روی میزی به جای زیر میزی؛

واقعی کردن اسم مستعار افزایش تعرفه ها

بخش تعاملی الف - مهندس مهدی نظری (دبیر انجمن منتقدین مدیریت)

15 آبان 1393 ساعت 7:49

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.



بالاخره دم خروس طرح واقعی کردن تعرفه های سلامت برای همگان نمایان شد و مشخص شد که بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان به درآمد پزشکان پردرآمد اضافه می شود و هزینه بسیاری از خدمات افزایش نجومی یافته.

نکاتی در رابطه با این طرح به اصطلاح واقعی کردن هزینه ها قابل توجه مردم و مسئولین باید باشد؛

۱- طرح و پروژه وزیر و وزارت بهداشت از ابتدا معلوم بود. چرا که قبلا به کرات در رسانه ها از عبارت واقعی کردن استفاده شده بود و تلویحا و مبهم به افزایش قیمت اشاره شده بود. و البته از آنجا که پزشکان و بیمارستان های خصوصی هم همنوا با دولتی ها بر طبل واقعی کردن تعرفه می کوبیدند مشخص بود که چه بلایی سر ملت قرار است بیاید.

۲- طرح های کاهش پرداخت مردم به ده درصد و... هم به نظر حقیر بیشتر برای همین افزایش بود. و اصلا اعلام درصد وقتی که قیمت مشخص نیست نوعی فریبکاری است. مثلا ده درصد ۱۰۰ هزارتومان برابر با صد درصد ده هزارتومان است. حالا بیمار ۳۰ درصد ده هزار تومان را بدهد بهتر است یا ده درصد صدهزارتومان؟! البته در هر صورت منافع پزشکان محترم محفوظ است چون حتی اگر بیمار به ظاهر صفر ریال هم بدهد در عمل پزشک پولش را به صورت صد درصد و کامل از بیت المال می گیرد و به قولی فقط مردم نمیفهمند از کجا خورده اند!

۳- مگر پزشکان کم درآمد داشتند؟! یک پزشک معمولی چندین برابر یک پرفسور ریاضیات یا مهندسی دانشگاه شریف و یک استاد تمام مدیریت و اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درآمد دارد. و اگر هم رده بخواهیم حساب کنیم آن پرفسور را باید با یک فوق تخصص زبردست مقایسه کنیم که متاسفانه اصلا درآمدهایشان قابل مقایسه نیست.

۴- وزارت بهداشت یکی از دلایل خود را حذف زیر میزی اعلام کرده! اصلا چرا باید پزشکی که ده ها میلیون تومان درآمد ماهانه دارد زیر میزی بگیرد؟! آیا این حسن تعلیل آوردن جناب وزیر توجیهی برای این امر غیر موجه نیست!

۵- مگر قبلا پزشکان چند هزار میلیارد تومان زیر میزی می گرفته اند که ۱۵۰ میلیارد تومان از بیت المال روی میزشان می گذاریم تا زیر میزی نگیرند؟

۶- از همین جا به همه مسئولین ذی ربط، نمایندگان محترم مجلس، رسانه ها و هر کسی که مسئولیتی در قبال مردم دارد هشدار می دهیم که افزایش تعرفه ها یکی از اقدامات منفی از سلسله اقداماتی است که به دنبال کسب منافع حداکثر برای پزشکان است، کاهش ظرفیت پزشکی دانشگاه ها برای حفظ منافع اعضای نظام پزشکی، کاهش سنوات خدمت در مناطق محروم و... گام های دیگری است که زمزمه های آن به گوش می رسد.


کد مطلب: 247988

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfced0cw6dj1a.igiw.html?247988

الف
  http://alef.ir