حضور نخست وزیر مالزی در تظاهرات علیه "نسل‌کشی" مسلمانان میانمار

14 آذر 1395 ساعت 11:40


نخست وزیر مالزی تظاهراتی را علیه "نسل‌کشی" مسلمانان روهینجا در میانمار رهبری کرد.
 

به گزارش ایسنا، به نقل از آسوشیتدپرس، نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی در این تظاهرات که امروز (یکشنبه) در استادیوم کاوالالامپور برگزار شد، گفت که مالزی به عنوان یک کشور مسلمان پیامی قاطعانه به آنگ سان سوچی، رهبر میانمار می‌دهد و آن اینکه "دیگر کافی است".

رزاق همچنین متعهد شد تا برای حقوق اقلیت روهینجا مبارزه کند.

وی در این باره ادامه داد: جهان نمی‌تواند گوشه‌ای بایستد و شاهد وقوع نسل کشی باشد.

برخی منتقدان رزاق را که خود این روزها با رسوایی‌های مالی متعدد دست و پنجه نرم می‌کند، به استفاده از این تظاهرات برای جلب حمایت مسلمانان مالایی پیش از انتخابات 2018 متهم می‌کنند.

تظاهرات در مالزی علیه نسل کشی در میانمار
نخست وزیر مالزی در تظاهرات امروز با تمسخر آنگ سان سوچی به عنوان دریافت کننده جایزه صلح نوبل به دلیل انفعالش در مقابل این "نسل کشی"، از وی خواست تا در مقابل این اقدام دست به کاری بزند.

رزاق طی سخنرانی خود در مقابل تظاهرات پنج هزار نفره مردم مالزی در کوالالامپور خاطرنشان کرد: دولت میانمار باید این درگیری خونین را در مناطق غربی خود متوقف کند؛ جایی که بسیاری از اقلیت مسلمان با داستان‌هایی از تجاوز، شکنجه و جنایت تلاش به فرار می‌کنند.

نخست وزیر مالزی در ادامه رهبر میانمار را این چنین به سخره گرفت و پرسید: فایده آنگ سان سوچی و جایزه صلح نوبل‌اش در این میان چیست؟ ما می‌خواهیم به او بگویم که دیگر کافی است.



وی در ادامه از سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل خواست تا در مقابل این مساله دست به اقدامی بزنند.

بیش از 10 هزار تن از اقلیت مسلمان روهینجا طی هفته‌های اخیر به بنگلادش گریخته‌اند. این افراد که توانسته‌اند با عبور از مرز خود را به بنگلادش برسانند داستان‌های ترسناکی از تجاوزهای دسته جمعی، شکنجه و کشتار به دست نیروهای امنیتی میانمار تعریف می‌کنند. با این حال دولت میانمار این ادعاها را رد کرده اما از حضور خبرنگاران خارجی و بازرسان مستقل در این منطقه جلوگیری می‌کند.

در این میان دولت مالزی طی ماه‌های اخیر انتقادات خود از میانمار را به دلیل عدم توانایی در مدیریت این بحران افزایش داده است. ماه گذشته دولت مالزی سفیر میانمار را فرا خواند و در این باره درخواست توضیح داد.

یکی دیگر از وزرای ارشد دولت مالزی نیز از گروه کشورهای آ سه آن، خواسته تا عضویت میانمار در این بلوک را مورد بازنگری قرار دهد.

وزارت خارجه این کشور نیز روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای به شدت از بحران میانمار انتقاد و دولت این کشور را به مشارکت در پاکسازی قومی متهم کرد. اما تحلیلگران می‌گویند که این مساله برای نجیب رزاق که با ادعاهای گسترده‌ای درخصوص فسادهای مالی روبرو است تنها تلاشی برای حساسیت زدایی مردم کشورش در این باره است.


کد مطلب: 420372

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfexdj0w6d0ma.igiw.html?420372

الف
  http://alef.ir