمان سوریه می‌گوید: احتمال چنین برخوردهایی در شش هفته گذشته بالا رفته است چون آمریکا برای آغاز عملیات خارج کردن کنترل شهر «رقه» از داعش،هواپیماها و جنگنده‌های بیشتری در آسمان شمال غربی سوریه اضافه کرده است.

مقامات نظامی آمریکا در رابطه با این حادثه مدعی هستند که شب حادثه خلبان آمریکایی براساس رویه معمول تلاش کرده با استفاده از یک بی‌سیم اضطراری با جنگنده روسیه ارتباط برقرار کند اما از خلبان روس پاسخی دریافت نکرده است .


کد مطلب: 408105

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfxcdjtw6dxya.igiw.html?408105

الف
  http://alef.ir