مهمترین رقبای «محمد بن سلمان» چه کسانی هستند؟

4 تير 1396 ساعت 15:52


رویترز در گزارشی به بررسی طرح مهندسی شده پادشاه عربستان سعودی برای رسیدن پسرش به تخت پادشاهی پرداخت و مهمترین رقبای پسر ملک سلمان در این مسیر را معرفی می‌کند.

به گزارش فارس، برای نخستین بار در تاریخ عربستان سعودی، پادشاه آینده این کشور از نسل نوه‌های «عبدالعزیز آل سعود» خواهد بود و هنوز هیچ قانون رسمی برای نحوه جانشینی در نسل نوه‌های ملک عبدالعزیز که ده‌ها نفر را شامل می‌شود، وجود ندارد.

رویترز در گزارشی با عنوان «همه رقبای محمد بن سلمان» می‌نویسد: بسیاری می‌گویند که انتقال قدرت در عربستان تا مرگ ملک سلمان طول نخواهد کشید و زمانی که وی هنوز در قید حیات است، این اتفاق روی خواهد داد.

«مامون فندی» از تحلیل‌گران امور عربی مقیم در لندن در این‌باره می‌نویسد: به احتمال زیاد، ملک سلمان می‌خواهد خود شاهد انتقال قدرت در عربستان باشد و طرح بزرگی برای این انتقال قدرت ترسیم کرده است.

چه کسی می‌تواند با ولی‌عهد رقابت کند؟

برخی می‌گویند که با خارج شدن «محمد بن نایف» از جدول جانشینی ملک سلمان، بزرگترین رقیب محمد بن سلمان کنار رفت. فردی که پسر برادر بزرگ ملک سلمان سعنی شاهزاده نایف بود و برای ده‌ها سال وزارت کشور عربستان را اداره می‌کرد و تا زمانی که در سال 2012 درگذشت، ولی‌عهد بود.

 یکی از کارشناسان امور خلیج فارس در دانشگاه تکزاس درباره ولی‌عهدی پسر شاه سعودی می‌نویسد: می‌دانیم که نوعی نارضایتی وجود دارد اما تا به این لحظه که همه سعودی‌ها در یک صف مانده‌اند. تا به این لحظه هیچ نشانه‌ای از بحران در خاندان سلطنتی مشاهده نمی‌شود.

پادشاه عربستان سعودی، چهارشنبه پیش، وزارت کشور را نیز از محمد بن نایف گرفت و یکی از نوه‌های نایف را جایگزین او کرد که تنها 33 سال سن دارد و به این ترتیب وزارت کشور را همچنان در دست خانواده نایف قرار داد اما تحلیل‌گران می‌گویند وزیر کشور جدید، از تجربه کافی برخوردار نیست در واقع قرار است مدیون پادشاه و ولی‌عهدش باقی بماند.

از جمله شاهزاده‌های دیگری که می‌توان به آنها به چشم رقبای بن سلمان نگریست، «متعب بن عبدالله» است که پرس عبدالله بن عبدالعزیز شاه سابق عربستان و «خالد بن سلطان» پسر ولی‌عهد سابق و «مقرن بن عبدالعزیز» کوچکترین پسر در قید حیات عبدالعزیز است که در سال 2015 از ولی‌عهدی برکنار شد.

یک کارشناس سعودی که خواست نامش فاش نشود در این‌باره گفت: بازی دیگر تمام شده است زیرا محمد بن نایف کسی بود که می‌توانست در مقابل ولی‌عهدی پسر سلمان مقاومت کند که این کار را نکرد. در شرایطی که وی این مسئله را پذیرفته، جایی برای اعتراض خالد بن سلطان یا متعب بن عبدالله باقی نمی‌ماند.

با این اقدام و تصمیم ملک سلمان که با کمک کارشناسان تکنوکرات صورت گرفت و کلیه رقبای پسرش از دور خارج شدند، شاهزاده متعب آخرین عضو بزرگ خاندان حاکم در عربستان است که روابط خوب و مستحکمی با شاه و پسرش ندارد. می در راس گارد ملی با 100 هزار نیرو است اما یک دیپلمات غربی می‌گوید: محمد بن سلمان به احتمال زیاد، نیروهای گارد ملی را در نیروهای وزارت کشور ادغام خواهد کرد تا متعب را فعلا در حاشیه نگه دارد.

واقعا مشخص نیست در پشت پرده تصمیم شورای بیعت عربستان در روز چهارشنبه چه گذشته است اما به هر حال 30 عضو از 33 عضو این شورا با انتصاب محمد بن سلمان به ولایت‌عهدی عربستان موافقت کردند و به نظر می‌رسد به بزرگان خاندان حاکم در عربستان، پاداش زیادی داده شده است. به طوری که گفته می‌شود هیچ کس در این شورا نبوده که به بیعت با پسر سلمان پاسخ مثبت داده باشد و دست خالی از نشست شورای بیعت خارج شده باشد.


کد مطلب: 486513

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcezp8exjh8vni.b9bj.html?486513

الف
  http://alef.ir