مصرف ماهی گامی به سوی تندرستی

بخش تعاملی الف - مدینه صابری

1 بهمن 1393 ساعت 15:33

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


سال‌ها است که از شناخت عناصر غذائی موجود در انواع ماهی در کشور می‌گذرد و توجه به نقش پایدار ماهی در سلامت جامعه همه مسئولین و تولید کنندگان را بر آن داشته است که نسبت به تولید بیشتر اقدام کنند و حتی با بهره وری بهینه بتوانند برتری قدرت تفکر و اندیشه ایرانی را به جهان اثبات کنند.

در رابطه با این موضوع که میزان تولید و پرورش انواع ماهی در کشور چقدر است باید به این نکته در خبر درج شده در تاریخ ۲۷ آذر ۹۳ اشاره کنیم آنجا که مدیر اداره شیلات جهاد کشاورزی استان مرکزی از قابلیت کشورمان در تبدیل شدن به قطب تولید ماهی تیلاپیا سخن می‌گوید و می‌افزاید نوع اقلیم و بهره‌وری از آب نقش موثری در تولید ماهی در کشور دارد.

ارزش غذائی انواع ماهی در سبد غذائی بر کسی پوشیده نیست به طوریکه تحقیقات محقیقن نیز ثابت کرده است که قرار گرفتن دو وعده ماهی در هر هفته در سفره خانواده خطر ابتلا به بیماری را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد. بنابراین به منظور حصول به اهداف بلندمدت مصرف درست غذا که تولید ماهی نیز یکی از ارکان آن محسوب می‌شود سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای مناسب تولید شرط اصلی محسوب می‌شود.

بر این اساس می‌توان گفت که هر چند صادرات انواع ماهی کشور به خارج از کشور قابل ملاحظه می‌تواند باشد اما باید به گونه‌ای صنایع تبدیلی ماهی را که عمدتا با کنسرو ماهی در ارتباط است رونق داد چرا که عمر فساد ماهی کوتاه است و با کنسرو می توان عمر مصرف را بالا برد که در این راستا توجه به قیمت محصول متناسب با نیاز روز نیز از اهمیت فراوان برخوردار است.

اگر راههای اعمال نظارت ترویج و نهدینه شود با تولید زیر ساخت های تولید انواع ماهی در داخل کشور ضمن کنترل وارادات مواد اولیه تولید انواع ماهی می‌توان شاهد کاهش چشم‌گیر قیمت و کنترل حساب شده محصول و جلوگیری از اسراف محصول و تأمین تولید سالم فاقد بیماری و کاهش اقدار دلالی در بازار بود.


کد مطلب: 257148

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdceef8wvjh8nzi.b9bj.html?257148

الف
  http://alef.ir