مناظره سوم انتخابات ریاست جمهوری چگونه برگزار می شود؟

حق شناس: مناظره سوم زمان تصمیم گیری قشر خاکستری است/ سروری:‌کاندیداهای دولت سعی می کنند تا حاشیه سازی کنند

بخش انتخاباتی الف،21 اردیبهشت 96

21 ارديبهشت 1396 ساعت 16:52


به گفته بسیاری از تحلیلگران سیاسی مناظره سوم بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، آغاز شور انتخاباتی ملی برای رفتن به پای صندوق‌های رأی است و درواقع بعد از مناظره سوم مردم در مورد کاندیدای مورد نظر خود تصمیم گیری می کنند. اما نکته ای که حائز اهمیت است این است که در مناظره سوم کاندیداهای ریاست جمهوری باید شفاف‌تر برنامه‌های خود را تبیین کنند چراکه این شفافیت موجب تصمیم درست مردم و درنتیجه پیشرفت و توسعه کشور می‌شود.
 
در همین راستا خبرنگار الف، با دوتن از چهره های شاخص اصولگرا و اصلاح طلب به گفتگو پرداخته که متن این گفتکو بدین شرح است:
 
محمدجواد حق شناس در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد مناظره سوم بین نامزدهای انتخاباتی که قرار است روز جمعه برگزار شود، اظهار داشت: قاعدتا فضای مناظره‌ها همانند زنجیر عمل میکند، مناظره سوم مناظره بسیار مهمی است و از آنجا که روحانی در مناظره اول با احتیاط عمل کرد و نتوانست افکار عمومی را از این بابت راضی کند. اما نظرسنجی های اخیر نشان می دهد که سفرهای انتخاباتیش در روزهای اخیر به گلستان، آذربایجان و حضور در ورزشگاه شیرودی وضعیت ایشان نسبت به قبل بهتر شده است.
 
وی تاکید کرد: به نظر میرسد در مناظره سوم قشر خاکستری که هنوز تصمیمی در مورد شرکت در انتخابات نگرفته است، زمان تصمیم گیریشان است و تغییر نظر داده و به نفع روحانی در انتخابات شرکت کنند.
 
این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین در مورد اینکه چرا این انتخابات از سایر انتخابات ریاست جمهوری دیگر مهم تر است، گفت: انتخابات ریاست جمهوری، همیشه بسیار مهم و با اهمیت بوده است چراکه از تمام جناح های مختلف در انتخابات شرکت می کنند و با مسائل جدی روبرو هستیم. هر جناحی به دنبال این است که بتواند این جایگاه را در اختیار بگیرد و برنامه هایش را دنبال کند. شاید در دوره های گذشته، مرحله دوم ریاست جمهوری از مرحله اول دارای اهمیت زیادی نبوده است. در دوره های ریاست جمهوری مقام معظم رهبری، آیت الله هاشمی و خاتمی شاید این قضیه اصلا مهم نبوده است. اما از دوره احمدی نژاد به بعد دوره دوم انتخابات به صورت رقابتی شد که این جریان از سال 88 شکل گرفت.
 
حق شناس ادامه داد: جریان اصلاح طلب در سال 88 فکر میکرد که با موسوی و کروبی وارد فضای انتخاباتی جدیدی میشود و آن وضعیت تکرار شد. رئیس جمهور در دوره چهار سال اول تمام برنامه های ناتمام خود را برای دوره چهار ساله دوم نگه میدارد اما در انتخابات ریاست جمهوری امسال جریان اصولگرا با تمام قدرت وارد کار شده و 3 نفر از نماینده های شاخص خود را وارد میدان کرده است. میرسلیم جریان اصولگرا سنتی با محوریت حزب موتلفه به پای کار آمده است و همچنین اقای قالیباف به عنوان نماینده جریان تکنوکرات و مخافظه کار دوبار سابقه حضور در انتخابات را دارد از سوی دیگر رئیسی با چهره جدیدی با عنوان رادیکال اصولگرا رقابت جدی را آغاز کرده است که به نظر میرسد رقابت در حال حاضر از سال 76،88،92 جدی تر است.
 
 
*دولت به دلیل کارنامه بد اقتصادی تلاش میکند تا مناظره را به حاشیه ببرد
پرویز سروری، رئیس ستاد انتخاباتی لیست خدمت در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد اینکه پیش بینی شما از مناظره سوم چیست، اظهار داشت: مناظره سوم، فینال مناظرات بوده و نقش بسیار تعیین کننده ای در نتیجه انتخابات خواهد داشت که مهم ترین آن مسائل اقتصادی، معیشتی و اشتغال است و مناظره سوم پربیننده مناظره خواهد بود که به نظر میرسد مهم ترین مناظره کشور میشود.
 
وی به عدم موفقیت دولت در مسائل اقتصادی اشاره کرد و گفت: دولت کارنامه بسیار ناموفقی در اقتصاد دارد و تلاش میکند تا حاشیه سازی کند تا فضای مناظره را از مسائل اقتصادی به حاشیه تبدیل کند و به موضع مدعی برسد تا بتواند تا حدودی فضای مذاکرات را در دست بگیرد تا شاید اینطوری اقبالی در میان مردم پیدا کند.
 
سروری ادامه داد: فضای مناظره ها باید به گونه ای باشد تا بتوان چالش های اقتصادی را مطرح کرد نه اینکه تنها با تخریب یکدیگر طی شود. انتظار میرود تا در مناظره سوم فضا با شفافیت دنبال شود و تمام نامزدها برنامه ها و نقطه نظرات خود را بیان کنند تا از این طریق مردم بتوانند تصمیم گیری کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: اینطور که به نظر میرسد آقای جهانگیری به نفع حسن روحانی کنار خواهد رفت اما در مورد اصولگراها باید منتظر نتیجه مناظرات بود و طبق نظر سنجی ها فقط یک کاندیدا باقی خواهد ماند.
 
 
 
 


کد مطلب: 470754

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcen78eejh8ffi.b9bj.html?470754

الف
  http://alef.ir