آمریکا:باید تهدیدات داعش را جدی بگیریم

29 آبان 1394 ساعت 10:45


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه درباره روند سیاسی مربوط به سوریه و وضعیت حقوق بشری بحرین در مقابل خبرنگاران صحبت کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر جان کربی در نشست خبری پنج شنبه در وزارت امور خارجه آمریکا درباره تهدیدات تروریستی داعش علیه آمریکا گفت: ما باید تهدیدات داعش را جدی بگیریم همانطور که همیشه این کار را انجام می دهیم، ما در بیست و چهار ساعت گذشته شاهد تهدیدات بیشتر ویدئویی بوده ایم. جان کری وزیر خارجه آمریکا ، نمایندگی های دیپلماتیک ما در خارج از کشور را ترغیب می کند که هرکاری که به نظرشان مناسب است انجام دهند.

خبرنگاری درباره روند دیپلماتیک سوریه پرسید و گفت: بشار اسد مصاحبه هایی با رسانه های اروپایی داشت و به خصوص در گفتگو با تلویزیون ایتالیا، اساسا جدول زمانی مورد توافق در وین از جنبه گذار سیاسی را رد کرد. واکنش شما چیست؟ آیا جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در این باره با همتای روسی اش گفتگو داشت؟

جان کربی در پاسخ به این خبرنگار گفت:

من خبر جدیدی درباره گفتگوی جان کری با سرگئی لاوروف ندارم که شما را در جریان آن قرار دهم. قطعا در چند روز گذشته خبری از این گفتگوها نبود. درحالیکه من نیز این اظهارات او را مشاهده کردم فقط می توانم بگویم در پایان اجلاس وین، وزیر امور خارجه آمریکا حس کرد که فضای مثبتی وجود دارد. بیانیه ای که صادر شد و همه بیست شرکت کننده در اجلاس آن را امضا کردند و شامل هجده کشور می شود، طوری بود که جدول زمانی وجود دارد. یعنی تلاش می شود که به سمت این جدول زمانی کار شود. تاریخ هدف تعیین شده یکم ژانویه است تا گروههای مخالف و رژیم سوریه بنشینند و گفتگو کنند. شش ماه پس از آن نیز طبق یک جدول زمانی و با طی کردن یک روند، کار به تدوین قانون اساسی می رسد، زمانی که این قانون اساسی تدوین شد آنگاه جدول زمانی هجده ماهه ای وجود خواهد داشت که انتخابات آزاد و منصفانه برگزار شود. پیش بینی ما این است که روند ادامه کار اینگونه خواهد بود چون فقط ما و روس ها نبودیم که این حرف را زدیم بلکه همه بیست عضو شرکت کننده در اجلاس این موضع را داشتند.

خبرنگار گفت: اما در پاریس، جان کری به ما خبرنگاران گفت که شاید چند هفته تا گذار بزرگ سیاسی در سوریه فاصله داشته باشیم. آیا برداشت شما این است که دولت سوریه همراهی کند؟

جان کربی در پاسخ گفت: آنچه که جان کری گفت این بود که ما چند هفته با رسیدن به آتش بس فاصله داریم نه اینکه با گذار بزرگ سیاسی در سوریه چند هفته فاصله داشته باشیم. من همین الان برای شما تشریح کردم که بیانیه وین چه می گوید.
در ادامه این نشست خبری، خبرنگاری گفت: با توجه به اینکه معامله ذاتی در این مذاکرات این بود که شما و شرکای اروپایی و عرب شما نظرات را به مخالفان ارائه کنید و روس ها و ایرانی ها نیز که در پای میز هستند نظرات را به اسد ارائه کنند. آیا شما مایوس شده اید که آنها تا این لحظه به نوعی آب سردی بر روی این راهبرد گذار ریخته اند.

جان کربی در واکنش گفت:
فکر می کنم این اظهارات در تضاد با توافقنامه ای است که در وین بدست آمد. این روشن است. البته باید گفت که اکنون خیلی زود است که بخواهیم بگوئیم کسی به شکست اذعان کرده است. ما تازه از وین بازگشتیم. جان کری بر این باور است که همه وزرای خارجه ای که در آنجا بودند معتقدند که بیانیه ای که همه آن را امضا کردند قابل اجرا و دست یافتنی است و می تواند تاثیری پایدار روی سوریه داشته باشد. ما انتظار داریم که همه شرکت کنندگان هر کاری را که می توانند انجام دهند و به تعهداتشان مطابق با بیانیه اخیر و نیز بیانیه ژنو در سال دوهزار و دوازده عمل کنند و این شامل روسیه و ایران و نیز همه شرکای دیگر می شود.

خبرنگاری پرسید: آیا شما اطمینان دارید که روسیه و ایران که دو بازیگر پای میز مذاکره هستند و نفوذ زیادی بر اسد دارند، خواهند توانست او را وادار کنند که موضعی متفاوت از موضع دیروز خود اتخاذ کند؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ گفت:همانطور که دیروز گفتم، آنها دو قدرتی هستند که بیشترین نفوذ را بر اسد و تصمیم گیری او دارند. فکر نمی کنم کسی در بیانیه گفته باشد که آنها به صورت مسئولیت آوردن اسد به پای میز مذاکره را دارند اما روشن است که آنها بر اسد نفوذ دارند و هیچ کس دیگر این نفوذ را ندارد. همانطور که دیروز گفتم ما انتظار داریم که همه طرف ها یعنی کسانی که بر بازیگران داخل سوریه نفوذ دارند از نفوذشان استفاده کنند و به تعهدات شان در بیانیه عمل کنند.

در ادامه این نشست خبرنگاری پرسید:
درحالیکه روسیه و ایران حامی سرسخت اسد در این مذاکرات هستند، اولویت آمریکا این بوده است که داعش برچیده شود نه اینکه اسد تضعیف شود! چه چیزی باعث می شود که شما اینقدر اطمینان داشته باشید که روسیه و ایران در مقطعی اسد را قربانی منافع خود کنند یا اینکه مصالحه کنند.

جان کربی گفت:
من شما را به بیانیه ارجاع می دهم که ما هفته گذشته منتشر کرده بودیم. در این بیانیه دقیقا تشریح می شود که دقیقا چه گام های بزرگی را برای رسیدن به گذار سیاسی برخواهیم داشت. اگر کنفرانس خبری را تماشا نکردید لطفا برگردید و این کنفرانس را نگاه کنید که استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در کنار جان کری نشسته بود و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم نشسته بود. هر سه درباره اهمیت به پیش رفتن و رسیدن به گذار سیاسی صحبت کرده بودند.پس آنچه که به ما اطمینان می بخشد این است که روسیه و ایران در اتاق حضور داشتند. ما مدتی است که با روس ها گفتگو می کنیم اما ایران برای دومین بار حضور داشت. ایران در گفتگوهای چندجانبه در وین نماینده داشت. مخاطب بیانیه همه هستند.نقش اسد همچنان موضوعی است که باید به آن پاسخ داده شود. هیچ جای بیانیه و هیچ جای کنفرانس خبری مشاهده نکردید که کسی بیاید به طور خاص درباره نقش اسد در گذار صحبت کند چون این مسائل باید روی آنها کار شود.

خبرنگاری درباره بحرین پرسید و جان کربی هم در پاسخ گفت:
بحرین یک شریک کلیدی و مهم در منطقه است. همانطور که می دانید بحرین میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است. آنها شریک ما در نبرد علیه داعش هستند. روشن است که ما نگران برخی از موضوعات حقوق بشری در بحرین هستیم. ما شرمی از اینکه در این باره سخن بگوئیم نداریم. دوستان باید اینگونه بحث ها را داشته باشند و می توانند این گونه بحث ها را داشته باشند. به گزارش حقوق بشری ما نگاه کنید. اگر می خواهید سند به شما نشان دهم که ما قادریم گفتگوی علنی با بحرین درباره نگرانی های حقوق بشری مان داشته باشیم، به این گزارش نگاه کنید. ما معتقدیم که لازم است بهبود هایی در وضعیت حقوق بشر بحرین پدید آید و بهبود و پیشرفت هایی هم رخ داده است. ما شاهد پیشرفت هایی بوده ایم و دوست داریم که شاهد پیشرفت های بیشتری باشیم.


کد مطلب: 311354

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcenz8xejh8zxi.b9bj.html?311354

الف
  http://alef.ir