رقابت حساس انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ شانس کدام نامزد برای پیروزی نهایی بیشتر است

بخش خارجی الف، 8 بهمن 94

8 بهمن 1394 ساعت 0:15


رقابت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در حال انجام است. جمهوری خواهان با کاندیداهای زیادی روبرو هستند و در مقابل دموکرات ها فقط دو کاندیدای مهم - هیلاری کلینتون و برنی سندرز- را دارند، البته مارتین اومالی فرماندار ایالت مریلند نیز هنوز در عرصه رقابت ها وجود دارد که به نظر می رسد شانس اندکی در مقابل دو رقیب خود دارد.

یک نظرسنجی از سوی CNN/ ORC نشان داد که دونالد ترامپ نامزد رقابت های ریاست جمهوری آمریکا رکورد جدیدی به دست آورده است. این نظرسنجی می گوید از هر ۱۰ رای دهنده جمهوری‌خواه در سراسر کشور ۴ نفر اعلام کرده‌اند که از این میلیاردر حمایت می‌کنند. همچنین بیش از دو سوم جمهوری‌خواهان گفته‌اند او نامزدی است که به احتمال زیاد نامزد جمهوری‌خواهان در کاخ سفید خواهد بود.
ترامپ برای اولین بار در نظرسنجی CNN/ ORC بیش از ۴۰ درصد رای به دست آورده و اکنون رای ۴۱ درصدی دارد. این رای دو برابر رای نزدیک‌ترین رقیب او یعنی تد کروز با ۱۹ درصد آراست. هیچ نامزد دیگری در میان رقبای جمهوری‌خواه رای دو رقمی به دست نیاورده است. سناتور مارکو روبیو ۸ درصد، کریس کریستی ۴ درصد و سایرین ۳ درصد از آرا را به دست آورده‌اند. ترامپ اکنون در میان طیفی از زیرگروه‌های جمهوری‌خواه پیشتاز است. این زیرگروه ها عبارتند از: دانشگاهیان و اعضای تی پارتی. در این زیرمجموعه‌ها هم ترامپ در صدر ایستاده است.
دونالد ترامپ، از نامزدهای بحث‌برانگیز جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته است که در آخرین مناظره تلویزیونی ترتیب داده شده از سوی فاکس نیوز برای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری در ایالت آیوا شرکت نمی‌کند.

تلویزیون فاکس نیوز برگزارکننده مناظره‌های پیش از انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکاست و روز پنج‌شنبه (۲۸ ژانویه) قرار است، آخرین مناظره در همین رابطه در ایالت آیوا برگزار شود. ترامپ، گفته است که در این مناظره شرکت نمی‌کند، چون مجری برنامه، مگین کلی، او را رقیبی در رده سبک وزن توصیف کرده است.

ترامپ ثروتمند ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. او حدود ۱۰ میلیارد دلار ثروت دارد و اعلام کرده است حاضر است حتی یک میلیارد دلار از ثروت خود را صرف خرج های انتخاباتی خود کند.
بدون شک ممکن است بزرگترین شگفتی در انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان اتفاق بیفتد جایی که معلوم خواهد شد پیشتازی ترامپ حباب یا واقعی است.

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ گفت اگر در انتخابات ریاست جمهوری امسال به پیروزی برسد اقتصاد آمریکا در کنار توافق هسته‌ای با ایران، دشوار‌ترین وظایف او خواهند بود.

دونالد ترامپ ضمن مخالفت با توافق غرب با ایران ادعا می کند که آمریکا امتیازات زیادی به ایران داده است. وی همچنین رفع تحریم های ایران را اقدامی اشتباه خوانده، افزایش نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران را خواستار شده است. از نظر او ایران به تعهداتش درباره توافق هسته ای عمل نکرده و آنرا نقض خواهد نمود و توافق باعث شرمساری است که بسیار خسارت زا خواهد بود.

ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه خبری‌ ای‌بی‌سی گفت: مسئله اقتصاد آمریکا وظیفه بسیار دشواری است و ما اکنون مشکلات اقتصادی عمیقی داریم و کشور به هم ریخته است. ما دوران حباب را طی می‌کنیم و صادقانه بگویم اگر قرار است این حباب بترکد من ترجیح می‌دهم قبل از شروع ریاست جمهوری من باشد. نمی‌خواهم وارث همه این مشکلات باشم. ترجیح می‌دهم که قبل از انتخابات تکلیف این وضعیت روشن شود و نه بعد از انتخابات.
در جبهه دموکرات ها، در هفته های اخیر سندرز توانسته فاصله اش را به کلینتون نزدیک کند. در برخی از نظرسنجی ها جای این دو نفر در صدر عوض می شود. اما اگر میانگین کل نظرسنجی ها را در نظر بگیریم هیلاری کلینتون ۴۸ درصد آرا و سندرز ۴۳ درصد آرا در اختیار دارد. البته مارتین اومالی، فرماندار مریلند، سه نامزد اصلی حزب دمکرات در آن شرکت کردند.

باراک اوباما ، رییس جمهوری آمریکا به طور ضمنی از هیلاری کلینتون در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری این کشور حمایت کرد. اوباما گفت ، هیلاری کلینتون سیاستمدار با تجربه ای است و می تواند در مواقع بحرانی تصمیمات صحیحی بگیرد . این سخنان چند روز پیش از آغاز انتخابات مقدماتی حزب دموکرات به منزله حمایت تلویحی اوباما از کلینتون قلمداد شده است. البته به طور سنتی ، روسای جمهوری آمریکا در انتخابات مقدماتی حزب متبوع خویش ، بی طرفی را رعایت می کنند .

در یکی از مناظره نامزدهای دمکرات، ۲۷ دی ماه، یک روز پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام متشرک و آزادی شهروندان آمریکایی در ایران، برگزار شد، برنی سندرز عادی‌شدن روابط آمریکا و کوبا را به عنوان نمونه‌ای از آنچه ممکن است در روابط واشنگتن و تهران پیش آید، مطرح کرده، هیلاری کلینتون اما در این مورد با احتیاط بیشتری سخن گفته است.
سندرز گفت: فکر می‌کنم باید به جدی‌ترین شکل ممکن به سوی عادی کردن روابط با ایران برویم؛ با وجود درک این موضوع که ما مخالف رفتار ایران در بسیاری موارد هستیم.

او البته تاکید کرده که حمایت ایران از تروریسم و شعار مرگ بر آمریکا قابل قبول نیست. در عین حال افزوده است دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و آمریکا، بدون آنکه دو کشور به ورطه جنگ سقوط کنند، گامی مثبت است.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در دوره اول ریاست‌جمهوری باراک اوباما، از تلاش‌های خود برای وضع تحریم‌ها علیه ایران سخن گفته است؛ تحریم‌هایی که از منظر این دیپلمات پیشین، تهران را به میز مذاکره آورد.

هیلاری کلینتون گفت: ایران آنچه که برای توافق (بر سر برنامه جامع اقدام مشترک) لازم است را انجام می‌دهد. ولی به نظر من باید با دقت آنها را زیر نظر داشت.
مارتین اومالی، توافق هسته ای را تائید کرده، اما رعایت ملاحظاتی را درباره آن خواستار شده است. به نظر وی توافق هسته ای حاصل شده با ایران که اجرای آن تضمین شده باشد بهترین مسیر برای پایان دادن به برنامه هسته ای ایران بود. با این حال، اومالی وظیفه اصلی آمریکا را در اطمینان حاصل کردن از دست نیافتن ایران به جنگ افزار هسته ای می داند. وی امنیت اسرائیل را از اولویت های سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه می داند به نظر اومالی آمریکا و اسرائیل همپیمانانی بسیار، بسیار نزدیک اند و روابط جاری و امنیتی دو طرف نزدیک است، و باید در آینده نیز نزدیک تر و مستحکم تر شود.

گفتنی است انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۸ نوامبر سال ۲۰۱۶( ۱۸ آبان ۹۵) برگزار می‌شود. بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها تا کنون هیلاری کلینتون از حزب دموکرات و دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه دو نامزد برتر این انتخابات هستند.


کد مطلب: 327753

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcenf8xxjh8wfi.b9bj.html?327753

الف
  http://alef.ir