زنجيره بلفورد چگونه گسترش مي‌يابد؟

15 مهر 1388 ساعت 9:16


این جملات را چه کسی در وصف چه کسی نوشته است؟ "شیر بیدار بیشه اسلام که موسی وار بر شب فرعونیان تاخت تا انقلاب جاودان بماند".

به گزارش "الف"، دقت در اسناد منتشر شده درباره مکاتبه آقای دکتر رحیمی معاون اول رییس جمهور با دانشگاه جعلی بلفورد نکات قابل توجهی را مشخص می‌کند.

بنابراین گزارش، آقای رحیمی در پایان فروردین 1386 (1386.1.30) در مکاتبه با دانشگاه بلفورد آقای ابراهیم صیقلانی را به این دانشگاه جعلی معرفی می‌کند.


اما در نامه‌ دیگری که تاریخ آن خرداد 1387 (1387.3.20) یعنی تقریبا یکسال بعد است، بار دیگر آقای رحیمی دست به قلم می‌شود و این بار در نامه‌ای به دبیر کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور عده‌ای را معرفی می‌کند که در این میان نام "دکتر ابراهیم صیقلانی" دیده می‌شود.



اما نکته دیگری که قابل ذکر است این که سه سال قبل از معرفی آقای صیقلانی به دانشگاه جعلی بلفورد توسط آقای رحیمی، در تاریخ 84.8.24 نامه‌ای از طرف مشاور رییس و مدیرکل حوزه ریاست دیوان محاسبات به رییس وقت مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود که بهت خوانندگان این نامه را برمی‌انگیزد.

در این نامه که ابراهیم صیقلانی، رییس دفتر رحیمی، به حدادعادل نوشته است از ادبیاتی استفاده شده که در صورت رواج در سیستم اداری، نه تنها راه بر هرگونه انتقاد می‌بندد، بلکه به شکل‌گیری روابط مدیریتی بر اساس تملق‌گویی و تعریف و تمجید می‌انجامد.

وی در نامه به رییس مجلس، از رحیمی به عنوان فردی نام می‌برد که "موسی وار بر شب فرعونیان تاخت تا انقلاب جاودان بماند".

رییس دفتر رحیمی ادامه می‌دهد؛ "این جانب شهادت می دهم دکتر رحیمی در ایامی که بسیاری از مدیران در گردش و استراحت هستند، این شیر بیدار بیشه اسلام خواب و آسایش را از متخلفین گرفته است".

مدیر کل حوزه ریاست دیوان محاسبات در ادامه تمجید و تعریف از رییس خود الفاظی دیگر را نیز به کار می‌برد؛ "سینه نحیفش مورد نشانه دوستان قرار می‏گیرد" و "زیر تیغ عمل جراحی در محضر حضرت معبود" از این الفاظ هستند.

صیقلانی در همان نامه در کنار تعریف و تمجیدهای عجیب و غریب، آماری عجیب و غریب‌تر از عملکرد رحیمی را نیز ارایه می‌دهد. وی می‌گوید:

"یک شبه ره صد ساله پیموده است و عملیات 6 ماهه سال 84 آن حدود 4 برابر عملکرد 25 ساله این دیوان است" .

نکته جالب توجه آنکه میر ولد رییس پیشین دیوان محاسبات کشوردر مراسم تودیع خود در تاریخ 11 آبان 83 تاکید کرده بود: تهیه 600 گزارش از بخش های مختلف در طول یک سال گذشته در این دیوان صورت گرفته است.

با نگاهی به آماری که میرولد، رییس دیوان قبل از رحیمی، اعلام کرده است مشخص می شود که در طول یک سال ریاست وی حدود 600 گزارش تهیه شده است. همانگونه که خبرگزاری مهر که این سند را در آن زمان منتشر کرده بود نوشته است؛ اگر میانگین گزارشهای سال‌های گذشته دیوان را حتی نصف این آمار یعنی 300 عدد در سال بدانیم، در طول 25 سال گذشته به عدد 7500 گزارش می رسیم که با احتساب 4 برابر فعالیت بیشتر دیوان محاسبات (طبق گفته مدیرکل حوزه ریاست رحیمی) این میزان در 6 ماه اول سال به عدد بهت انگیز 30000 گزارش می رسد و اگر 180 روز فوق را تماما روزهای کاری فرض کنیم نتیجه معادل 167 گزارش در هر روز خواهد شد و این یعنی در تمام 24 ساعت شبانه روز باید گزارش تهیه شود و هر ساعت هم حدود 7 گزارش باید آماده شود که کاری بس محال به نظر می رسد.

درحالی که تملق‌های رییس دفتر رحیمی از وی مورد انتقاد قرار گرفت، خود رحیمی یک سال بعد و درحالیکه همچنان رییس عالی‌ترین نهاد نظارتی مجلس بود، عباراتی را در وصف رییس قوه مجریه به کار برد که انتقادات شدید نمایندگان را برانگیخت. وی گفت: "در سوريه در شهر تاريخي بصرا كه اسم آن را بعضاً ممكن است نشنيده باشيد، يكي از مسلمانان به من گفت كه من معتقدم اگر بنا بود بعد از پيامبر، پيامبري بيايد، آن احمدي نژاد بود. در حلب ما افتخار مي كرديم، چرا كه در اين شهر وقتي راه مي رفتيم همه به ما احترام مي گذاشتند و به بركت وجود شما، ما را مورد نوازش و احترام قرار مي دادند و حتي در جاهايي ما را به چاي و بستني دعوت مي كردند."

رحيمي سپس بر غلظت تملقگويي هايش افزوده و گفته بود: "در سال گذشته همايش اين ديوان برگزار شد. در آن همايش، گزارش مشروحي از تخلفاتي كه در سال‌هاي گذشته صورت گرفته بود دادم، ولي در خدمت شما آماري ارايه نمي‌دهم؛ چرا كه مطمئن هستم دولت جناب‌عالي مملو از وزيران كارآمد، كاردان و پاكدامن است كه تخلفات در آن به شدت كاهش پيدا مي‌كند".

الف در روزهای آینده در جهت کمک به دولت و رییس‌جمهور محترم - که اکثر قریب به اتفاق مدیران آن از چنین مسایلی به دور هستند - و پاکسازی سیستم از وجود مفاسد مرتبط با مدارک جعلی و نیز مفاسد اخلاقی دیگر همانند گسترش تملق‌گویی،‌ گزارش‌های دیگری از ابعاد گسترده رسوایی بلفورد را منتشر خواهد کرد.


کد مطلب: 54871

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcezv8n.jh8efi9bbj.html?54871

الف
  http://alef.ir