به فرمانده جهاد اقتصادی نیازمندیم

بخش تعاملی الف - محمد حسن صدیقی

18 فروردين 1394 ساعت 12:22

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


سال ۱۳۹۳ با رهنمود رهبر معظم انقلاب سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری شد اما علیرغم تکاپوری سراسری عوام و خواص، تحولی جهاد گونه در بخش اقتصاد را شاهد نبودیم.

چرایی عدم توفیق در این بخش، اما و اگر هایی است که باید به آن پرداخته شود. چطور می شود که بالاترین مقام کشور و تمامی مسئولان نظام، همه وهمه خواهان شکوفایی بخش اقتصاد می باشند ولی در عمل اتفاق قابل قبولی در اقتصاد کشور ملاحظه نمی شود.

اصولا انجام هر عملی به عالم همان موضوع نیازمند است تا با تکیه بر علم خود کار را تمام کند . کشور ما الحمد الله در زمینه های گوناگونی توانسته است موفقیت های قابل توجهی را کسب نماید و انگشت نمای جهانیان شود، اما چرا در اقتصاد نمی توانیم حرکت قابل قبولی را ارائه نماییم؟ چرا هر روز وابسته تر می شوییم؟ چرا مایحتاج بسیار معمولی خود را از دیگر کشورها وارد می کنیم؟

به نظر اینجانب پاسخ تمام سوالات فوق در مواجهه مردم و مسئولین ما با علم اقتصاد می باشد. علم اقتصاد و مبانی اقتصادی از سبد آموزش خانواده ها رخت بر بسته و به همین دلیل است که الفبای اقتصاد که قانون عرضه و تقاضا است در کشور ما برعکس عمل می شود. بر اساس قانون عرضه و تقاضا هر گاه قیمت کالایی افزایش یابد مصرف کننده باید از مصرف آن کالا بکاهد و به سمت کالای جانشین تغییر مصرف بدهد ولی در عمل می بینیم با افزایش قیمت بسیاری از کالاها نه تنها از مصرف آن کالا کم نمی شود بلکه خانواده ها با ولع بیشتری متقاضی خرید همان کالا می شوند که این خود باعث افزایش مضاعف قیمت کالا می شود.

این در حالی است که مردم به کاهش قیمت هم بی اعتنا هستند، در شرایط که قیمت سیب زمینی به شدت کاهش یافته، هیچ اثری از افزایش خرید و مصرف این محصول در کشور ملاحظه نمی شود.

سایر مباحث اقتصادی از جمله مزیت نسبی، ارزش افزوده ، بهره وری نیروی انسانی و سرمایه ها و ... همچنان مورد بی توجهی قرار میگیرد که عمدتا ناشی از عدم آگاهی مردم و مسئولین به مفاهیم اقتصادی می باشد.

بنابراین حرکت جهاد گونه در بخش اقتصاد باید با فرماندهی افراد آگاه به مسائل اقتصادی آغاز شود تا ضمن درک موضوع از جبهه های مختلف وارد عمل شوند تا از طریق آموزشهای لازم متناسب با بخشها، قشرها و طبقات گوناگون جامعه، دانش اقتصاد را در کشور نهادینه نمایند تا زمینه جهاد اقتصادی در کشور مهیا گردد.


کد مطلب: 265996

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdceon8wpjh8poi.b9bj.html?265996

الف
  http://alef.ir