بیادی: احمدی نژاد با اصولگرایان کنار نمی آید/ باهنر نظر شخصی خود را درباره روحانی گفته است

7 شهريور 1395 ساعت 13:08


دبیر کل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی نیز ساختار اجرایی کشور را دارای نواقصی می داند که باعث بر سر قدرت آمدن باندهای متصل به قدرت و ثروت است.

به گزارش تابناک، حسن بیادی در گفت و گویی اظهار کرد: بنده بخش مهمي از معضلات مربوط به مسائل اقتصادی را به باندهای قدرت و ثروت مرتبط مي دانم، زیرا این معضل کشور را وارد سیستم دلالی کرده و باعث شده، چرخه تولید از کار بیفتد و واردات گوی سبقت را از صادرات برباید.

بیادی در این گفت و گو درباره نواقص جدی جریان های اصولگرایی و اصلاح طلبی، راهکارهای وحدت اصولگرایان در انتخابات آتی، چگونگی بهره گیری اصلاح طلبان و اصولگرایان از نیروهای متعادل دو جناح، عملکرد دولت، احتمال حمایت اصولگرایان از روحانی، حق احمدی نژاد برای کاندیداتوری و ... سخن می گوید.

آنچه در ادامه می خوانید، مشروح گفت و گوی با "حسن بیادی" نایب رئیس دوره دوم و سوم شورای شهر تهران، دبیر کل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی و سخنگوی جبهه ایستادگی ایران اسلامی است.

نقص جدی جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی

*  آقای بیادی برای نخستین پرسش، آینده جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی را با توجه به شرایطی که در آن قرار گرفته اند؛ چطور می بینید؟

ـ بیادی: فكر مي كنم هر دو تفكر به طور طبيعي در حال تغيير تفكر، جابجايي و جايگزيني نيروي انساني خود هستند؛ هرچند هر دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی در توسعه، تربيت، رشد سرمايه و منابع نيروي انساني ضعيف بوده اند و گردش نخبگان در آن ها به سختي و به صورت ناقص صورت مي پذيرد.

*به نظر شما، همین گردش سخت و ناقص نخبگان باعث شده که برخی بگویند اصولگرایان و اصلاح طلبان گزینه شاخصی که بتواند حایز آرای انتخابات آتی باشد، ندارند؟

ـ بیادی: همان طور كه مي دانيد، ساختار اجرايي كشور داراي نواقصي است كه هيچ دوره اي در ادوار مجالس و دولت هاي جمهوري اسلامي، اهميتي براي تغيير و ساختار اجرايي قائل نشده اند. يكي از این نواقص، كمبود احزاب قدرتمند، كارا و پاسخگو هم در مجلس و هم در دولت است كه به همين دليل، باندهاي متصل به قدرت و ثروت به طور طبيعي بر سر قدرت مي آيند.

این فرآیند باعث شده كسي كه شايستگي واقعي براي مديريت در سطوح مختلف را داراست، جايگاهي نداشته باشد و با اين دلایل، حتما اين دو تفكر در ارائه كانديدا در سطوح مختلف از افراد همان باند خود استفاده و براي آوردن رأي مردم را هم با شيوه هاي مختلف قانع و پس از آوردن رأي، عدم وابستگي خود و دولت را از افتخارات خود اعلام مي كنند!

* با این حساب، آیا دولت یازدهم با عملکرد فعلی می تواند برای چهار سال دیگر ادامه پیدا کند؟

ـ بیادی: با اين روند ناقص و پر هزینه در امور اجرايي، هيچ اتفاقي دور از ذهن نيست، زیرا وقتي ساختار ضعيف باشد، حتماً مشاركت و نقش مردم در امور اجرايي كاهش پيدا خواهد کرد؛ هرچند دولت رأي هم بياورد.

* یک نکته مهم اینکه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس اخیر نتوانستند شرایط لازم از جمله وحدت را برای پیروزی داشته باشند، فکر می کنید، تجربه انتخابات گذشته باعث وحدت اصولگرایان در انتخابات آتی باشد یا خیر؟

ـ بیادی: اصولگرایان با تغيير جدي در رفتار، تفكر، عدم تماميت خواهي و گردش نخبگان شايد بتوانند در انتخابات اردیبهشت ماه سال آینده به وحدت برسند.

* اصلاح طلبان هم در انتخابات گذشته ریاست جمهوری و مجلس فرد و افرادی که بتوانند حائز اکثریت آرا و پیروز انتخابات لقب بگیرند، نداشتند؛ برای همین استراتژی وحدت با بخشی از طیف اصولگرایی را برای رسیدن به قدرت دنبال کردند، اولا نظرتان درباره این راهکار سیاسی که اصلاح طلبان دنبال کردند چیست؟ در ثانی فکر می کنید این شرایط برای این انتخابات و حتی در آینده ادامه دار خواهد بود یا خیر؟

ـ بیادی: با توجه به شناختي كه از هر دو جناح داشتم، نظرم اين بود كه هردو جناح چون سنتي هستند و ديگر نه محبوبيت و نه كارايي لازم را دارند و حداقل ٧٠ درصد از تفكر و نيروي انساني دو جناح در حال تغيير جدي هستند؛ لذا بنده پيشنهاد داشتم كه هردو جناح در مورد استفاده از افراد متعادل، انقلابي و ولايي از نيروهاي يكديگر استفاده كنند. البته فكر مي كنم در مورد چگونگي و نحوه انتخابات هم بايد داراي تغيير جدي باشيم.

اینکه روحانی کاندیدای اصولگرایان باشد نظر شخصی باهنر است

* آیا همین موضوع باعث شد آقای باهنر بگوید شاید روحانی به عنوان کاندیدای جریان اصولگرایی در انتخابات آتی معرفی شود، البته در صورت اجرای برخی شروط، شما این مورد را یک تاکتیک انتخاباتی می دانید یا فکر می کنید، این احتمال وجود دارد؟

ـ بیادی: آقاي باهنرعقيده شخصي خودشان و يا نظر جامعه اسلامي مهندسين را بيان مي كنند. البته این موضوع مي تواند يك تاكتيك سياسي براي دانستن نظر جناح و يا جناح ها هم باشد.

*نظرتان راجع به عملکرد دولت چیست؟ مهمترین نقاط ضعف و قوت را در سه سالی که از عمر قوه مجریه گذشته چه می بینید؟

ـ بیادی: از ویژگی های مثبت دولت یازدهم را سامان دادن به آشفتگی بازار مي دانم. دولت یازدهم توانست نابسامانی اقتصادی را منطقی کند و اگر به یاد داشته باشیم، پیشتر آشفتگی اقتصادی در کشور وجود داشت و هر روز مردم گرفتار نوسان قیمت ارز و ریال بودند و جامعه از این ناحیه دچار تشویش و آشفتگی اقتصادی شده بود.

دولت آقای روحانی توانست آشفتگی و معضلاتی را که در دولت گذشته بود، برطرف کند و امروز هم مردم نیز قبول کرده اند، گرانی و رکود موضوعی است که زمان بر بوده و باید منطقی حل و فصل شود.

* اما رکود یکی از مهمترین معضلات اقتصادی است که دولت هنوز نتوانسته درباره آن چاره اندیشی کند.

ـ بیادی: مسأله رکود از گذشته بوده و یک شبه حل نخواهد شد و همه باید قبول کنیم، حل مشکلات اقتصادی که رکود یکی از بندهای آن است، مدت دار خواهد بود.

دولت در مذاکرات موفق بود اما طرف مقابل به تعهداتش عمل نکرد

در زمینه نگاه دولت یازدهم به سیاست خارجی بايد بگويم كه عملکرد سیاست خارجی اين دولت نسبت به دولت قبل قابل توجه است، زیرا مشکلاتی را که در گذشته به وجود آمده بود، تا حد بسیار زیادی رفع کرد. دولت در مذاکرات موفق عمل کرد؛ هرچند طرف های مذاکره کننده به دنبال این بودند کشور مسیری را طی کند که دلخواه آنان است، تیم سیاست خارجی ما بنا بر سیاست هایی که مقام معظم رهبری تعیین کرده بودند، حرکت کرد. حال اینکه طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد، مقوله دیگری است.

درباره عملکرد دولت در بخش اقتصادی هم باید اشاره کنم، به دلیل موضوعات رکودی، تورمی و كاهش غير مترقبه قيمت نفت، که در کشور وجود داشت و دست دولت از منابع برای توسعه و تزریق به تولید باعث شد تا اشتغال روز به روز بحرانی شده و شاهد تعطیلی و نیمه تعطیلی کارخانه ها باشیم.

لذا موضوعات تورمی و رکود ارتباطی به دولت نداشته و پیوستگی آن به گذشته و بخشی به سیاست های جامعه جهانی برمي گردد.

باندهای قدرت و ثروت کشور را وارد سیستم دلالی کرده اند

بنده بخش مهمي از معضلات مربوط به مسائل اقتصادی را به باندهای قدرت و ثروت مرتبط مي دانم، زیرا این معضل کشور را وارد سیستم دلالی کرده و باعث شده، چرخه تولید از کار بیفتد و واردات گوی سبقت را از صادرات برباید.

همین اقدام باندهای قدرت و ثروت سبب شده تا قیمت نیروی انسانی افزایش یابد و راه اندازي چرخه توليد به سختي انجام شود. اکنون گویا پاشنه آشيل دولت بيكاري، اشتغال و توليد است. فساد اداري از موضوعات مهم دیگری است كه موريانه اي درحال گسترش بوده و در همه سازمان ها با شدت و يا ضعف قابل مشاهده است.

احمدی نژاد حق دارد کاندیدا بشود

* آقای احمدی نژاد تحرکاتی دارد که برخی آن را فعالیت برای انتخابات قلمداد می کنند، شما فکر می کنید که آیا وی در نهایت کاندیدا بشود یا خیر؟ اگر کاندیدا بشود، به نظر شما ممکن است اصولگرایان از وی حمایت کنند و آیا شرایط لازم برای تأیید صلاحیت و کسب رأی مردم را خواهد داشت؟

ـ بیادی: احمدی نژاد هم می تواند یکی از این افراد (کاندیداها) باشد. به هر حال ایشان در کارنامه اش هم عملکرد مثبت دارد و هم منفی. طبیعی است، طرفدارانی نیز در جامعه دارد و این حق هر کسی است که بخواهد در انتخابات شرکت کند.

اصولگرایان با احمدی نژاد کنار نمی آیند

بنده به شخصه فكر نمی كنم که آقاي احمدنژاد با باند و يا جناح اصولگرا كنار بيايند. از طرفی هم اصولاً رد و يا قبول صلاحيت افراد (کاندیداها) بنا بر قانون بر عهده اعضای محترم شوراي نگهبان است.

دولت ها در هیچ دوره ای نتوانسته اند بر اساس چشم انداز شعارهایشان را ارائه کنند

* فکر می کنید چه کسی، چه روشی و چه شعاری در انتخابات آتی ریاست جمهوری پیروز عرصه خواهد بود؟

ـ بیادی: متأسفانه به دلیل مشكلات مختلفي كه در ساختار اجرايي وجود دارد و اینکه دولت ها در هيچ دوره اي نتوانسته اند بر پایه برنامه و سند چشم انداز، شعارهاي خود را به مردم ارائه کنند، نوعاً شعارشان بيانی است. شيوه و تبليغات گوناگونی که حائز رأی می شوند، مبتنی بر شعارهای اقتصادي هستند.


کد مطلب: 385949

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfjtdm1w6dc1a.igiw.html?385949

الف
  http://alef.ir