دهن کجی دیپلماتیک

بخش خبری الف، 18 خرداد 94

18 خرداد 1394 ساعت 6:33


حضور هیئت نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا در کشورمان و دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی که در آن نمایندگان اروپایی طبق معمول چند وقت اخیر برخی از موارد دیپلماتیک را رعایت نکردند، انتقاد برخی از فعالان سیاسی و رسانه‌ای را نسبت به این موضوع برانگیخته است.

به گزارش خبرگزاری ها، در این دیدار پوشش بسیار عجیب یکی از همراهان رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا که فارغ از دهن‌کجی و بی‌توجهی کامل به قانون حجاب در ایران، رسما یک لباس غیررسمی و راحتی محسوب می‌شود و به هیچ عنوان جایگاهی در رسوم و آداب دیپلماتیک ندارد، نگاه بسیاری از ناظرین را به سمت چرایی انجام این نوع اعمال سوق داد.

اما این برخورد زننده و عجیب تنها منحصر به خانم نماینده نبود و سایر اعضای این هیات پارلمانی نیز با رویکردی عجیب نظیر حضور در یک مراسم رسمی دیپلماتیک با کوله‌پشتی، کارشناسان و اهالی رسانه را متعجب کردند.

رفتارهای خارج از عرف دیپلماتیک غربی‌ها در کشورمان که مسبوق به سابقه است و تنها به پوشش آن‌ها خلاصه نمی‌شود، تأسیس دفتر نمایندگی اروپا در کشورمان را با سؤالات مهمی همراه کرده است.

چند وقت پیش نیز سفر هیأت پارلمانی اتحادیه اروپا به ایران و عدم رعایت عرف دیپلماتیک، با اعتراض های زیادی همراه شد. سفر این هیأت از دو جهت حاشیه ساز شد: اول. دیدار بدون هماهنگی و اطلاع، با دو محکوم قضایی که به دلیل فعالیت در فتنه۸۸ محکوم شده بودند. دوم. به دلیل رعایت نکردن آداب دیپلماتیک در حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی و بی احترامی به وی.

در واقع ملاقات این هیئت با دو تن از محکومان فتنه ۸۸ در کشورمان و اهدای جایزه ساخاروف چیزی نبود که از چشم رسانه‌ها پنهان بماند و حتی «تاریا کرونبرگ»، رئیس هیئت پارلمانی اروپا در یک نشست خبری به این نکته نیز اشاره می‌کند که این دیدار، مهم‌ترین دیدار این هیئت در تهران بوده است.

پس از آن نیز ماریچا اسخاکا(همان شخصی که نحوه پوشش مناسبی در دیدار با رئیس مجلس نداشته) در گفت و گو با بی بی سی فارسی در پاسخ به این سؤال که "آیا این دیدار از قبل برنامه ریزی شده بود؟" این طور از پاسخگویی اجتناب کرد: «به عنوان یک سیاستمدار، من داخل جزئیات و مسائل لجستیکی نمی شوم؛ ولی می توانم بگویم که من شخصا خانم ستوده را نامزد جایزه ساخاروف کردم که معتبرترین جایزه حقوق بشری پارلمان اروپاست.»

گرچه موضوع ارتباط با کشورهای مختلف از جمله اساس سیاست خارجی کشورمان است اما حضور نمایندگان و سیاسیون غربی بخصوص اروپایی همواره با شائبه‌ها و تحرکات سیاسی به‌ویژه در قالب دیدار با فتنه و حقوق بشر برای محکوم کردن کشورمان همراه بوده است.

در همین راستا وبگاه یورو ریپورتر، پیش از سفر هیئت پارلمان اروپا در گزارشی از قول «ریچارد هویت»‌ سخنگوی کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا به تشریح اهداف سفر هیئت پارلمانی به ایران پرداخته است. در این گزارش هدف از این سفر برپایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران و دیدار با فعالان مدنی و مسئولان حقوق بشر اعلام شده است.

ضمن اینکه متأسفانه عملکرد ضعیف مسئولان مجلس شورای اسلامی در دیدار روز شنبه هیئت پارلمان با رئیس مجلس و همچنین تحرکات خارج از عرف دیپلماتیک سابق نمایندگان غربی به این نگرانی‌ها دامن می‌زند.

حال با این تفاسیر حضور نمایندگان پارلمان اروپا در کشورمان با توجه به عدم رعایت برخی از موازین دیپلماتیک با شائبه‌های مختلفی همراه است و این مسئله را در اذهان عموم تداعی می‌کند که آیا نمایندگان غربی که اصول اولیه دیپلماتیک که نشان‌دهنده ارزش‌گذاری به‌طرف مقابل است را رعایت نمی‌کنند، در دیگر افعال و رفتار سیاسی‌شان قائل به رعایت قوانین و عرف رایج دیپلماتیک هستند؟


کد مطلب: 275085

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcevn8wnjh8f7i.b9bj.html?275085

الف
  http://alef.ir