یک پیروزی نتیجه چند سال اشتباه

بخش تعاملی الف - محمدحسین اعتزازیان

26 خرداد 1392 ساعت 10:02

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


نتایج انتخابات هر چه که باشد به نفع جمهوری اسلامی است.مسئله ی مهم حرکت آرام مردم به سمت اعتدال است.اینکه بالاترین آرا در میان اصولگرایان به محمدباقر قالیباف و در میان اصلاح طلبان به حسن روحانی اختصاص یافت ، کم کم نشان از یک بلوغ سیاسی دارد.کناره گیری عارف قبل از شروع انتخابات و کم بودن آرای جلیلی (با همه ی احترامی که برای شخصیت این دو بزرگوار قائلم) نشان دهنده ی کنار گذاشتن دو جریان مرتجع(رجوع کننده ی به عقب) است. در حالی که عارف خود را خاتمی ۷۶ می داند و جلیلی ، احمدی نژاد۸۴!

اتفاقا اتحاد اصلاحات و روحانی نشان دهنده ی بلوغ سیاسی اصلاحات است.اصلاحات بعد از تجربه ی تلخ سال ۸۸ که تقریبا همه آن را مرگ اصلاحات می دیدند ، توانست بهترین گزینه را برای ریاست جمهوری انتخاب کند.رای آوردن روحانی ، نشان از رشد جامعه دارد ، نشان از رشد مردم و سیاستمدارانی که وقتی عرصه را برای برگزیدن گزینه ی حداکثری مناسب نمی بینند ، به گزینه ی حداقلی اکتفا می کنند.

از طرف دیگر این شکست برای اردوگاه اصولگرایی لازم بود. دسته ی عمده ی اصولگرایان که خود را صاحب نظر مردم می پنداشتند ، فهمیدند که مردم به هیچ جریانی برای همیشه تضمین نمی دهند.جریان اصولگرا متاسفانه در این سالها نه به اصولش پایبندی چندانی نشان داد و نه حرکت جدیدی برای رشد و اعتلای خود انجام داد.تا جایی که در مرحله ی آخر با افتخار از محصول ۸ سال قبل خود دوباره پرده برداری کرد! اصولگریان در این چند سال ، حاضر به تبری از عناصر افراطی نشدند.تنها برای پوشاندن عیوب خود جریانی دولتی را باعث و بانی تمام مشکلات دانستند.تا جایی در افراط پیش رفتند که با مسئله ی رای دادن مقلد مآبانه برخورد کردند.علمای پیشوای اصولگرایان تا جایی شان علمی خود را نادیده گرفتند که برای ریاست جمهوری نامزدی را زیر آسمان ها و روی زمین ، اصلح معرفی کردند ، نامزدی که صلاحیتش تایید نشد.رفتار اصولگرایان با انتخابات ۸۸ سیاهترین نقطه ی کارنامه ی ایشان است. کیهان که به نوشتن سرمقاله های تند و زننده عادت کرده بود باید دریافته باشد که سهم مهمی در آرای ریخته شده ی اصولگرایان دارد.کدام اصولگرا از کیهان تبری جست؟

از طرف دیگر طرح نا بهنگام مسئله ی جریان انحرافی توسط رسانه های اصولگرا که ظاهرا تلاشی برای تطهیر بخش عمده ی اصولگرایان حامی احمدی نژاد بود با عجله و اشتباه انجام شد ، حتی کار به جایی رسید که عارف در مناظره جریان انحرافی را موهوم خواند! اتفاقا طرح مسئله ی جریان انحرافی -که موهوم هم نبود- باعث اتفاق رسانه های اصلاح طلب و منتقد اصولگرا علیه طراحی کنندگان آن شد و جریانی که حالا به پایداری معروف شده است ، بیشترین ضرر را از آن دید.

مسئله ی مهم تر در این میان ، تفرقه ی اصولگرایان در آستانه ی انتخابات بود: قوز بالای قوز!

کنار نرفتن جلیلی به نفع قالیباف و لج بازی های کودکانه ی پایداری ها، باعث تمام شدن کار در دور اول انتخابات و برد روحانی شد.طرفداران جلیلی با القای این توهم که قالیباف و روحانی رای ندارند و یا اینکه انتخابات قطعا به دور دوم کشیده خواهد شد ، اندک احتمال پیروزی قالیباف در دور دوم انتخابات را به نا امیدی تبدیل کردند.قطعا اصولگرایان انتقام شکست قالیباف را از طرفداران جلیلی خواهند گرفت؛انتقامی که احنمالا به تفرقه ی بیشتر اصولگرایان خواهد انجامید!

نهایتا انتخابات ۹۲ نسبت به انتخابات ۸۸ شیرین تر و پر ثمرتر بود.اولا انتخاب بین خوب و خوب تر بود نه بد و بدتر .ثانیا خطر روی کارآمدن جریان تندرو برطرف شد و ثالثا جمهوریت نظام تثبیت ودروغ بودن اتهام تقلب در انتخابات ثابت شد.

برآیند همه ی اتفاقات فوق قطعا به نفع جمهوری اسلامی است.


کد مطلب: 190189

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfcxdy1w6d1ya.igiw.html?190189

الف
  http://alef.ir