آقای وزیر عجله کردید!

حیدر احمدپور،‌ ۲۴ آذر ۹۵

24 آذر 1395 ساعت 11:00


آقای واعظی چنانچه از هم اکنون نگران نتیجه‌ی انتخابات هستند شایسته می‌نماید به جای سیاسی کردن فضای کشور، در حیطه‌ی مسئولیت خود برای رفع مشکلات کشور، برنامه ریزی و اقدام کنند چرا که بهترین تبلیغات برای تداوم یک دولت، عملکرد آن دولت خواهد بود.
 
روز جمعه، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه‌ای سیاسی که با حضور اعضای حزب اعتدال و توسعه استان کردستان، استاندار، معاون نیروی انسانی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، مشاورین استاندار و عده‌ای از اعضای شورای شهر سنندج و مدیران برگزار شد به عنوان یک مقام دولتی ورودی زودهنگامی به بحث انتخابات 96 داشت.

واعظی که  معاون سیاسی حزب اعتدال و توسعه ایران هم می‌باشد در این جلسه  انتخاباتی اظهار داشت" ما فکر می‌کنیم اگر آقای احمدی‌نژاد نیامد یک مقدار کار ما در ستاد انتخابات مشکل‌تر می‌شد که به مسائل غیرواقع پاسخ دهیم اما به دلیل دو قطبی شدن، رأی آقای روحانی تضمین بود.

وی افزود: شما می‌دانید وقتی رأی از یک حدی بالاتر رود تضمین‌شده است اما من فکر می‌کنم که در 29 اردیبهشت، انتخابات سختی خواهیم داشت چون هر کس با هر تفکری که کاندید شود، هدفش تخریب آقای روحانی است!

واعظی تصریح کرد: برخی عقبه دارند، پول دارند و زور دارند و ما فکر می‌کنیم اصلاً در حزب اعتدال و توسعه نباید احساس کنیم که انتخابات آسانی است و کسانی که مشی اعتدالی دولت را قبول دارند و می‌خواهند کشورشان آباد شود نباید در خانه بنشینند.
 
وی افزود: چون اگر کسی این تفکر را داشته باشد که تمامی دوره‌های ریاست جمهوری دو دوره‌ای است، بازنده است لذا باید همه در انتخابات شرکت کنند چون مشارکت حداقلی به نفع ما نیست."[1]

انتشار سخنان وزیر ارتباطات که رنگ و بوی انحصارطلبی عجیبی داشت در بین مردم واکنشهای منفی زیادی را برانگیخت.

 اما فارغ از نقد محتوای کلام ایشان و از نقطه نظری دیگر اظهار مسائل انتخاباتی جناحی توسط یک مقام دولتی، آنهم  در حالی که مدت زیادی تا انتخابات مانده موجب خواهد شد که فعالان سیاسی دیگر هم این فضا را تقویت کنند و در این حالت در فاصله زیادی از انتخابات  فضای کشور سیاسی می‌شود که تبعات منفی آن غیر قابل اجتناب خواهد بود.

 به بیان روشنتر در کشور ما؛ ایران اسلامی به خاطر اعتقاد حاکمیت به مردم سالاری و دموکراسی در اداره کشور، به طور میانگین هر سال شاهد برگزاری یک انتخابات هستیم و  در حالت معمول  برای هر یک از  این انتخابات‌ها، امکانات قابل توجهی صرف می‌شود و وقت و فکر زیادی از مسئولین و مردم صرف برنامه‌ها و مجادلات سیاسی می‌شود اما ورود زود هنگام در انتخابات انرژی و امکانات بیشتری را هدر می‌دهد، آنهم در وضعیتی که ما برای رفع مشکلات کشور باید از حداکثر پتانسیل خود استفاده کنیم.

تردیدی نیست مسئولین دولتی واقفند که میانگین کار مفید در کشور  پایین بوده و در این وضعیت مسئله سازی های بیهوده برای مردم و دامن زدن به این معضل به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.

همچنین  این موضوع که فعالیت سیاسی انتخاباتی حق فعالان و احزاب سیاسی است برای ورود زود هنگام به مقوله انتخابات دلیل خوبی نیست چرا که پیاده سازی برنامه‌های انتخاباتی در فضای عمومی کشور، مختص ایام  منتهی به برگزاری انتخابات است.

از سوی دیگر، با توجه به اینکه انتخابات رقابت سیاسی بین گروه‌های سیاسی و به تبع هواداران آنها برای تصاحب قدرت می‌باشد، طبیعی است اختلافات فکری افراد جامعه در موعد انتخابات برجسته شود اما فعالیت انتخاباتی زودتر از موعد متعارف بدون هیچ دلیل موجهی، موجب تشدید بیش از حد متعارف اختلافات جامعه می‌شود و از آنجایی که  از زمان شروع تا زمان انتخابات به درازا می‌کشد بر عمق اختلافات می‌افزاید و زمینه‌ای ایجاد می‌کند که دشمن بتواند از این موقعیت برای بر هم زدن نظم جامعه و اهداف خود سو استفاده کند.

علاوه بر  این‌ها فعالیت انتخاباتی توسط  وزیر دولت آنهم از نوع زودهنگام آن در وضعیتی که جامعه با مشکلات اقتصادی متعدد مواجه است این گمان را در میان مردم تقویت می‌کند که از دست ندادن قدرت برای دولت از حل مشکلات مردم مهمتر است و لذا اعتماد عمومی به دولت کمرنگ خواهد شد.

شایان ذکر است که رفتار غیر قابل قبول وزیر ارتباطات در حالی صورت می‌گیرد که مقام معظم رهبری در ساله‌های گذشته و در موقعیت‌های مشابه بارها نسبت به ورود زود هنگام انتخاباتی تذکر داده‌اند.

معظم له ماه‌ها قبل از انتخابات ریاست جمهوری دهم در این باره فرمودند" "بعضی از افراد از حالا مسائل انتخابات را شروع کردند - با اینکه هنوز خیلی هم مانده، عجله کردند - این مسائل انتخاباتی خیلی مهم است و اهمیتش در نزدیک انتخابات، از جهت حضور در عرصه‌ی انتخابات است؛ اما اهمیت امروزش از جهت مشغول کردن افراد به یکدیگر، گلاویز شدن با هم بدگوئی کردن از همدیگر و منصرف کردن ذهن‌ها از مسائل اصلی است. مراقب باشید."[2] (8/8/1387)

همچنین ایشان در پیرامون تبلیغات زود هنگام برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز فرمودند"انتخابات نزدیک نیست ولی برخی از همین حالا وارد این عرصه می‌شوند که اصلاً این مسئله را تأیید نمی‌کنیم زیرا هر چیز باید در جای خود و وقت خود انجام شود"[3]  (24/7/91)

در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که برخی دولتی‌ها چنانچه از هم اکنون نگران نتیجه‌ی انتخابات هستند بهتر است به جای سیاسی کردن فضای کشور پیش از موعد، برای رفع مشکلات اصلی اقتصادی کشور همچون بیکاری و رکود که خود معترف آن هستند، برنامه ریزی و اقدام کنند چرا که بهترین تبلیغات برای تداوم یک دولت، عملکرد آن دولت خواهد بود.
 
[1] http://alef.ir/vdcc0iq0o2bqi08.ala2.html?422449
[2] http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=4122
[3] http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=21291
 


کد مطلب: 424124

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcewe8eejh8wzi.b9bj.html?424124

الف
  http://alef.ir