روابط ایران و عراق در دوران پساداعش

27 شهريور 1395 ساعت 7:52


دکتر حشمت الله فلاحت‌پیشه در تازه‌ترین یادداشت خود که در گروه نخبگان خبرآنلاین منتشر شده روابط ایران و عراق پس از شکست کامل داعش را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌نویسد: «پیش از ورود مشکوک داعش به عراق دو فرصت فرهنگی و اقتصادی بی‌سابقه برای جمهوری اسلامی ایران در حال تثبیت بود. اول بازگشایی مرز بین‌المللی خسروی به روی زائران عتبات عالیات و دوم مبادلات اقتصادی که می‌رفت به مرز سالانه ۱۲ میلیارد دلار بالغ شود. داعش به صورت برنامه‌ریزی شده‌ای تا منطقه «جلولا» در ۴۰ کیلومتری مرز جمهوری اسلامی ایران پیش آمد و دو فرصت فرهنگی و اقتصادی فوق را با تهدید جدی مواجه ساخت. آنها هم مرز حرکت زائران را مسدود و ناامن کردند و هم مسیر ترانزیت کالا را بستند.»

وی ادامه می‌دهد: «اکنون شرایط میدانی عراق از آن زمان فراهم‌تر است. انتظار می‌رود با عقب‌نشینی و پاکسازی داعش، مسیر زائرین و ترانزیت کالا تقویت شود. با فرض ایجاد امنیت در مسیرهای ترانزیتی بین ایران و عراق دو فرصت تاریخی قابل احیا خواهد شد:

اول: ایجاد پیوند قلبی میان مردم دو سوی مرز با احیای مسیر تردد زوار از خسروی و دوم: هدفگذاری صادرات غیرنفتی بیست میلیارد دلاری به عراق تا پنج سال آینده (افق ۱۴۰۰) یعنی رقمی بیش از ۱۵ برابر مبادلات امروز ایران با ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپایی، آن هم در شرایطی کاملا برتر به سود ایران در توازن اقتصادی.»


کد مطلب: 392761

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfv0dmyw6d1ea.igiw.html?392761

الف
  http://alef.ir