در سالروز روز زمین و به یاد فلسطین؛

کاروان جهاني الی بیت المقدس به ايران مي رسد

بخش فرهنگي الف، 22 اسفند 90

22 اسفند 1390 ساعت 7:08


سي ام مارس هر سال، به یاد زمین های مصادره شده از فلسطینیان تحت عنوان روز زمین گرامی داشته می شود. اما امسال، گروه های "مردم نهاد" جهان تصمیم گرفته اند تا این تاریخ را تبدیل به روزی به یاد ماندنی در خاطره ملت های آزاده جهان کنند. ۳۰ مارس سال ۲۰۱۲ میلادی موعد کاروان هایی است که تحت عنوان «کاروان جهانی الی بیت المقدس (المسیره العالمیه الی القدس)» تصمیم دارند خود را از اقصی نقاط جهان به نزدیک ترین نقطه ممکن به شهر بیت المقدس برسانند.

اهمیت شهر بیت المقدس به عنوان معبد بسیاری از پیامبران الهی برای پیروان ادیان توحیدی از سویی و ۶۴ سال اشغال، کشتار، تخریب اماکان مقدس و منازل، پاکسازی قومی و نژادی از دیگر سو، انگیزه فعالین مردم نهاد کشورهای مختلف جهان در حرکت به سمت بیت المقدس بوده است. این حرکت به غیر از جنبه های دینی که وجه اشتراک اعضای موحد کاروان ها خواهد بود، از جنبه انسانی و فراملیتی به دنبال همراه کردن وجدان های بیدار بشری جهت اعتراض به ظلمی است که به مردم فلسطین روا داشته می شود.

ساختار مدیریتی حرکت
ساختار مدیریتی حرکت جهانی الی بیت المقدس از کمیته بین المللی مرکزی (ICC) تشکیل یافته است که شامل ۳۵ عضو از تمامی ۵ قاره دنیا است و مسوولیت تصمیم سازی حرکت را بر عهده دارد. همچنین به منظور پیگیری های اجرایی حرکت، کمیته ای تحت عنوان کمیته بین المللی اجرایی (IEC) با ۶ عضو از میان کمیته مرکزی شکل گرفته است و علاوه بر این در تمامی کشورهای همجوار فلسطین اشغالی و نیز کشورهایی که در مسیر عبور کاروان قرار دارند، کمیته های ملی حرکت متشکل از گروه های با نفوذ مردمی حامی فلسطین تشکیل شده اند.

تا کنون چهار نشست کمیته مرکزی ( دو نشست در بیروت و دو نشست در عمان) و نشست های منطقه ای شامل نشست های آسیایی، اروپایی و آفریقایی به صورت مجزا برگزار شده است.

استراتژی اقدام
مطابق برنامه ریزی صورت گرفته حرکت کاروان شامل چهار اقدام همزمان در تاریخ مذکور است:

۱. حرکت کاروان های زمینی به سمت مرزهای سرزمین های اشغالی در کشورهای اردن، سوریه، لبنان و مصر و تجمع در نزدیک نقطه ممکن به فلسطین و خاصتا شهر بیت المقدس. این کاروان ها به صورت زمینی از کشورهای مختلف دنیا عبور کرده و به یکی از مقاصد چهارگانه خواهند رسید و طبیعتا در طول زمان طولانی حرکت، از فرصت خبرسازی رسانه ای و آگاه سازی چهره به چهره بهره خواهند گرفت و در کشورهای مقصد نیز تمرکز جدی بر حضور مردم و خاصتا آوارگان فلسطینی خواهد بود.

در آسیا حرکت از شهر دهلی نو در هندوستان آغاز شده و با عبور از پاکستان، ایران، ترکیه، به مقصد لبنان عزیمت خواهد کرد و هیئتی از اعضای کاروان برای مشارکت در برنامه سوریه در روز سی ام مارس به این کشور اعزام خواهند شد. لندن نیز به عنوان نقطه آغاز مسیر اروپایی است که با عبور از اروپای مرکزی مقصد اردن را در پیش خواهند گرفت و مسیر آفریقایی نیز در انتها به راهپیمایی مصر خواهد پیوست. فعالین قاره های آمریکا و استرالیا نیز از طریق مسیر هوایی خود را به یکی از مسیرهای موجود زمینی خواهند رسانید.
۲. حرکت و تظاهرات در داخل سرزمین های اشغالی (سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸، کرانه باختری رود اردن و نوار غزه) به سمت نزدیک نقطه ممکن به شهر بیت المقدس
۳. تظاهرات مردم آزاده جهان در همین تاریخ در مقابل سفارت خانه رژیم اشغال گر قدس
۴. تظاهرات و تجمع در میادین و مساجد و مصلی های تمامی کشورهای اسلامی فاقد سفارت خانه

تاکنون در کنار حمایت های مختلفی که از سوی سازمان های مردم نهاد، حرکت های مردمی و شخصیت های مطرح جهانی نسبت به این حرکت صورت گرفته است، رسانه ها و پایگاه های خبری رژیم اشغال گر قدس نیز اقدام به واکنش نسبت به اخبار حرکت این کاروان کرده اند. این رسانه ها با تلاش در تحریف حرکت کاروان سعی در ارائه تصویر لشکرکشی برای جنگی مذهبی از این حرکت داشته اند و از آن به عنوان خطری جدی و تهدید کننده اسرائیل قلمداد کرده اند؛ هرچند که این امر خود مصداق شعر: «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد» بوده و اذهان مخاطبین روشن ضمیر را نسبت به حرکت کاروان بیش از پیش روشن ساخته و می سازد

فعالیت های داخل ایران
در ایران ستاد عالی حرکت با مسئولیت آقای شیخ الاسلام شکل گرفته و فعالیت های اجرایی کاروان در ایران را اتحادیه بین المللی امت واحده بر عهده دارد. کمیته های مختلف فرهنگی، رسانه ای، لجستیک، استان ها، اداری-مالی، دعوت از شخصیت ها و بین الملل در هفته های اخیر به طور متمرکز مشغول برنامه ریزی جهت هرچه باشکوه تر برگزار شدن برنامه های کاروان در ایران هستند.گفتني است كاروانيان از عصر جمعه ۲۶ اسفندماه الي صبح يكشنبه ۲۸ اسنفدماه در تهران خواهند بود.

یکی از فعالین این حرکت در ایران در گفتگو با الف اعلام کرد کاروان پنجشنبه از زاهدان وارد ایران و جمعه شب وارد تهران می شود. قرار است مراسم استقبال در حرم امام رحمة الله علیه برگزار شود.شنبه هم دو مراسم یکی در لانه جاسوسی و یکی در برج آزادی برگزار خواهد شد و با حضور مردم کاروانیان از لانه جاسوسی تا برج آزادی بدرقه می شوند. وی در ادامه افزود برافراشته کردن پرچم فلسطین و رها کردن ۶۴ عدد کبوتر به تعداد سالهای اسارت فلسطین از دیگر برنامه های این روز است. این فعال فرهنگی همچنین با اشاره به تاثیر گذاری حرکت قبلی " الی بیت المقدس" که در چهارچوب برنامه "کشتی آزادی" صورت گرفت و باعث شهادت چندتن از اتباع ترکیه و رسوا شدن بیش از پیش رژیم صهیونیستی در چشم مردم جهان شد از مردم برای شرکت در این مراسم دعوت کرد.


کد مطلب: 146736

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcexp8zpjh8efi.b9bj.html?146736

الف
  http://alef.ir